Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Výchova k občanství TEMA: NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Výchova k občanství TEMA: NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Výchova k občanství TEMA: NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0979

2 ANOTACE Vzdělávací oblast:Člověk a společnost Název učiva: Náhradní rodinná péče Ročník:7.Ročník Druh materiálu: výukový materiál Obsah učiva: adopce, pěstounská péče, SOS vesnička, Výchovná zařízení, adopce na dálku

3 NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE

4 Někdy se stane, že dítě přijde o své rodiče, nebo že se o něho vlastní rodiče nestarají dobře. Potom soud rozhodne o umístění dítěte do náhradní rodinné péče.

5 ADOPCE Při adopci náhradní rodiče přijmou dítě za vlastní. Dítě přijme jejich jméno. Adoptivní rodina má postavení biologické rodiny.

6 Pěstounská péče Náhradní rodiče přijmou dítě do výchovy. Dítěti zůstává jeho jméno, zná své biologické rodiče.

7 SOS vesnička Společenství náhradní matky a více dětí. Žijí společně jako rodina.

8 Výchovná zařízení Kojenecké ústavy Pro nejmenší děti Dětské domovy Pro větší děti do 18ti let.

9 Adopce na dálku Lidé si mohou tzv. „adoptovat na dálku“ dítě, které žije v chudé oblasti světa- např. v Africe. Rodina dítěte je chudá, nemá peníze na školu ani na oblečení a zdravotní péči. Adoptivní rodič přispívá pravidelně na konto dítěte peníze, aby např. mohlo chodit do školy.

10 POUŽITÉ ZDROJE: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Výchova k občanství TEMA: NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE."

Podobné prezentace


Reklamy Google