Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dokument KAP MSK - obsah
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Téma 11: Finanční plánování
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Příprava programového období 2014–2020
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Základní informace o programu
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Model intenzivní podpory
MŠ Dvouletky, Praha 10 v projektu SRP
Model intenzivní podpory
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Model intenzivní podpory
Model intenzivní podpory
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategické plánování – teoretický úvod Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje Magistrát města Ústí nad Labem

Definice strategického plánování Proces posuzování současné situace města a jeho možného vývoje za účelem návrhu vize města a časově ohraničeného souboru cílů, indikátorů pro měření cílů, finančních rámců a pravidel pro zavedení strategického plánu do běžného chodu města (Půček, Koppitz) Výstupem je vytvoření a realizace strategického plánu Výsledkem je efektivní nakládání s prostředky a udržitelný rozvoj města

Výhody strategického plánování Identifikuje potřeby rozvoje města a stanovuje cíle k jejich uspokojení Měří a hodnotí naplňování cílů Umožňuje efektivní distribuci finančních prostředků a poskytuje oporu pro realizaci projektů Řeší problémy komplexně a z dlouhodobého hlediska Umožňuje zapojení širokého spektra aktérů do procesu a dává veřejnosti nástroj na podílení se řízení města Nabízí variantní přístupy Není povinné ze zákona Podklad pro čerpání dotací

Fáze strategického plánování Zadání zpracování strategického plánu Analýza Plánování a formulace cílů Nastavení implementačních pravidel Realizace Kontrola a monitoring

1. Fáze – zadání Rozhodnutí o zpracování – úředník/politik Financování – interní/externí Zpracovatel – interní/externí Projektový tým – ŘS Komunikace – interní/externí Časový rámec – dlouhodobý/krátkodobý Harmonogram prací, odpovědnost, rozpočet…

2. Fáze – analýza Charakteristika území Evaluace předchozí strategie Sběr dat a jejich vyhodnocení sektorové strategie nadřazené strategie kvantitativní – databáze, statistiky kvalitativní data – prognózy, studie, rozhovory Analýzy – SWOT, PESTEL, finanční analýza, analýza rizik

3. Fáze – plánování Návaznost na analytickou část Stanovení vize a strategického cíle Formulace specifických cílů, opatření, aktivit Indikátory Klíčová činnost pracovních skupin a veřejnosti SEA

4. Fáze – implementace Vytvoření implementačních pravidel pro realizaci a řízení strategického plánu Provázání na rozpočet Stanovení harmonogramu, kompetencí a odpovědnosti Proškolení zaměstnanců a dotčených aktérů Odměňování

5. Fáze – realizace Tvorba akčního plánu Sběr, výběr a realizace projektů Aktualizace zásobníku projektů Naplňování cílů a indikátorů

6. Fáze – kontrola Monitoring naplňování cílů a indikátorů Vyhodnocení a dávání doporučení Zpětná vazba k nastavení implementačních pravidel Sledování a reflexe vnějších vlivů Řízení změn Informování veřejnosti a orgánů města

Děkuji za pozornost!!! Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje Magistrát města Ústí nad Labem jiri.stary@mag-ul.cz 475 271 674 Kancelář č. 528 (318)