Environmentální výchova - voda

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné.
Advertisements

Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
GOETHE-INSTITUT Němčina pro bystré hlavy / Deutsch für helle Köpfe Kreativně k jazykové výuce Pátek, 19.listopadu 2010 Mgr. Štěpánka Laňová.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
MÉ STUDIUM 1.ROČNÍKU NA SPŠSE. První den školy Když jsem přišel na tuto školu první den Našel jsem si do jaké třídy mám jít a šel jsem. Když jsem našel.
Projekt Čistá řeka Sázava ZŠ Dukelská Benešov u Prahy Dukelští přírodovědci.
Č ISTI Č KA ODPADNÍCH VOD. ÚVOD : Kam odtéká odpadní voda z domácnosti? Co je to mechanické čistění vody? Co se děje s odpadky, které se odstraní z odpadní.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Nabízíme:
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉMy - biodiverzita
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Aplikace Monitorovací systém
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Informatorium školy mateřské J. A. Komenský 3.část
Pracovní porada Pracovní list.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Příspěvek na konferenci
Zrušení a zánik obchodní společnosti
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Období vlády jedné strany
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Procenta v „autařské“ praxi
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
DUM II. / 13. smysly Bc. Zdeněk Klíma.
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
ŽIVOT V LESE Mgr. Petra Stanjurová
České země po husitských válkách
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_METAFORA_A_METONYMIE Název materiálu:
Orientujeme se v prostoru
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K.
ŽIVOT U VODY Mgr. Petra Stanjurová
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Kilogram Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Transkript prezentace:

Environmentální výchova - voda Žáci 1. stupně se za pomoci svých učitelů rozhodli splnit úkoly, které se týkaly vody. V nabídce bylo hned několik pokusů, které se lišily svou náročností. Některé třídy sáhly po snazších úkolech, některé se nebály úkolů náročnějších.

Před každým pokusem proběhla diskuze o vodě Před každým pokusem proběhla diskuze o vodě. Informace o této důležité kapalině se mohli žáci dočíst na nástěnkách v 5.pavilónu.

Žáci 2. B a 2. D Oproti 2.B, která se rozhodla pro ochutnávání minerálních vod, se žáci z 2.D rozhodli hned pro několik pokusů (odpařování vody, přenášení vody, Co plave?). Paní učitelka Růžková nám poskytla fotografie a paní učitelka De Filippová s dětmi sepsala něco málo o důležitosti vody. „Voda je velmi důležitá pro život na Zemi. Neměla by se znečišťovat. Voda se používá k pití, zalévání, k žití živočichů pod vodou, ke koupání, k žehlení, k vaření, k hašení a k dalším účelům.“ Patrik Šimek, 2.D

Žáci 3. A Žáci této třídy se rozhodli pro ochutnávku minerálních vod Žáci 3. A Žáci této třídy se rozhodli pro ochutnávku minerálních vod. Do připravených kelímků jim byla nalita ochucená minerální voda a žáci za pomoci smyslů měli za úkol poznat, s jakou příchutí voda je. Chuťový test se žákům velice líbil.

Žáci 4. A Paní učitelka si pro své žáky připravila pracovní list k pokusu s názvem „Poplave to nebo klesne ke dnu?“

Žáci 4. B Ochutnávání minerálních vod bylo jedním z nejoblíbenějších pokusů a tak se pro něj rozhodla také 4. B.

Žáci 4. C Žáci této třídy se pustili hned do několika činností a ve skupinové práci vytvořili záznamy z pokusů.

Žáci 5. A Žáci této třídy se spolu s paní učitelkou rozhodli pro pokus Poplave to nebo klesne ke dnu? Své snažení zaznamenali jak na fotografiích, tak na papíře…

Žáci 5. C Většina tříd se rozhodla pro ochutnávání minerálních vod Žáci 5. C Většina tříd se rozhodla pro ochutnávání minerálních vod. Ani 5.C nebyla výjimkou. Oproti ostatním však žáci sepsali o průběhu této činnosti slohové práce. „Na začátku jsme ochutnávali tři druhy vod. Měli jsme poznat, co je to za příchuť. Naše skupina poznala všechny tři chutě – pomeranč, malina a čistá voda. Nejvíce nám chutnala malina. Pak jsme jedné dívce ze skupiny zavázali oči šátkem. Měla poznat, co jí členové skupiny nalili do hrníčku. Šlo jí to velmi dobře.“ Malárová, Macek, Šedivá, Dreveňak „Náš projekt o vodě se vyvíjel velmi dobře. Úplně jako první jsme ochutnávali ochucené vody. Povedlo se nám to dobře. Jako první jsme měli příchuť pomerančové Poděbradky. Za druhé jsme ochutnali malinovou příchuť. Za třetí jsme ochutnali neperlivou a neochucenou vodu Rajec. Později si jeden ze skupiny musel zavázat oči a ochutnávat vody ostatních. Jako první byla voda z kohoutku. Šimon to uhádl napoprvé. Jako druhá byla jemně perlivá Bonaqua. Šimon to zase uhádl. Jako poslední byla voda ze školního kohoutku a to Šimon uhodl až napodruhé. Hodina byla velmi zábavná.“ Rakašová, Šejbl, Gebauer, Masopustová