Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
INFORMACE K VÝZVĚ Č. 85A Místní komunikace 9/4/2015 Praha.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Financování projektů ROP Jihovýchod Aktuální problematika Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Jan Orel Ing. Petr Šústal.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro příjemce OPVK
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Program na podporu lesních ekosystémů
Realizace a vyúčtování malého projektu
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu 3. - 4. etapa změny, hlavní problémy, rizika Olomouc 11. 7. 2013 Zlín 18. 7. 2013

Lhůty pro doložení dokladů v rámci 3. a 4. Etapy KONEČNÝ TERMÍN UZAVŘENÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE K 31. 12. 2013. Do 39. Výzvy Od 40. Výzvy 3. etapa 4. etapa 3.etapa 4.etapa Územní rozhodnutí a jeho možné nahrazení Do 44 pracovních dnů NEBYLA Do 132 pracovních dnů Stavební povolení a jeho možné nahrazení Rozpočet projektu na základě ukončeného zadávacího řízení Kompletní dokumentace po ukončení zadávacího řízení Doklad o posouzení vlivu na životní prostředí Doložení zajištění financování projektu Do 2 pracovních dnů

Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace Návrh Smlouvy o poskytnutí dotace bude připraven již v rámci Etapy 2 vč. autorizace návrhu Smlouvy příjemcem V rámci přípravy Smlouvy bude odeslán žadateli dopis – Žádost o specifikaci předpokládaného časového harmonogramu dokládání dokumentace projektu, které nebyly předloženy v předcházejících etapách Součástí dopisu bude žádost o prohlášení příjemce, že NEDOJDE KE ZMĚNÁM PROJEKTU, KTERÉ BY ZNAMENALY NESOULAD SE SCHVÁLENÝM PROJEKTEM K FINANCOVÁNÍ Žadatel je povinen časový harmonogram a prohlášení o souladu projektu doložit do 22 pracovních dnů ode dne doručení Žádosti Po schválení projektu k financování bude do 5 pracovních dnů připravena Smlouva o poskytnutí dotace bude odeslána příjemci jako příloha dopisu Oznámení o poskytnutí dotace

Etapa 4 – doložení příloh po podpisu Smlouvy Povinné přílohy, které NEBYLY ZE ZÁVAŽNÝCH DŮVODŮ předloženy v předcházejících etapách. Do 10 pracovních dnů ode dne uzavření Smlouvy bude příjemce vyzván dopisem k doložení příloh. V dopise budou stanoveny: podmínky a podklady/přílohy nutné k doložení lhůta pro jejich doložení pracovník OKP, který bude projekt dále administrovat Pokud příjemce nedoloží ve stanoveném termínu povinné přílohy, NEBUDE ZNOVU VYZÝVÁN a poskytovatel dotace je oprávněn vypovědět Smlouvu

Etapa 4 – doložení příloh po podpisu Smlouvy Maximální lhůta pro doložení povinných příloh v rámci 4. etapy = 132 pracovních dnů ode dne uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace. V tento okamžik je příjemce povinen předložit Monitorovací hlášení bez žádosti o platbu. Pokud příjemce před uplynutím 132 pracovních dnů bude předkládat ŽOP, bude doložení povinných příloh součástí této ŽOP. Pokud příjemce doloží přílohy v řádném termínu proběhne kontrola těchto dokladů (lhůta 10 pracovních dnů) jsou-li zjištěny nedostatky, příjemce je vyzván k jejich odstranění ve stanovené lhůtě (VYZVÁN POUZE JEDNOU) POKUD NEJSOU NEDOSTATKY ODSTRANĚNY, POSKYTOVATEL JE OPRÁVNĚN VYPOVĚDĚT SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE

Informace pro přílohu č. 1 Smlouvy Monitorovací indikátory Harmonogram realizace projektu (aktivit) Předběžný finanční harmonogram Rozpočet Veškeré formuláře najdete na webových stránkách ÚRR: http://www.rr-strednimorava.cz/pro-prijemce/formulare. Nutno doložit také na el. nosiči CD.

Základní problémy a rizika v rámci 3. etapy Depozit Problematika složení depozitu je jednoznačně popsána v rámci stávajících metodik a doposud nevznikají ze strany příjemců zásadní problémy. Je potřeba včas založit depozitní účet v požadované výši a podmínkami – přivolení k dispozici třetí osobou – pracovníky ÚRR. Nejčastější problémy: úprava výše depozitu – z důvodu již částečně realizovaného a proplaceného projektu – zde je nastaven administrativní postup pro ověření skutečné prostavěnosti projektu výše depozitu Změna výše depozitu podléhá schválení VRR.

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc www.rr-strednimorava.cz Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.