MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území obce s rozšířenou působností Plzeň.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
1. veřejný workshop Místní akční plán ORP Sokolov
Jsou venkovské školy horší než městské?
VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM Vzdělávání v ČR a EU.
Individuálně, ale společně a jinak
Základní údaje p-kap, KAP
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ÚZEMÍ ORP HORAŽĎOVICE
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
RAP aneb CO BUDE DÁL? Jana Churáčková, ŘV MAP Praha 10,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
6. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Hroznatova akademie 11. října 2018
Model intenzivní podpory
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Klíčové aktivity projektu
1. Jednání Řídícího Výboru Místní akční plán II rozvoje vzdělávání pro Prahu 13 CZ /0.0/0.0/17_047/ Praha,
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
„Místní akční plán II“ (map ii) rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov č. projektu CZ /0.0/0.0/17_047/ Lidická 1407 Ostrov.
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Model intenzivní podpory
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Model intenzivní podpory
Transkript prezentace:

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou Ustavující zasedání Řídícího výboru Náměšť nad Oslavou, 2016

OČEKÁVANÉ ZÁVĚRY Mezi hlavní očekávané závěry projektu patří definování vize rozvoje škol v návaznosti na dokument MAP, definování podpory inkluzivního modelu vzdělávání, zvyšující se pozitivní hodnocení systémových kroků ze strany zřizovatelů, ředitelů i pedagogů a Dohoda o prioritách. MAP rozvoje vzdělávání bude významným strategickým dokumentem pro budoucí rozvoj vzdělávání v ORP Náměšť nad Oslavou.

1. Cíl projektu MAP – PŘÍPRAVA AKČNÍHO PLÁNU CÍLE PROJEKTU MAP 1. Cíl projektu MAP – PŘÍPRAVA AKČNÍHO PLÁNU - Analytická část – agregovaný MAP, statistická data, … - Strategický rámec MAP - strategické záměry v území již definovány - podkladem budou ŠVP, Plány rozvoje škol, další strategické dokumenty + výstupy z analytické části - Opatření - Dohoda o prioritách

CÍLE PROJEKTU MAP 2. Cíl projektu MAP – VÝZNAMNÝ PODKLAD PRO VYHLAŠOVÁNÍ VÝZEV z OP VVV a IROP Výstupy strategického dokumentu MAP → podklad pro konkretizaci návazných projektů financovaných z různých zdrojů (IROP, ostatní OP, národní zdroje, …)     Školy budou podpořeny především prostřednictvím projektů zjednodušeného financování, tzv. šablon, s alokací umožňující podporu každé škole (OP VVV)      Je třeba dle doporučení EK dobře odůvodnit investice do škol a dalších vzdělávacích institucí v území, i proto MAP, resp. Strategický rámec MAP do roku 2023

3. Cíl projektu MAP – DOHODA O PRIORITÁCH CÍLE PROJEKTU MAP 3. Cíl projektu MAP – DOHODA O PRIORITÁCH POVINNÁ OPATŘENÍ 1. Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita 2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání 3. Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem   DOPORUČENÁ OPATŘENÍ 4. Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků 5. Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání (podpora zájmu, motivace a dovedností v oblasti vědy, technologií, inženýringu a matematiky „STEM“, což zahrnuje i EVVO) 6. Kariérové poradenství v základních školách PRŮŘEZOVÁ A VOLITELNÁ OPATŘENÍ 7. Rozvoj digitálních kompetencí dětí a žáků 8. Rozvoj kompetencí dětí a žáků pro aktivní používání cizího jazyka 9. Rozvoj sociálních a občanských kompetencí dětí a žáků 10. Rozvoj kulturního povědomí a vyjádření dětí a žáků 11. Investice do rozvoje kapacit základních škol 12. Aktivity související se vzděláváním mimo OP VVV, IROP a OP PPR

4. Cíl projektu MAP – KOMUNIKACE, SPOLUPRÁCE CÍLE PROJEKTU MAP 4. Cíl projektu MAP – KOMUNIKACE, SPOLUPRÁCE SUBJEKTŮ VE VZDĚLÁVÁNÍ - Systém komunikace aktérů ve vzdělávání - Vznik partnerství ke zkvalitňování vzdělávání - Hledání a podpora místních lídrů a odborníků ve vzdělávání - Efektivnější směřování rozvoje vzdělávání v území - Informace o projektu a činnosti Řídícího výboru budou zveřejněny na webových stránkách

PŘEDPOKLÁDANÉ FINANCOVÁNÍ PROJEKTU Celkové způsobilé výdaje projektu: 1 929 277,28 Kč   Přímé způsobilé výdaje projektu: - osobní výdaje 1 378 055,20 Kč zahrnují mzdové výdaje realizačního týmu a ostatních pracovníků spolupodílejících se na projektu, např. mzdová účetní a kontaktní pracovníci ZŠ, MŠ, DDM, ZUŠ - paušální náklady 551 222,08 Kč Kontaktní pracovníci ZŠ, MŠ DDM, ZUŠ jsou v projektu odpovědni za: Pracovník na škole řídí a monitoruje projekt ve spolupracující škole, komunikuje s učiteli, žáky, zřizovateli a koordinátorem projektu – shromažďuje a předává informace. Jedná se o zapojení 16-ti pracovníků v rámci 16-ti spolupracujících subjektů. Vysvětlení paušálních nákladů: Jedná se o náklady vzniklé v souvislosti se zajištěním servisních činností, např. výdaje spojené na cestovné, vybavení kanceláří, náklady na nákup kancelářského materiálu, výdaje na publicitu, výdaje na služby, pronájmy učeben, výdaje spojené s činnostmi administrativního týmu, atd.

ORGANIZAČNÍ SCHÉMA PROJEKTU

ŘÍDÍCÍ VÝBOR PROJEKTU Schválení jednacího řádu Volba členů Schválení statutu Schválení jednacího řádu Změna: Pokud se člen ŘV MAP nemůže jednání zúčastnit, oznámí tuto skutečnost metodikovi projektu MAP, a zároveň je oprávněn pověřit svým zastupováním jinou osobu z organizace, kterou byl nominován do ŘV MAP. Tento zástupce má na jednání ŘV MAP stejná práva a povinnosti jako člen ŘV, včetně výkonu hlasovacích a spolurozhodovacích práv. Volba členů Stanovení kontaktních osob organizací Volba předsedy

PRIORITY (OPATŘENÍ) V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ POVINNÁ OPATŘENÍ 1. Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita 2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání 3. Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem   DOPORUČENÁ OPATŘENÍ 4. Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků 5. Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání (podpora zájmu, motivace a dovedností v oblasti vědy, technologií, inženýringu a matematiky „STEM“, což zahrnuje i EVVO) 6. Kariérové poradenství v základních školách PRŮŘEZOVÁ A VOLITELNÁ OPATŘENÍ 7. Rozvoj digitálních kompetencí dětí a žáků 8. Rozvoj kompetencí dětí a žáků pro aktivní používání cizího jazyka 9. Rozvoj sociálních a občanských kompetencí dětí a žáků 10. Rozvoj kulturního povědomí a vyjádření dětí a žáků 11. Investice do rozvoje kapacit základních škol 12. Aktivity související se vzděláváním mimo OP VVV, IROP a OP PPR

REALIZAČNÍ TÝM PROJEKTU DĚKUJEME ZA POZORNOST REALIZAČNÍ TÝM PROJEKTU MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou