Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdvojené souhlásky Mgr. Lenka Venclová 2008.
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Grafické znázornění věty.
Český jazyk ( sloh ) – 8. ročník
Psaní i, í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Křížovky s VS po B IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Shoda přísudku s podmětem 2
Opakujeme pravopis. Vyjmenovaná slova.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM13 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Cvičení k samostatné práci.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
PŘÍSLOVCE (adverbium) je neohebný slovní druh, který vyjadřuje bližší okolnosti dějů a vlastností. V češtině se mezi slovními druhy řadí na šesté místo.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy.
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
Se žlutým autíčkem si hraje malý Jiřík. 1.Malý Jiřík 2.Hraje si s autíčkem 3.Jiřík si hraje
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Křížovky s VS po B I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Přídavná jména Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo.
14 Minulost – současnost - budoucnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Vyjmenovaná slova - B. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Přídavná jména Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organiazce Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Jana Boháčová Datum vytvoření.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_05_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis koncovek přídavných jmen Téma: Pravopis koncovek přídavných.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Vilma Scholzová Název : VY_32_INOVACE_10A_11_zdvojené souhlásky Vzdělávací.
Čtvrtletní prověrka – IX.B Termín: středa
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr.Irena Fuksová DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Český jazyk 7.ročník.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
VY_32_INOVACE_CAJKOVA.JAZCES.05
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
BĚ MĚ PĚ VĚ SKUPINY BJE – VJE - MNĚ
VY_32_INOVACE_04_04_podstatná jména (rody)
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Charakteristika výukového materiálu
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr
Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Ročník: 8.
Vy_32_Inovace_51_Zdvojené souhlásky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
VY_32_INOVACE_21_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vy_32_Inovace_56_Předpony s, z, vz
S- Z- VZ Předpony s-, z-, vz- Větev se pod tíhou ovoce zlomila.
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ČESKÝ JAZYK
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_194_ČJ3
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
VY_32_INOVACE_10_PŘV_OBRATLOVCI A BEZOBRATLÍ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
-ŠIBENICE- Vyjmenovaná slova po B
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Přídavná jména a příslovce
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VYJMENOVANÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
VY_32_INOVACE_11_Český jazyk pro 7. ročník_Příslovce-pravopis
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Český jazyk 7. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Opakování pravopisu Autor Chňoupková Martina

Mgr. Martina Chňoupková Opakování pravopisu Mgr. Martina Chňoupková

Vyjmenovaná slova Opravte chyby: Z chléva se ozývá dobytek. Samuel zíval, protože se nudil. S rodiči pojedeme na vílet. Brzyčko dorazíme na místo. Marika uvyla věneček z pampelišek. Výr patří mezi noční ptáky. Včera jsme se dívali na Vymítače ďábla. Karel odbil svoji práci a teď to bude muset předělat. Kráva patří mezi býložravce. My tu celý den makáme a ty máš ještě řeči? Do divadla se musím ještě nalýčit. Potřebovali bychom namlít od mlynáře mouku. Koupili jsme si nové auto s ližinami.

Používání písmena „ě“. Doplň je/ě: ob__d s matkou p__vecký sbor v__zd do garáže vysoké nap__tí zrakový v__jem ob__m válce jasná hv__zda dobrá zv__st ob__mný balík v__tšina lidí v__decký ob__v dostal p__stí v__rný manžel b__žecká dráha v__ta a souv__tí ob__dnávka zboží neob__vená květina v__da a technika vy__dnat slevu mléčná p__na ě ě ě ě je ě ě je ě ě je je je ě ě ě je je ě ě

Používání písmena „ě“. Z přídavných jmen utvořte příslovce a doplňte do křížovky: známý významný upřímný skromný rozumný Tajemný kradmý jemný střídmý

Řešení křížovky: Vymyslete větu, kde použijete tajenku. Z N Á M Ě V Ý Í S K R O T J E D Vymyslete větu, kde použijete tajenku.

Používání písmena „ě“. Doplňte ě/ně. Vzpom___l si na svou babičku. Pom___ka je květinka s modrými kvítky. Tvá dom___nka je zcela nepodložená. Zítra bude zatm___ní M___síce. Tam___jší obyvatelé m__ přijali velice dobře. M___ se udělalo velice špatně. Pokud nastane bouře, je důležité uzem___ní. Budeš si se mnou určitě rozum___t. Zm___na prostředí ti jistě prospěje. Smetana, to je skutečné hudební um___ní. ně ně ně ě ě ě ě ně ě ě ě ě

Zdvojené souhlásky. Doplňte: byli___ý havra___í de___í vi___ý Ra___é bylinný čaj havraní peří denní chléb vinný list rané brambory

Zdvojené souhlásky: Použijte daná slova ve větě: vinný – viník raný – ranní nejasnější – nejjasnější povinnost - povinen

Pravopis s/z. Označte správnou možnost: a) stěžovat si na děti b) ztěžovat si na děti a) ztěžovat si život b) stěžovat si život a) zběr papíru b) sběr papíru a) sběh lidí b) zběh lidí a) zhlédnout z kopce b) shlédnout z kopce a) vojenský sběh b) vojenský zběh a) říci sbohem b) říci zbohem a) jablka sčervenala b) jablka zčervenala a) dobrá zpráva b) dobrá správa a) státní zpráva b) státní správa

Doplňte slunečnici:

Doplňte slunečnici:

Souhrnné opakování: O prvních létech svého života toho v___m, stručně řečeno, asi tolik jako o dětství Shakespeara. Ještě stručněji řečeno: nic. Prý jsem prováděla různé kousky. Maličkosti, jako každé dítě. Spolkla jsem playmobilovou sekerku. ___tratila jsem se tatínkovi před pra___kým hlavním nádražím a našl___ m___ v Kolíně na náměstí. V___pila jsem maminčin lak na nehty. Zapom____la jsem zavřít kohoutek u um___vadla a vyplav___ la mateřskou školku. Ustřihla jsem kus babi____iny divadelní blůzy, protože jsem potřebovala peřinku pro panenku. Snědla jsem kočičí vitamíny, podporující růst srsti. To všechno si nepamatuju. Možná jsou to lži. Možná jsem byla hodné a nudné dítě a dospěl____ si tyhle historky vymyslel____ dodatečně, aby vnesl___ do svého i mého života trochu akce . Anebo jsem to všechno prožila v nějakém dětském polospánku, ze kterého jsem se probrala teprve u paní Líbalové. Iva Procházková: Karolína: stručný životopis šestnáctileté í Z žs i ě y y i ně čč í i i