PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
ŠUMAVA: Dotační příležitosti pro podnikatelské subjekty v letech
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Ing. Lukáš Lánský - projektová a grantová kancelář, Lesní hospodářství s kladným dopadem na životní prostředí v území MAS Téma školení:
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova Lesnická infrastruktura Technika a technologie pro lesní hospodářství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Operace Lesnická infrastruktura.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Shromáždění partnerů , Hanušovice
Investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program rozvoje venkova
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PRV (Program rozvoje venkova) – Podpora místního rozvoje na základě iniciativy LEADER Ing. Radim Petr.
Kostelec nad Černými Lesy – 6. dubna 2017
MAS Královská stezka o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele 2. výzva Program rozvoje venkova 2014–2020
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Světovina
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Semináře pro žadatele Výzva MAS č. 4 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 4 – Lesnictví Článek 26 Investice do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, jejich mobilizace a uvádění na trh

Oblasti podpory pořízení strojů a technologií určených pro hospodaření na lesních pozemcích jako např. stroje a technologie pro obnovu, výchovu a těžbu lesních porostů včetně přibližování, stroje ke zpracování potěžebních zbytků, stroje pro přípravu půdy před zalesněním, stroje, technologie a zařízení pro lesní školkařskou činnost výstavba či modernizace dřevozpracujících provozoven včetně technologického vybavení

Oprávnění žadatelé Pořízení techniky a technologií pro lesní hospodářství: Držitelé (vlastníci, nájemci, pachtýři nebo vypůjčitelé) lesů, jejich sdružení s právní subjektivitou nebo spolky, Obce, právnické osoby zřízené nebo založenými obcemi dobrovolnými svazky obcí. Nákup koně a vyvážecí vlek za koně: fyzická nebo právnická osoba poskytující služby v lesnictví, pokud je malým nebo středním podnikem.

Oprávnění žadatelé Pořízení technického vybavení dřevozpracujících provozoven: fyzické nebo právnické osoby podnikající v lesnictví nebo souvisejícím odvětví (malého a střední podniky) a obce a právnické osoby založené nebo zřízené obcemi dobrovolné svazky obcí.

Výše dotace – způsobilé výdaje 50 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace - stroje a technologie (včetně koně) pro obnovu, výchovu a těžbu lesních porostů včetně přibližování - stroje ke zpracování potěžebních zbytků - stroje pro přípravu půdy před zalesněním - stroje, technologie, zařízení a stavby pro lesní školkařskou činnost - stroje a zařízení pro údržbu a opravy lesních cest - mobilní stroje pro sortimentaci a pořez dříví - výstavba či modernizace dřevozpracujícího provozu - stavba a technologické vybavení - nákup nemovitosti v případě dřevozpracujícího provozu

Kritéria přijatelnosti Žadatel je vlastníkem/nájemcem, pachtýřem nebo vypůjčitelem lesních pozemků a hospodaří podle platného LHP nebo podle převzaté platné LHO, a to na minimální výměře 3 ha podpora vztahuje pouze na stroje, které jsou určeny pro hospodaření na pozemcích určených k plnění funkcí lesa pořízení koně – jen plemeno chladnokrevných koní, kůň má výkonnostní zkoušky provozovna s průměrným ročním pořezem do 10 000 m3

Další podmínky podpora musí mít motivační účinek právní vztahy k nemovitostem - realizace stavebních výdajů - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50 % podílem, věcné břemeno. právní vztahy k nemovitostem - umístění strojů, technologií nebo vybavení - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% spoluvlastnickým podílem, nájem, výpůjčka, věcné břemeno

Preferenční kritéria Počet vytvořených pracovních míst v rámci projektu Vytvoření prac. místa v rozsahu 1,0 a více úvazku 40 bodů Výše celkových způsobilých výdajů na projekt do 1.000.000,- Kč včetně 30 bodů od 1.000.001 Kč do 2.000.000,- Kč včetně 10 bodů

Preferenční kritéria Velikost obhospodařovaného lesního majetku Obhospodařovaný lesní majetek je do 50 ha včetně 15 bodů Obhospodařovaný lesní majetek 50,1 - 200 ha včetně 10 bodů Velikost podniku žadatele Žadatelem je mikropodnik 15 bodů Žadatelem je malý podnik 10 bodů

Preferenční kritéria Žadatel využil v posledních 2 letech (v roce 2016 a nebo 2015) některý z níže uvedených nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti (APZ) - veřejně prospěšné práce, společensky účelné pracovní místo ANO 15 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria