Zkušenosti z realizace projektu Linking Danube

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Doporučení pro přípravu žádosti;
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Integrovaný dopravní systém
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Silnice nebo železnice
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Podpora veřejné dopravy z fondů EU v programovém období Konference Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 16. května 2016.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Informace o projektech v IDS JMK
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Chytré řízení dopravy v IDS JMK
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Integrované dopravní systémy Žďár na Sázavou 15. května 2019
Transkript prezentace:

Zkušenosti z realizace projektu Linking Danube Ing. Vojtěch Elstner – KORDIS JMK, a.s. Seminář k evropským dotačním programům Krajský úřad Olomouckého kraje 18. září 2017

Obsah KORDIS JMK a rozvojové projekty IDS JMK Realizované projekty dotované EU Projekt Linking Danube Benefity z realizace projektů Zkušenosti s administrací projektů 18. září 2017, Olomouc

KORDIS JMK, a.s. Koordinátor Integrovaného dopravního systému JMK Společnost zřízená Jihomoravským krajem a statutárním městem Brnem Zajišťuje koncepční plánování dopravní obslužnosti JMK Organizačně zabezpečuje fungování IDS JMK Provádí další servisní činnosti pro své zřizovatele … K zajištění rozvoje IDS JMK realizuje projekty dotované EU 18. září 2017, Olomouc

Realizované EU projekty (1/3) Programové období 2004-2006 Modernizace přestupních uzlů IDS JMK Programové období 2007-2013 Centrální dispečink, elektronické informační panely, zázemí pro cestující Analýza možností přeshraniční dopravy Marketingová podpora přeshraničních linek IDS JMK na Slovensko a do Rakouska Fond malých projektů 18. září 2017, Olomouc

Realizované EU projekty (2/3) Socioekonomický průzkum potenciálu využití VRT Praha – Brno Memorandum o výstavbě a revitalizaci železničních tratí regionálního významu (204 tis. €) Výměna dat o jízdních řádech, rozšíření vyhledávače spojení IDS JMK o spoje provozované partnerskou organizací v Dolním Rakousku (83 tis. €) Programové období 2014-2020 „Chytré“ parkování na podporu nízkoemisních zón (149 tis. €) 18. září 2017, Olomouc

Realizované EU projekty (3/3) Peripheral Access Rozvoj udržitelné přeshraniční dopravy – nové modely pro podporu rozvoje turistiky v periferních regionech (91 tis. €) Subnodes Podpora napojení uzlů mimo TEN-T na uzly ležící na síti TEN-T (214 tis. €) Linking Danube Propojení vyhledávačů spojení a informačních systémů pro cestující v Podunají (244 tis. €) 18. září 2017, Olomouc

Interreg Danube Nový program v období 2014 – 2020 Spolufinancování 85 % z ERDF Účast partnerů ze soukromého i veřejného sektoru 4 prioritní osy: Inovativně a sociálně zodpovědný Dunajský region (DR) Environmentálně a kulturně zodpovědný DR Lépe propojený DR Dobře řízený DR 18. září 2017, Olomouc

Linking Danube Doba realizace: 1. 1. 2017 – 30. 6. 2019 9 partnerů z 6 zemí Celkový rozpočet 3 mil. € http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/linking-danube 18. září 2017, Olomouc

Cíle projektu Propojení vyhledávačů spojení a informačních systémů pro cestující v Podunají Podpora mobility šetrné k ŽP poskytnutím vyhledávacích nástrojů Zlepšení propojení periferních oblastí s hlavními dopravními koridory pomocí integrace alternativních dopravních služeb (doprava na zavolání) Vytvoření koncepce multimodálního vyhledávače spojení pro celý DR Pilotní realizace propojení vyhledávačů spojení 18. září 2017, Olomouc

Cesta k implementaci projektu 9/2015 Otevření výzvy 11/2015 Vyjádření zájmu o projekt 3-5/2016 Podání projektové žádosti (2. krok) 10/2016 Schválení projektu k realizaci 12/2016 Vypořádání připomínek k žádosti 2/2017 Subsidy Contract - podpis smlouvy 1/2017 – 6/2019 Implementace projektu 18. září 2017, Olomouc

Benefity realizace EU projektů Upevňujeme spolupráci, která tu historicky byla… …stále jsme si s partnery ze zemí střední Evropy kulturně blízcí a máme na čem pracovat. Projekty umožňují realizaci aktivit, které by z národních zdrojů nebyly prioritně financovány. Máme možnost vidět a zažít, jak se stejné věci dělají jinde. Můžeme poznat nové kolegy a vyměňovat si zkušenosti. I malý projekt může rozhýbat velké věci. 18. září 2017, Olomouc

Zkušenosti s realizací projektů Každý projekt se skládá z: technických aktivit, aktivit zaměřených na řízení projektu, aktivit zaměřených na publicitu. Aby byl projekt dobře řízen a propagován, je třeba komunikovat s partnery, CRR, JS. Při realizaci je potřeba počítat s časem nutným na komunikaci se všemi dotčenými institucemi. Jinak dochází k opožďování realizace případně problémům s uznatelností nákladů. Realizaci aktivit je vhodné včas plánovat a nenechávat nic na poslední chvíli. 18. září 2017, Olomouc

Zkušenosti s administrací Nutnost předfinancování projektu. Proplácení uznatelných nákladů trvá měsíce. Administrativní náročnost v půlročních cyklech, nejnáročnější na začátku a na konci. Reporting probíhá elektronicky – rychlejší přenos informací, přesto nutnost některých tištěných dokumentů, projektoví a finanční manažeři CRR jsou kompetentní a ochotní řešit jakékoliv odchylky. Změny v projektu jsou možné, je třeba ctít nastavená pravidla a vše zkomunikovat. 18. září 2017, Olomouc

Děkuji za pozornost! Vojtěch Elstner KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady 30 info@kordis-jmk.cz +420 543 426 667 facebook.com/Danube-Transnational-Programme-1463628217267923/ twitter.com/Interreg_Danube www.interreg-danube.eu/approved-projects/linking-danube www.idsjmk.cz 18. září 2017, Olomouc