Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
Advertisements

Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Informační a poradenské centrum ZČU
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Povolání, zaměstnání, práce
Dokument KAP MSK - obsah
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
31 Základní typy zdravotnických systémů
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Základní informace o poskytovateli
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Právo sociálního zabezpečení
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
Setkání kariérových poradců
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Právo sociálního zabezpečení
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
kam vlastně směřujeme ??? 
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ.03.1.48/0.0/0.0/16_053/0004128 Projekt je spolufinancován Evropskou unií

Informace o projektu Doba realizace projektu: 24 měsíců Začátek projektu: 15. 3. 2017 Ukončení projektu: 14. 3. 2019 Realizátor: MESADA, z. s.

Osobám se zdravotním postižením Komu je projekt určen Osobám se zdravotním postižením osoby, které jsou orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními ve třetím, druhém nebo prvním stupni nebo osoby se zdravotním znevýhodněním osoby, kterým byla odebrána invalidita prvního nebo druhého stupně méně než 12 měsíců před vstupem do projektu

Cíl projektu Cílem projektu je dosáhnout prostřednictvím kombinace prvků podporovaného zaměstnávání, systemického poradenství a cíleného individuálního přístupu zvýšení úrovně dovedností pro uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce.

1. Výběr účastníka projektu Vstup do projektu může být na základě: Aktivity projektu 1. Výběr účastníka projektu Vstup do projektu může být na základě: doporučení místně příslušného kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR, doporučení lékaře, informací z tisku, letáku, doporučení druhé osoby apod. Před vstupem do projektu proběhne proces jednání pracovního konzultanta se zájemcem cca až 1 měsíc → Posouzení míry zvládání konkrétně stanovených oblastí, podpis Dohody o účasti v projektu. Zájemci mohou do projektu vstupovat průběžně po celou dobu jeho trvání, pokud to dovolí personální kapacita realizátora.

2. Individuální práce s účastníky projektu - úvod Aktivity projektu 2. Individuální práce s účastníky projektu - úvod Individuální konzultace 1x týdně: téma: „Jak by měl vypadat můj ideální život“, vytváření osobního profilu účastníka projektu, získání informací o potřebách trhu práce, vytváření představy vhodného pracovního místa, plánování cesty k získání vhodného pracovního místa, vytvoření prvního Individuálního plánu účastníka projektu.

Aktivity projektu 3. Individuální práce s účastníky projektu zaměřená na získávání dovedností a znalostí před nástupem na pracovní místo Individuální konzultace 1x týdně. Plnění cílů dle Individuálního plánu, revize IP. Práce s účastníkem „šitá na míru“. Trénink dovedností. Podporované praxe u zaměstnavatele. Spolupráce s pracovním asistentem.

4. Rekvalifikace pro vybrané účastníky Aktivity projektu 4. Rekvalifikace pro vybrané účastníky Vybraným účastníkům bude poskytnuta speciální podpora při účasti na rekvalifikaci a při složení zkoušky profesní kvalifikace, a to po celou dobu. Úspěšný absolvent obdrží Potvrzení o účasti v akreditovaném vzdělávacím programu a Osvědčení o získání profesní kvalifikace.

Aktivity projektu 5. Individuální práce s účastníky projektu zaměřená na získávání zkušeností na pracovním místě prostřednictvím poradenství a pracovní rehabilitace Spolupráce při definování vhodné pracovní pozice. Provázení účastníka při vyhledávání vhodného pracovního místa. Vyhledávání pracovního místa, vyjednání podmínek a uzavření pracovněprávního vztahu, případné poskytnutí mzdového příspěvku zaměstnavateli. Individuální konzultace stále probíhají – podpora, řešení potíží na pracovišti, spolupráce s pracovním asistentem.

6. Práce se zaměstnavateli Aktivity projektu 6. Práce se zaměstnavateli Intenzivní spolupráce se zaměstnavateli v daném regionu. Poradenství, jehož cílem je vytvoření stabilního vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Pomoc při vytváření vhodných pracovních náplní pro účastníky, podpora při vyřizování dokladů souvisejících s nástupem účastníků do zaměstnání, zajištění pracovní asistence pro účastníka. Možnost získání příspěvku na povinnou praxi účastníka projektu, mzdového příspěvku (po dobu 6 měsíců).

7. Podpora systemického poradce Aktivity projektu 7. Podpora systemického poradce Systemické poradenství: určen pro účastníky, kteří potřebují z důvodu dlouhodobého sociálního vyloučení další metody pro ujasnění svých představ o práci i životě, zahrnuje práci specialisty, aktivitou lze procházet krátkodobě, dlouhodobě, průběžně či nárazově dle domluvy.

8. Skupinová práce s účastníky projektu Aktivity projektu 8. Skupinová práce s účastníky projektu Za dobu realizace projektu proběhne 12 Job klubů. V rámci Job klubů budou mít účastníci možnost skupinového nácviku sociálních a pracovních dovedností, a to praktickou formou.

9. Ukončení účasti v projektu Aktivity projektu 9. Ukončení účasti v projektu Účastník projektu je zaměstnán a jeho situace na pracovišti je stabilní. Došlo ke zvýšení úrovně dovedností účastníka projektu. Dlouhodobě se nedaří nalézt pro účastníka pracovní uplatnění a setrvání v projektu by mu nepřineslo další rozvoj. Účastník projektu nedodržuje podmínky účasti v projektu. Po ukončení účasti může být zájemci nabídnuta další spolupráce. Účastník obdrží výstupní zprávu, IP na 3 další měsíce, podepíše Dohodu o ukončení účasti v projektu.

Práva a povinnosti účastníka projektu Doložit doklad o zdravotním postižení. Docházet na naplánované schůzky. Plnit úkoly zadané pracovním konzultantem. Podávat pravdivé informace a údaje. Do 8 kalendářních dnů informovat realizátora o překážkách, které mu brání v účasti v projektu. Včas omlouvat svoji nepřítomnost na aktivitách projektu.

Práva a povinnosti účastníka projektu Absolvovat 20 hodinovou podporovanou praxi u zaměstnavatele. Při nástupu do zaměstnání poskytnout kopii pracovní smlouvy, okamžitě oznámit změny týkající se zaměstnání a pracovního vztahu. Do doby nástupu do zaměstnání plnit povinnosti vůči místně příslušnému kontaktnímu pracovišti Úřadu práce ČR. Další práva a povinnosti vyplývající s Dohody o účasti v projektu…

Práva a povinnosti příjemce Zavazuje se poskytnout účastníkovi služby a aktivity, které jsou součástí projektu. Iniciuje vznik příslušných dokumentů, hodnocení, individuálního plánu apod. Poskytuje účastníkovi projektu podporu v dosahování cíle dle Individuálního plánu. Podporuje a respektuje rozhodnutí účastníka. Poskytuje informace o účastníkovi a jedná v zastoupení pouze s jeho souhlasem.

Práva a povinnosti příjemce Po dobu účasti v projektu pravidelně konzultuje se zaměstnavatelem průběh zaměstnání účastníka. Jedná s rodinou a ostatními formálními a neformálními zdroji účastníka se souhlasem účastníka. Přistupuje ke všem účastníkům stejně bez ohledu na pohlaví, věk, příslušnost k etnické skupině nebo politické příslušnosti. Další práva a povinnosti vyplývající s Dohody o účasti v projektu…

Co projekt nabízí Spolupráci s pracovním konzultantem, pracovním asistentem, systemickým poradcem. Individuální podporu zaměřenou na potřeby konkrétního účastníka. Pomoc při vytváření představy o vhodném pracovním místě, pomoc při hledání pracovního místa. Podporované praxe u zaměstnavatele. Možnost rekvalifikace a pracovní asistence na pracovišti. Mzdové příspěvky pro zaměstnavatele. Příspěvky na cestovné.

Co lze účastí v projektu získat Poradce, prostředníka, lektora. Zvýšení úrovně dovedností, samostatnost a zvýšení sebevědomí. Rozhled, orientaci a znalost trhu práce. Silnější pozici na otevřeném trhu práce. Možnost čerpání příspěvku na mzdu účastníka projektu. Kontakt s novými lidmi.

Veškeré vzdělávací, poradenské a jiné aktivity projektu jsou všem účastníkům poskytovány ZDARMA.

pobočka Jindřichův Hradec Další informace MESADA, z. s. centrála Písek pobočka Jindřichův Hradec pobočka Vimperk www.mesada.eu

Děkujeme za pozornost