Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/21.3806 III/2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Přírodopis ROČNÍK: 6. NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_13_12Př-Další korýši AUTOR: Mgr. Lenka Pazderová DATUM TVORBY: Březen 2014 OVĚŘENÍ: ANOTACE: Prezentace je určena k vysvětlení učiva o dalších korýších. Snímky lze také použít jako zápis do sešitu.

2 Další korýši

3 Životní prostředí korýšů
moře sladká voda souš

4 Mořští korýši Krabi krátká oválná hlavohruď
malý zadeček je ohnutý pod hlavohruď

5

6 Krab říční vyskytuje se u nás v povodí Labe, Ohře a Vltavy
pochází z východní Asie

7 Velekrab japonský délka těla je 60 cm, vážit může až 19 kg
rozpětí klepet může mít až 370 cm

8 Humr obecný délka až 60 cm, váha několik kilogramů a stáří až 30 let
menším, štíhlejším klepetem uchopí kořist a druhým, silnějším ji rozdrtí

9 Langusta langusta nemá klepeta, má silná a dlouhá tykadla

10 garnát kreveta

11 Sladkovodní korýši (jsou součástí planktonu)
perloočka buchanka pohybuje se pomocí hrudních nožek pohybuje se pomocí tykadel Plankton – vodní společenstvo složené z mikroskopických živočichů a rostlin. Plankton je potravou vodních živočichů.

12 beruška vodní blešivec tělo ze stran zploštělé
pohyb – poskoky bokem těla

13 Suchozemští korýši stínka zední svinka obecná délka 16 mm, šířka 6 mm
tělo tmavošedé, zploštělé v případě nebezpečí se svine do kuličky Žijí ve vlhku pod kameny, v tlejícím listí i ve sklepech

14 Citace a zdroje Ilustrace: Kliparty MS Office
DOZENIST. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FIGUERAS, Marc. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VERDIER, Patrick. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HILLEWAERT, Hans. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BHNY. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HADAL. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FISCHER, Christian. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HILLEWAERT, Hans. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BRAUN, Bart. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: STEMONITIS. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

15 Citace a zdroje ЖЕНЯ. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HILLEWAERT, Hans. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ANDRESS, Dorina. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HEBERT, Paul. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VAN DE PUTTE, Frank. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MAŇAS, Michal. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KARWATH, André. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FOLINI, Franco. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Pazderová


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2"

Podobné prezentace


Reklamy Google