Role KOUS Vysočina v projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAFE. SAFE - Systém evidence a ohodnocení dobrovolnické práce jako nástroje zvýšení transparentnosti a efektivity hospodaření v NNO Cíle projektu SAFE.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Projekt Plzeňského kraje "Šance pro budoucnost" Realizátor projektu: Plzeňský kraj Škroupova 18, Plzeň tel
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Math Exercises for You (Math4U)
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Statutární město Ostrava
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Konference je financována Nadací Sirius
VELETRH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ 2015 | ZAČNI S NEZISKOVKOU
Vzorový projekt pro ZŠ.
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Vzorový projekt pro ZŠ.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Role KOUS Vysočina v projektu VYUŽITÍ MEZINÁRODNÍCH ZKUŠENOSTÍ PRO ZVÝŠENÍ ZAMĚSTNATELNOSTI MLADÝCH OHROŽENÝCH NEZAMĚSTNANOSTÍ (CZ.1.04/5.1.01/77.00364) Role KOUS Vysočina v projektu

Základní údaje Identifikace projektu Název projektu: Využití mezinárodních zkušeností pro zvýšení zaměstnatelnosti mladých ohrožených nezaměstnaností Realizace: 01.12.2012 - 30.11.2014 Příjemce: "AMA - Asociace manažerů absolventů" Celkové náklady: 5 256 041,- Kč 8 partnerů – 4 zahraniční, 4 čeští

Zapojení členové KOUS Vysočina STŘED, o.s. – Martina Bártová HORIZONT, o.s. – Patrik Priesol Oblastní charita Jihlava – Katka Hovorková Pěstounské rodiny Kraje Vysočina – Aleš Dietrich A 9 dalších, které pracují s mládeží a mohou výstupy z projektu pro svoji práci využít

O čem projekt je a komu je určen Cílem je na základě výměny zkušeností s obdobnými organizacemi v cizině přispět k tomu, aby znevýhodnění mladí lidé měli větší šanci najít uplatnění v běžném životě a v práci. Cílové skupiny projektu: organizace, které pracují se znevýhodněnými mladými (jakožto klienty nebo je i zaměstnávají), tak samotní znevýhodnění mladí

Jak to děláme Návštěvy zahraničních odborníků u nás: Vysočina hostila zástupce ze 4 partnerských zemí, kteří navštívili několik neziskovek členů KOUS Cesty našich odborníků do ciziny: navštívili jsme 4 partnerské země, každou z nich mohl navštívit jeden z odborníků z Vysočiny Realizace vzdělávacího programu pro mladé znevýhodněné Řada vzdělávacích workshopů, diskuzí, seminářů + mezinárodní konference

Na co pozvat na Vysočině 24. dubna v Třebíči proběhne seminář na téma KOUČOVÁNÍ 7. května pak za účasti Švédských studentů seminář v Jihlavě Též budeme nápomocni při šíření příručky dobré praxe a inovovaného modulového vzdělávacího programu

Mezinárodní konference Termín: 22. – 23. září 2014 Místo konání: Penzion Rytířsko, Jamné Zodpovědný partner: KOUS Vysočina Závěrečná konference tohoto projektu za účasti všech partnerů ze zahraničí. Dvoudenní konference shrne veškeré výstupy a poznatky získané v rámci celého projektu.

V čem byl pro zapojené členy KOUS projekt prospěšný? Zástupci měli možnost poznat neziskový sektor v jedné ze čtyř partnerských zemí vyměnili si zkušenosti s podobnými organizacemi v cizině – zjistili, co můžeme vylepšit, utvrdit se v tom, co děláme dobře navázali kontakty se zahraničními organizacemi pro případ další možné spolupráce Spolupracovali při vytvoření hlavních výstupů projektu - příručky dobré praxe a vzdělávacího modulu

Hlavní výstupy projektu Modulový specifický vzdělávací program - dokumentace programu bude obsahovat podrobný popis koncipovaný tak, aby jak jednotlivé moduly, tak i jednotlivé nástroje mohly být použité samostatně, dále metodiky, pracovní postupy, výukové pomůcky. Dále bude obsahovat i popis zahraničních projektů a programů, ze kterých bylo čerpáno a zkušenosti s jejich aplikací v podmínkách ČR a zhodnocení přínosu inovací pro řešení problému CS osob s nezaměstnaností. Příručka dobré praxe - bude obsahovat kromě základních údajů o realizaci projektu vždy popis zahraničního projektu s rozborem aplikovatelnosti v ČR (včetně specifikace inovativního nástroje aplikovatelného v ČR), popis aplikace zahraničního projektu v ČR včetně rozboru jeho přínosu, metodik a pracovních postupů a příklad dobré praxe (příklad úspěšného zavedení v ČR). Příručka bude obsahovat minimálně 16 zahraničních projektů, ze kterých bude v ČR aplikováno minimálně 16 inovativních nástrojů). Rozsah minimálně 100 stran A5.

Fotky z prvního běhu