Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy."— Transkript prezentace:

1 Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy PREZENTACE ŘEŠENÍ PRACOVNÍCH LISTŮ PODMĚT 2

2 CVIČENÍ 1

3 CVIČENÍ 2 Labutě chodily děti nakrmit každý den. Jeho ano nebylo ani slyšet. Nikdo nám neuměl odpovědět. Je těžké uznat chybu. Sliby jsou chyby. Před útokem zaznělo burácivé hurá. Chytřejší vyhrává. Vaši jsou k nám vždy milí. Tři z nás to věděli dobře. Já jsem o tom nevěděl. Není jednoduché postavit dům. Každý třetí vystoupí z řady. Nemocný navštívil lékaře. Každý dostal kousek dortu. Dětské proč je někdy únavné. Ve velkých vedrech je nutné hodně pít.

4 CVIČENÍ 2 Podstatné jméno Přídavné jméno ZájmenoČíslovkaSloveso infinitiv Jiný slovní druh DĚTI SLIBY CHYTŘEJŠÍ NEMOCNÝ NIKDO VAŠI JÁ KAŽDÝ TŘI TŘETÍ UZNAT POSTAVIT PÍT ANO HURÁ PROČ

5 CVIČENÍ 3 Zítra píšeme opakování z dějepisu. Včera přišla pozdě domů. Neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Včera jsem byl s tatínkem nakupovat. Koupil mi nové kolo. V neděli hrají v Národním divadle Rusalku. Nečti tak dlouho do noci. S poctivostí nejdál dojdeš.

6 CVIČENÍ 4 Medvědi se živí také malinami a houbami. V parku rozkvetly různé druhy růží. Z blízkého rybníka se za ranního ticha ozývalo skřehotání žab. Na jaře v zahradě kvetly sněženky, bledule a petrklíče. Nad polem poletovaly houfy špačků. Babička i dědeček k nám často jezdí na návštěvu. Oči se jí zalily slzami. Led pomalu roztál. Naše štěně si hrálo s tatínkovou botou. V potoce plavali pstruzi a lipani.

7 CVIČENÍ 5 Růže krásně voní. Čajové růže krásně voní. Růže a lilie krásně voní. Kotě si hraje s malým míčkem. Malé kotě si hraje s malým míčkem. Kotě a štěně si hrají s malým míčkem.

8 CVIČENÍ 5 Kolem domu projelo auto. Kolem domu projelo nákladní auto. Kolem domu projelo auto a motorka. Na nebi září měsíc. Na nebi září stříbrný měsíc. Na nebi září měsíc a hvězdy.

9 CVIČENÍ 5 Kočka slastně přede. Tříbarevná kočka slastně přede. Kočka a kocour slastně předou.

10 KONEC


Stáhnout ppt "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy."

Podobné prezentace


Reklamy Google