Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
TIC ČKD Praha PROJEKT ICPI Prezentace pro Asociaci energetických manažerů Praha, Ing. Pavel HABARTA, ředitel Technologické Inovační.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
© Berman Group. Klastry Co je to a má cenu se jimi zabývat? Petr Adámek Berman Group.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Kariérové poradenství a podnikavost
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Diskusní setkání na téma „Podnikání v digitální oblasti“
Transkript prezentace:

Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie Pracovní skupina Vzdělávání 21.6.2017 Krajský úřad Libereckého kraje

R jako I jako S jako RESEARCH (REGIONAL) INNOVATION SMART SPECIALISATION STRATEGY

Proč RIS3 ?

Proč Liberecký kraj?

Globalizace Omezené zdroje životního prostředí

Kontext „inteligentní specializace“ EVROPA 2020 - „smart, sustainable and inclusive economy“ Smart – znalosti a inovace Sustainable – konkurenceschopnější a ekologičtější ekonomika méně náročná na zdroje Inclusive - pracovní místa, sociální a územní soudržnost

Koncept „inteligentní specializace“ (prozíravé, „na míru šité“) Inovace jako zdroj konkurenceschopnosti ekonomiky Koncentrace podpory – průřezové a oborové priority Místní konkurenční výhoda Diskuse místních klíčových hráčů (přístup odspodu- nahoru) Monitorování → vyhodnocování → reakce na výstupy

Míra vybavenosti reálně aplikovatelnými znalostmi a dovednostmi Lidské zdroje a RIS3 Hlavní cíl: záměrný rozvoj výzkumného a inovativního potenciálu lidí, výchova podnikatelů s ambicemi růstu a vstupu na globální trhy Míra vybavenosti reálně aplikovatelnými znalostmi a dovednostmi Otázka, které osoby a jak mají být vychovávány pro kariéru výzkumných a vývojových pracovníků Práce se samotnými výzkumnými pracovníky (hodnocení, rozvoj apod.)

Vize: UP START UP !

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje INKUBAČNÍ SLUŽBY pronájem prostor sdílení zkušeností SLUŽBY PRO PODPORU PODNIKÁNÍ poradenství marketing podpora ochrany know-how SERVISNÍ SLUŽBY řízení projektů administrativní služby IT služby právní služby

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje PODPORA FINANCOVÁNÍ podpora při vyhledávání veřejných i soukromých finančních zdrojů NETWORKING akce k navázání kontaktů prezentace záměrů podnikatelů VZDĚLÁVÁNÍ A PODPŮRNÉ AKCE workshopy semináře, konference inovační burza nápadů soutěže

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELÉ Z ŘAD STUDENTŮ OSTATNÍ ZÁJEMCI O PODNIKÁNÍ BEZ OMEZENÍ VĚKU MLADÉ INOVAČNÍ TECHNOLOGICKÉ FIRMY EXISTUJÍCÍ TECHNOLOGICKÉ FIRMY

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje – prostorové dispozice neformální prostory pro setkávání 4. NP – pronajímatelné kancelářské a jednací prostory, prostor pro coworking,

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje – prostorové dispozice 3.NP – pronajímatelné kancelářské a jednací prostory 1. NP – technologická část

Inovační centrum – podnikatelský inkubátor Libereckého kraje – prostorové dispozice NP – technologická část Otevřené i uzavíratelné technologické prostory pro např. sestavení prototypu Prostor pro neformální setkávání

Nabídka zapojení do „Startup platformy RIS3“ Aktuálně…. Nabídka zapojení do „Startup platformy RIS3“ ivana.ptackova@kraj-lbc.cz Studie proveditelnosti IC-PILK (07-10/2017) Aktivity virtuálního inkubátoru (od 09/2017)

Děkuji za pozornost Ivana Ptáčková Ivana.ptackova@kraj-lbc.cz tel: 485 226 577