Region spokojeného života pro všechny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Region spokojeného života pro všechny Evropský zem ě d ě lský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Havlíčkův kraj, o.p.s.
Advertisements

Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
Spolupráce, která přináší plody
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Podnikání na venkově.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Region spokojeného života pro všechny MAS Havlíčkův kraj, o.p.s. Region spokojeného života pro všechny Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Základní údaje Právní forma: obecně prospěšná společnost Vznik: 8. 3 Rozloha území: 641,8 km² 9,4 % z území Kraje Vysočina Počet obyvatel: 36 467 Počet obcí: 61 Počet členů/partnerů MAS: 97 Z toho sektor: Soukromý 28 Neziskový 30 Veřejný 39 (40 %)

Personální zajištění      

Realizace Strategického plánu Leader 2007 - 2013 Vyhlášeno 10 výzev k předkládání projektů - celkem 58 vybraných projektů - mezi tyto projekty bylo od roku 2009 rozděleno cca 31 miliónů korun - na 11projektů již nebyly finanční prostředky - 2 projekty vyřazeny pro formální nedostatky v žádosti

Naplňování cílů stanovených ve Strategickém plánu MAS Postupujeme dle finančního plánu stanoveném v SPL MAS má sedm Fichí: I. 1.1.1. Modernizace zemědělských podniků I. 1.2.1. Lesnická technika III. 1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III. 2.1.2. Občanské vybavení a služby III. 1.3. Podpora cestovního ruchu III. 2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova II. 2.4.2. Neproduktivní investice v lesích

Realizované projekty Rekonstrukce větrání a napájení stáje, k. ú Realizované projekty Rekonstrukce větrání a napájení stáje, k.ú. Vojnův Městec, č. kat. 370 Projekt z Výzvy č. 8 Žadatel: Zemědělská a.s. Krucemburk, akciová společnost Fiche: 1 – Podpora rozvoje zem. podniků Opatření: I.1.1.1. Modernizace zemědělských podniků Podopatření: I.1.3.1. Přidávání hodnoty zem. a potravinářským produktům Náklady celkem: 2.232.000,- Kč Výše dotace: 460.000,- Kč

Nákup lesnické techniky Projekt z Výzvy č. 9 Žadatel: Lesní družstvo obcí Přibyslav Fiche: 2 – Podpora lesnictví Opatření: I.1.2.1. Lesnická technika Podopatření: I. 1.2.2. Technické vybavení provozoven Náklady celkem: 249.865,- Kč Výše dotace: 103.250,- Kč Výsledkem projektu bude nákup moderních strojů pro vybavení lesní správy. Jmenovitě se jedná o 4 ks křovinořezů, 4 ks zádových postřikovačů a 1 ks přívěsu.

Zvýšení kvality technického vybavení Projekt z Výzvy č. 1 Žadatel: APOLY TRADE s. r. o., Ronov nad Sázavou Fiche: 3 – Podpora drobného podnikání v MAS Havlíčkův kraj Opatření: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Náklady celkem: 967.589,- Kč Výše dotace: 381.100,- Kč

Přístavba hasičského domu v Podmoklanech Projekt z Výzvy č. 5 Žadatel: Obec Podmoklany Fiche: 4 – Zlepšení kvality života v regionu Havlíčkův kraj Opatření: III.2.1.2. Občanské vybavení a služby Podopatření: III.2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Náklady celkem: 2.027.170,- Kč Výše dotace: 1.509.157,- Kč

Rekonstrukce a inovace ubytovacího a stravovacího zařízení Projekt z Výzvy č. 9 Žadatel: Aleš Pecina, Štíří důl - Hluboká u Krucemburku Fiche: 5 – Cestovní ruch – záruka prosperity Opatření: III.1.3.2. Ubytování, sport Podopatření: I. 1.2.2. Technické vybavení provozoven Náklady celkem: 581.662,- Kč Výše dotace: 288.427,- Kč Výsledkem projektu bude: nákup nízkoemisního automatického kotle, zrekostruovaná koupelna, restaurační myčka, venkovní vířivá vana s altánem a rozšíření kapacity o 4 lůžka

Parkoviště a přístupová cesta ke kostelu a hřbitovu Havlíčkova Borová Projekt z Výzvy č. 6 Žadatel: Městys Havlíčkova Borová Fiche: 6 – Kulturní a historické dědictví – bohatství regionu Opatření: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Náklady celkem: 2.198.515,- Kč Výše dotace: 1.648.886,- Kč

Lesopark Kopanina – obnova cestní sítě Projekt z Výzvy č. 4 Žadatel: Město Ždírec nad Doubravou Fiche: 7 – Podpora společenských funkcí lesa Opatření: II.2.4.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Náklady celkem: 265.000,- Kč Výše dotace: 198.700,- Kč

Společné akce Bez stromečku nejsou Vánoce – výstava spojená se soutěží o nejhezčí stromeček, letos 4. ročník Den MAS aneb není MASka jako maska – s podporou Fondu Vysočiny z grantového programu Jednorázové akce Začínáme s Místní agendou 21 v MAS Havlíčkův kraj – podpora z Kraje Vysočina

Bez stromečku nejsou Vánoce

Den MAS aneb není MASka jako maska Křižánky 17. 8. 2013

Začínáme s MA21 v Havlíčkově kraji Kulaté stoly: Svratka, Ždírec n. D., Přibyslav, Nové Veselí

Co nás čeká? Realizace projektů spolupráce Společná vánoční výstava v Chlumětíně a Havlíčkův kraj ve fotografii - společná prezentace obcí Havlíčkova kraje Práce na Integrované strategii území 2014+ Valná hromada MAS, evaluace 2007 - 2013 Další spolupráce s KS NS MAS kraje Vysočina Účast na veletrhu cestovního ruchu v Hradci Králové, na Zemi živitelce, Valná hromada NS MAS ČR aj.

Děkuji za pozornost Jaroslava Hájková, tel. : 561 116 138 www Děkuji za pozornost Jaroslava Hájková, tel.: 561 116 138 www.havlickuvkraj.cz