Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K PŘÍRODĚ Výchova k občanství Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál pro žáky 7. ročníku praktické školy o zákonitostech v koloběhu přírody, vysvětlení důležitosti vztahu člověka a jeho působení na své okolí a celou planetu Zemi.

3 Vztah člověka k přírodě
Ukázka z knihy „Malý princ“ – A. de Saint – Exupéry Ráno před odchodem dal planetu pěkně do pořádku. Pečlivě vymetl nevyhaslé sopky… … Měl také jednu vyhaslou sopku. Ale vždycky říkával: „Člověk nikdy neví!“, a tak vymetl i tu vyhaslou. …Jsou-li sopky dobře vymeteny, hoří mírně a pravidelně, nevybuchují. Na naší Zemi jsme ovšem příliš malí, abychom si mohli vymetat sopky.

4 Příroda a my V historii Země se první stopy lidské činnosti objevují v pravěku Člověk se učil obdělávat půdu a ochočit si nějaké domácí zvířata

5 Člověk a dnešní Země Člověk se chová sobecky a nemyslí do budoucnosti
Člověk asi nemá rád zeleň a čistou přírodu

6 CITACE


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VZTAH ČLOVĚKA K."

Podobné prezentace


Reklamy Google