Vladimír Dlouhý (ZŠ Chrastava)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plavba po Vltavě na lodi ELIS 2005
Advertisements

OBEZITA.
AUTOR: Ing. Ladislava Semerádová
Vítejte Prosinec Finanční krize ! Doslova každý se baví o finanční krizi ! Globální finanční krize je realita Mnozí znervózněli – co mohou dělat.
Tuky Mgr. Lenka Fasorová.
Změny skupenství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Plazi - druhy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Petr Křížek Předmět Chemie.
Spojené státy americké
BĚŽCI.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Dokonalý Teletubbie, ne? Tohle vypadá jako mužská tvář. Jsou tu jasně vidět oči, nos, ústa a vousy…
Tundry a polární oblasti
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
USA United States of America
Přírodní látky Mgr. Lenka Fasorová.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
HOBITI.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_312
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Šířkové pásy studený pás.
1 Zlato – (nej)vzácnější nerostná surovina světa 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
Hmyzožravci (Insectivora)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Savany.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Starověké lékařství.
Měření 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Savci.
HONZA KRÁTKÝ KOVÁŘ PRACUJE S KOVEM ZA POMOCI VELKÉ PECE KOV NAHŘEJE ABY BYL OHYBATELNÝ A TVAROVATELNÝ. VE VÝROBĚ PŘEDMĚTŮ MU POMÁHAJÍ I JEHO.
SLOUČENINY UHLÍKU Chemie 9. ročník
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
Kůže Vypracovala: Nováková Kristýna 8.B. Zdroje:
Alena Soukalová 4.D Střední škola KNIH.  Obecné informace o vitamínech  Rozdělení vitamínů  Příjem vitamínů  Poruchy související s vitamíny  Minerály.
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_20_16C_Játra, slinivka břišní Téma: Biologie.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Vlastnosti látek II.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Ptáci Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_37_Ptáci-zajímavosti
S sebou: pomůcky k výrobě sněhuláka:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_03 – Krtek obecný Přírodověda - 5. ročník
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Získávání energie pro život
Šablona III/2 Polární pustiny
Veronika Borecká VIII.A
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Tajemná čtyřhranka.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VÝVOJ JEDINCE opakování
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Oceány.
ZÁJMENA TEN, NÁŠ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
V subpolárním p. pásu Rostliny??? Tundra.
Transkript prezentace:

Vladimír Dlouhý (ZŠ Chrastava) Voda Vladimír Dlouhý (ZŠ Chrastava)

Nedostatek vody v africe! Voda vzácnější než zlato. Vítejte v Africe ! V roce 1976 bylo v Anglii tak nezvykle dlouhé sucho, že to překvapilo i jinak flegmatické Angličany, kteří začali uvažovat o vlastní závislosti na limitovaných zdrojích vody. To, že došel led a nestačili v těch vedrech vyrábět dost zmrzliny, nesměli zalévat zahrádky, na které jsou tak hrdí, to vše bylo jen malé nepohodlí oproti tomu, že hrozilo reálné nebezpečí, že na ostrově dojde voda.

Tělo je tvořeno ze 70% vody. Voda v lidském těle. Pokud z těla odstraníte přebytečnou vodu: zhubnete až 3kg na váze – i tolik může vážit přebytečná voda, váš organismus bude snadněji spalovat tuk, zmizí vám otoky nebo nerovnoměrně silné části těla. Tělo je tvořeno ze 70% vody.