Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Splašková kanalizace a ČOV Voleč Seznámení se základními daty kanalizace a ČOV a s novými podmínkami udělování dotací.
zelená linka: Operační program Životní prostředí Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
P ODPORA VODOHOSPODÁŘSKÉ INFRASTRUKTURY Zlín, Ing. Lenka Býčková.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Národní program podpory cestovního ruchu
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Podpora v nezaměstnanosti
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
hejtman Pardubického kraje
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
VEŘEJNÁ SCHŮZE V OBCI STARKOČ
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Zvládání sucha a stavu nedostatku vody
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Cyklus malého projektu
Územní plán s prvky regulačního plánu
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

Program 129 300 Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci II Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo konání: Jihlava 03/2017

Ukončené investiční programy spravované Odborem VaK MZe 129 180 - Výstavba a obnova infrastruktury vodovodů a kanalizaci II ( 2009 – 2015) 129 140 - Podpora odstraňování povodňových škod na infrastruktuře vodovodů a kanalizací (2007-2015) - reakce na povodně v l. 2009, 2010 a 2013 Přehled vývoje podpor poskytovaných prostřednictvím Mze v mil. Kč:  Rok 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Podpora SR 2 194 1 631 1 152 1 448 1170 1884

Výsledky dotačních programů Počet podpořených akcí Celkové uznatelné náklady (mld. Kč) Dotace (mld. Kč) Zvýhodněný úvěr (mld. Kč) Spoluúčast Krajů 129 180 577 12,4 7,2 1,0 0,7 129 140 79 1,3 0,9 - 129 250 476 7,4 4,6 0,3 *program 129 250 - data k 1.3.2017 V zásobníku programu 129 250 evidujeme dalších cca 86 akcí (odpovídá cca podpoře 0,6 mld. Kč)

Podávání žádostí v Programu 129 300 Program je schválen na roky 2017-2022 Žádosti budou přijímány pouze v rámci výzev V předchozím programu 129 250 - 3. výzvy V programu 129 300 předpokladáme 3-4 výzvy (1x ročně) v letech 2017-2020 Alokace programu 4 800 mil. Kč Úplná pravidla včetně textu výzvy budou k dispozici na stránkách Mze: www.eagri.cz/Voda/Dotace ve VH/Vodovody a kanalizace/

Předmět podpory v Programu 129 300 vodovody opatření pro zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody. Jedná se o podporu propojování a rozšiřování vodárenských soustav a jejich zdrojové posilování, včetně posilování akumulace pitné vody pro zajištění zásobování obyvatelstva pitnou vodou, výstavbu vodovodů pro veřejnou potřebu vč. souvisejících vodárenských objektů v obcích minimálně pro 50 obyvatel, výstavbu a modernizaci zařízení ke zkvalitnění technologie úpravy vody, její akumulace a čerpání s cílem zlepšení jakosti nebo dostupnosti pitné vody v obcích,

Předmět podpory v Programu 129 300 kanalizace výstavbu, dostavbu, modernizaci a intenzifikaci čistíren odpadních vod (dále jen ČOV), v obcích minimálně pro 50 obyvatel, kde po realizaci budou splněny ukazatele jakosti vypouštěné vyčištěné vody stanovené příslušným vodoprávním úřadem (v případě budování nové ČOV musí být v rámci akce zajištěno napojení minimálně 50 % obyvatel obce) výstavbu hlavních kanalizačních sběračů, kanalizační sítě a souvisejících objektů spojenou s výstavbou ČOV podle předchozího bodu,

Předmět podpory v Programu 129 300 kanalizace dostavbu kanalizačních systémů a souvisejících objektů (vyjma ČOV) minimálně pro 50 obyvatel, za předpokladu, že odpadní vody budou odváděny a následně čištěny na již existující, kapacitní a vyhovující ČOV, odstranění volných výustí realizací komplexního opatření řešícího odkanalizování obce nebo místní (městské) části spojené s výstavbou ČOV podle bodu d) toho článku nebo za předpokladu, že odpadní vody budou odváděny a následně čištěny na již existující, kapacitní a vyhovující ČOV.

Předmětem podpory není: Rekonstrukce vodovodu a kanalizace Zainvestování pozemků Výměna azbestocementového potrubí Vodovodní a kanalizační přípojky Dešťová kanalizace Projektové a přípravné práce (např. projektová a realizační dokumentace, archeologický výzkum atd.)

Základní body pravidel nového Programu Možní žadatelé obce, svazky obcí, vodohospodářské akciové společnosti s více než 90% většinou kapitálové účasti měst a obcí (pouze na opatření pro zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody). Soulad s PRVKÚK, v případě změny nesmí mít příslušná změna negativní stanovisko MZe. Povinnosti vlastníka dle zákona o VaK (274/2001 Sb.) Plán financování obnovy VaK vedení majetkové a provozní evidence

Základní body pravidel nového Programu Úroveň připravenosti projektu na minimálně na úrovní SP Uznatelné náklady na 1 řešeného trvale žijícího obyvatele nesmí překročit hranici 70 tis. Kč bez DPH u vodovodů, 80 tis. Kč bez DPH u kanalizací. Udržitelnost projektu na minimálně 10 let.

Výše podpory Celková výše podpory poskytnutá ze všech zdrojů akce nepřekročí 80% z NSTČ (státní rozpočet, kraj atd.). Pokud je žadatelem obec do 300 obyvatel, je dotace ve výši 70%, v rozmezí 301 až 500 obyvatel, je dotace ve výši 65%, v rozmezí 501 až 1000 obyvatel, je dotace ve výši 60%, s více než 1000 obyvateli, je dotace ve výši 55%. Pokud je žadatelem VH a.s., je dotace ve výši 50 %. V případě, že žadatelem je svazek obcí, stanoví se výše dotace podle velikosti obce, v níž dochází k realizaci akce. V rámci programu 129 300 je možné poskytnout na akci dotaci v maximální výši 50 mil. Kč.

Podávání žádostí Investiční záměr - obsah: Pravomocné(á) a platné(á) územní rozhodnutí, popř. stanovisko vodoprávního orgánu, že pro vydání stavebního povolení na akci nebo její část není ÚR vyžadováno Pravomocné(á) a platné(á) stavební povolení pro předloženou akci minimálně v rozsahu akce, popř. stanovisko vodoprávního orgánu, že vydání SP na akci nebo její část není vyžadováno Situace pozemkové mapy (s jednoduchým a úplným zákresem rozsahu akce) Popis řešení akce – Přehledná(é) situace k územnímu rozhodnutí potvrzená(é) stavebním úřadem (u úpraven vody a ČOV doplněná technologickým schématem) s přehledným zákresem: (nutno barevně nebo graficky odlišit) všech stávajících VaK a objektů na nich, dále VaK, které jsou předmětem žádosti a VaK, které mají charakter rekonstrukce, Podílové ukazatele akce Údaje o investorovi Auditorem potvrzená majetková situace investora (audit finančního hospodaření) poslední platná k datu předložení žádosti Prohlášení investora Stanovisko vodoprávního úřadu kraje z hlediska souladu řešení a rozsahu akce (podle stavu zpracování) se zpracovaným PRVKÚK Souhlas vlastníka infrastruktury, na kterou se infrastruktura předložené akce napojuje.

Problémy při podávání žádostí NEZNALOT PRAVIDEL PROGRAMU! Zadávací řízení přísnější požadavky oproti ZVZ, Investor je povinen s ohledem na principy 3 E (hospodárnost, účelnost a efektivnost) realizovat pouze zadávací řízení podle zákona č. 134/2016 Sb., Hodnocení minimálně 5 nabídek, Váha kritéria „nabídková cena“ minimálně 85%. SoD – Vhodné odkládací podmínky Přípojky - podružné řady, odbočné řady, přípojky u tlakových kanalizací vč. čerpacích šachet (věcná břemena, SoSB, atd.)

Národní dotace po roce 2017 Dokončení realizace a vyhodnocení programu 129 250 Příprava nového dotačního programu na podporu odstraňování povodňových škod

Děkuji za pozornost Kontakt: Ing. Jan Žák Ministerstvo zemědělství Odbor vodovodů a kanalizací +420 221 812 314 jan.zak2@mze.cz