BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Moučníky z kynutého těsta
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Návod k přípravě štřůdlu
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
VY_32_INOVACE_11_ODV_645_Str
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
Recept na perník.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
Káva.
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Vložky a zavářky do polévek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky. Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného.
Nápoje Teplé Studené káva koktejly nealko čaj limonády Kakao, čokoláda
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DUM - Digitální Učební Materiál
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
KOKOSOVÉ SMOOTHIE S BANÁNEM A
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování: Z borůvek udělej medvědovi oči a nos Suroviny na 3 porce 1 hrnek hladké mouky 1 polévková lžíce cukru 1 vejce 3/4 šálku mléka 1/4 šálku rozpuštěného másla nebo oleje Volitelné: nakrájené banány, čerstvé borůvky, čokoládové lupínky Postup V misce smícháme mouku, cukr, mléko, a vejce. Pomalu metličkou promícháme a vytvoříme hladké těsto. Na pánvičce nebo grilu si rozehřejeme máslo nebo olej a nalijeme připravené těsto. Do těsta můžeme vložit borůvky, čokoládové lupínky. Pečeme do zlatova z obou stran a zdobíme čerstvým ovocem. Banánové kolečka použij jako zmrzlinu na kornoutu Palačinky se dají použít jako kornout zmrzliny Ovocným pyré můžeš kreslit na palačinky Nutriční informace: Energy (kJ) 438 kJ Energy (kcal) 105 kcal Protein (g) 4 g Fats, total (g) 1 g Carbohydrate, total (g) 21 g Sugars, total (g) 5 g Fats, saturated (g) 0 g Fiber, total dietary (g) 2 g Sodium (mg) 11 mg