Taky nemáte rádi Halloween?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jitka Soukupová & Zuzana Štauberová
Advertisements

Změny skupenství látek - vypařování, var a kondenzace
Změna objemu kapalin a plynů při zahřívání nebo při ochlazování
Husté pokusy a akce z Plzně a Stříbra
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Start.
Kouzelný den v laboratoři na SOŠ ve Veselí nad Lužnicí
Směs není: moč krev vzduch dešťová voda destilovaná voda.
Dělicí (separační) a čisticí metody
VY_32_INOVACE_CH1 – 14 Oxidy II AUTOR: Mgr. Jana Krajinová VYTVOŘENO: září 2011 STRUČNÁ ANOTACE: Praktické činnosti z chemie pro 8. ročník. Téma: Zdroje.
REAKCE ANIONTů Praha – město našeho života
Laboratorní práce Sacharidy I. PaedDr. Jiřina Ustohalová.
Vlastnosti pevných, kapalných a plynných látek
Směsi Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_G
Vlastnosti materiálů projekt
Kyselost a zásaditost vodných roztoků. pH
SVĚT KOLEM NÁS CHEMIE: přírodní věda, jejím cílem je zkoumat látky a jejich přeměny v jiné látky Alchymie – nevědecká chemie, stol, doplň cíle alchymistů:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Chemické látky a jejích vlastnosti.
Skupenství látek.
LÁTKY JSOU SLOŽENY Z ČÁSTIC, KTERÉ SE POHYBUJÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Fázové rovnováhy podmínky rovnováhy v heterogenních soustavách
Separační metody.
LABORATORNÍ PRÁCE Organická analýza PaedDr. Jiřina Ustohalová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_187_Látky a tělesa AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_ 03.
STAVBA LÁTEK Tělesa a látky Co nás obklopuje? Zapiš si!
Oddělování složek směsí.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Šablona: V/II DUM 46 Období: leden 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list/anotace Prezentace umožní žákům poznávat.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 8 Tematický okruhTepelné jevy.
R O Z T O K Y.
Halové prvky /halogeny/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_62.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_167_Látky AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
Směsi Opakovací otázky
Rozklad světla optickým hranolem
Destilace jednoduchá Střední odborná škola Otrokovice
Zdroje organických sloučenin
Žákovský pokus Vlastnosti látek
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
R.Z. Někdy je třeba jednotlivé složky směsí od sebe oddělit Pak závisí na druhu směsi a na tom, co chceme získat.
Jak připravit víno z vody Efektní pokus Motivační pokus Žákovský pokus - neutralizace.
SMĚSI. OBSAH Co jsou směsi Skupenství směsí Stejnorodé směsi Různorodé směsi Rozpustnost složek směsí.
Skupenství látek Látky se v přírodě vyskytují jako:  Pevné (pevné látky)  Kapalné (kapaliny)  Plynné (plyny) Těmto třem podobám říkáme skupenství.
Trojlístek – IRER a FChT Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let  Metodiky  Semináře pro pedagogy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 04 TEMA: Chemie 8-Jak zkoumáme.
Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie, fyziky a chemie pro žáky ve věku 11 až 15 let Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_02_Tělesa a látky- vlastnosti látek Autor Jitka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Co budeme potřebovat? Kožešina a další druhy látek Novodurová tyč
Trojlístek – IRER a FChT
Zajímavé chemické pokusy
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
TEPLO A PALIVA. TEPLO A PALIVA TEPLO – typy chemických reakcí endotermická reakce = reakce, při které se teplo spotřebovává např. rozklad CaCO3.
Vedení vody v rostlinách
Šlehačkový dort s ovocem
Oddělování složek směsí.
Skupenství látek - pevné, kapalné, plynné
KAPKA VODY V PŘÍRODĚ.
SMĚSI HRA.
Vlastnosti látek Autor Mgr. Žaneta Hrubá Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
VLASTNOSTI KAPALIN POVRCHOVÉ NAPĚTÍ
STATISTIKA Kníž, Regentík 8.C.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

Taky nemáte rádi Halloween? Mgr. Miroslava Bělochová belochovam@zsjungsady.cz

Katalytický rozklad H2O2 Soptící dýňák Katalytický rozklad H2O2 KMnO4 2 H2O2 2 H2O + O2

Elektrostatika Luminiscence Duchové Elektrostatika Luminiscence

Krev Vodný roztok potravinářské „krvavé“ barvy kapeme do baňky s olejem Otázky: Co se stane když přilijeme vodu? Zbarví se voda nebo olej? Proč? Směsi, rozpustnost Co budeme pozorovat při vhození šumivé tablety? Jaký plyn se uvolňuje? Dokaž ho! Práce s plyny

m

m

Ježibabí vejce Náplň ze zvýrazňovače vymačkáme do vody a rozmícháme. Do roztoku ponoříme na 24 hodin vařené oloupané vejce. Po vyndání pozorujeme vejce pod UV lampou. Po provedení pokusu nechte žáky umýt ruce a kvalitu mytí kontrolujte pod UV lampou. Luminiscence Bezpečnost při práci s chem. látkami

Červi Papírky od brček na stranách odtrhneme a shrneme do středu brčka (vytvoříme harmoniku) a celé to sundáme z brčka. Máme červa. Po kápnutí kapky vody na červa obživne.

Tekoucí kulička Balíček kukuřičného škrobu Gustin, potravinářská barva a 2 hrníčky vody.  Vše smíchat a prohníst rukama. Lze udělat kuličku, která se po položení na desku rozteče. Druhy skupenství, nenewtonovské kapaliny  

Závěr Ať žije Halloween!!! Děkuji za pozornost. Mgr. Miroslava Bělochová belochovam@zsjungsady.cz