Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz 2. ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

KONFERENCE ASOCIACE ŘEDITELŮ GYMNÁZIÍ ČR - PŘEROV.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Cesta ke kvalitě v praxi
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Základní škola Planá nad Lužnicí Hana Vellánová
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Evropské jazykové portfolio v praxi
ROZVOJEM OSOBNOSTNÍCH A PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ MŠ A ZŠ K VYŠŠÍ KVALITĚ VZDĚLÁVÁNÍ (CZ.1.07/1.3.00/ ) LUCIE CHALOUPKOVÁ PEDAGOGICKÁ FAKULTA.
Výchovný poradce v systému poradenských služeb na základní škole
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Plánování prvních kroků
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
První zkušenosti s evaluací
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Model intenzivní podpory
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Intenzivní podpora škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz 2. ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů uvnitř škol Mgr. Jana Kazíková  Jak školy řeší adaptační období nových učitelů? Neříkejte mi strýcu ZŠ Za Alejí Uherské Hradiště Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz

Kdo se adaptuje? Úplně začínající pedagog, vychovatel Asistent Nově přišedši pedagog, vychovatel s praxí Nástup do nové pozice (koordinátor ŠVP, preventista, výchovný poradce, …) …..

Profil pedagoga Za Alejí se mi líbí Vize školy Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech. Kodex učitele JAK Za Alejí

Podpora nových pedagogů Vedení školy – právní náležitosti, společné uvedení Uvádějící učitel – plán – formální, organizační, orientačně prostorové Interní mentorink – plány profesního rozvoje, podpora pro rozvoj pedagogických kompetencí (Kompetenční model kvalitní pedagogické praxe podle ČAMV, Standard učitele, výchovné a vzdělávací strategie školy)

Nastavení a sdílení, vyhodnocování Schůzky: s uvádějícími učiteli, asistenty s mentory adaptovaných s vedením školy

Formy Mentorink Koučování Rozhovory Návštěvy v hodinách Příprava na hodiny Párové učení Sdílení zkušeností Sebereflexe, reflexe

Osobní vize DO WHAT YOU LOVE LOVE WHAT YOU DO Co se musí změnit, abyste se do práce těšili? Najděte 5 nejpozitivnějších věcí ve vaší práci. Co vás při práce nejvíce baví? Jaké je poslání vaší práce? Jaké jsou hodnoty, na kterých stavíte svou práci? V čem je vaše práce užitečná pro společnost? Kdy a jak jste naposledy pomohl/a vašim kolegům nebo zaměstnancům? (konkrétní příběh) Co ve vás ve vaší práci za půl roku vyvolalo největší pozitivní emoce? Při jaké příležitosti jste cítil v práci nejsilnější smysl? (konkrétní příběh)

Konkrétní osobní pedagogické cíle pro školní rok, resp. pololetí. PLÁN PROFESNÍHO ROZVOJE UČITELE školní rok 2016/2017 JMÉNO: V plánu rozvoje jsou stanoveny cíle na školní rok. Dokument pomáhá učiteli uvědomit si kam směřovat další vzdělávání, které metody práce se žáky si osvojit, využívat a rozvíjet. Je pomocníkem v plánování úkolů, cílů a činností učitele, které vedou k rozvíjení kompetencí žáka. Konkrétní osobní pedagogické cíle pro školní rok, resp. pololetí. Co nového si osvojím, zavedu do své praxe, do svého jednání? Které metody, formy práce a strategie nově zařadím do výuky? Na čem se pozná, že je cíle dosaženo? Jak toho dosáhnu (co konkrétně budu dělat)? Jakou podporu od vedení školy, kolegů … potřebuji? Termín Vyhodnocení (0 - nesplněno) 0-1-2-3-4   Možné další osobní cíle na tento školní rok. Konkrétní úkoly na školní rok, resp. pololetí (úkoly z plánu práce, práce se třídou, atp.) Sebehodnocení, hodnocení: (vyplňujeme na konci období) Jak se mi dařilo plnit cíle stanovené v mém PPR? Co jsem se naučil/a, uvědomil/a, získal/a? Jak jsem se vypořádal/a s úskalími při plnění cílů? Jaké zdroje podpory jsem využil/a? Doporučuji si: Doporučení ŘŠ: Datum: Podpis zaměstnance: Podpis ředitele školy:

Sebehodnocení, hodnocení: (vyplňujeme na konci období) Jak se mi dařilo plnit cíle stanovené v mém PPR? Co jsem se naučil/a, uvědomil/a, získal/a? Jak jsem se vypořádal/a s úskalími při plnění cílů? Jaké zdroje podpory jsem využil/a? Cílem rozvoje: reflektující praktik

Kam jsme došli a jak dál? Postupná reflexe a vyhodnocování – odstranění zdvojení Navržení systému adaptace do příštího roku – rozdělení kompetencí uvádějícího učitele a mentora Vytvoření plánu adaptace Aktivní práce s profesním portfoliem učitele – dokladové materiály

Nečekejte; nikdy nenastane ten pravý okamžik Nečekejte; nikdy nenastane ten pravý okamžik. Začněte tam, kde jste a použijte nástroje, které máte zrovna k dispozici. Lepší nástroje najdete cestou. -- Napoleon Hill