Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Registr přechodných pobytů
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
úřad územního plánování
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Novela stavebního zákona
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Databáze MS ACCESS 2010.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
-Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje -Rozbory udržitelného rozvoje území ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Lhůta pro pořízení územní studie
Editační principy a postupy Portálu ÚAP ZK
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Přihlášení uživatele do portálu
mapový aplikační server
Plochy a pozemky veřejných prostranství
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Základní informace - Ovládání systému
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje http://www.juap-zk.cz Zlín, 13.5.2008 Mgr. Jaroslav Pospíšil, Ing. Jaroslav Vávra, Ing. Marcela Vavříková Odbor Územního plánování a stavebního řádu

OBSAH 1. Portál ÚAP a ÚP jako dlouhodobý projekt ZK 2 OBSAH 1. Portál ÚAP a ÚP jako dlouhodobý projekt ZK 2. Vstup na portál 3. Mapové sestavy 4. Životní situace

1. Portál ÚAP a ÚP jako dlouhodobý projekt ZK ÚAP = územně analytické podklady a ÚP = územní plán Nový nástroj Stavebního zákona 183/2006 Sb., vyhláška 500/2006 Sb. - o ÚAP ÚAP zjišťují a vyhodnocují - stav a vývoj území, jeho hodnoty = výkres hodnot - omezení změn v území z důvodu ochrany veřejných zájmů vyplývající z právních předpisů nebo vlastností území = výkres limitů - záměry na provedení změn v území = výkres záměrů Podkladem pro zpracování ÚAP se stala data: - z nejrůznějších odvětví získaná v průběhu několika let týkající se území Zlínského kraje - předaná od nejrůznějších poskytovatelů dat ( např. inženýrské sítě, přírodní parky, archeologické lokality) - sesbíraná pracovníky ÚAP na jednotlivých ORP ( např. průzkumem v terénu nebo sesbírání ostatních záměrů).

Tato data budou pravidelně aktualizovaná  úplnost a aktuálnost. Nespornou výhodou portálu je soustředění veškerých dat na jednom místě ( nedochází k roztříštění a pracnému vyhledávání různých podkladů a informací na různých místech). Tato data budou pravidelně aktualizovaná  úplnost a aktuálnost. Údaje zobrazené prostřednictvím Portálu se stávají svou úplností základním podkladem pro tvorbu koncepcí Zlínského kraje.

2. Vstup na portál

Vstup na portál JUAP ( vlevo nahoře)

objeví se výstraha zabezpečení registrace – pro získání přístupového jména a hesla (nutné vyplnit název organizace) použít pokračovat na tento web ( výstraha zabezpečení – OK)

Vstup na Portál - jako veřejnost ( vpravo nahoře) - jako registrovaný uživatel - po odeslání registračního formuláře budou přihlašovací údaje ( přihlašovací jméno a heslo) zaslány na Váš e-mail Okruh uživatelů Portálu ( přístup jednotlivých uživatelů se liší v právech na portále) - pořizovatelé ÚAP a ÚP ( nejvyšší práva , tj. editace dat, prohlížení sestav, prohlížení jednotlivých jevů a podjevů – seskládání vlastních výkresových sestav, lokalizace) - projektanti v oblasti územního plánování - stavební úřady ( pracovníci KÚ ) - poskytovatelé údajů -veřejnost – omezený přístup ( nejnižší práva, tj. prohlížení výkresových sestav, lokalizace parcely)

3. Mapové sestavy Úvodní stránka slouží pro výběr jednotlivých záložek jako nápověda pro ovládání mapové aplikace (několik způsobů)

Přehledová mapa a vrstvy

Přehledová mapa ( v levém horním rohu) Kliknutím na ikonu rozbalíte nabídku změny měřítka.    

Nabídka menu a ovládací panel

Základní členění obsahu portálu Kliknutím na šedé záhlaví nebo ikonku plus rozbalíte požadovanou kupinu vrstev a vyberete checkbox. Obnovíte tlačítkem Překreslit, které se objeví.

Obsah ÚAP definovaný ve vyhlášce 500/2006 příloha č. 1A – sledované jevy A001 – A 119 jevy sledované na úrovní jednotlivých ORP ( základní členění území –plochy s rozdílným využitím, inženýrské sítě, památkové rezervace, silnice, železnice, záplavové území atd.) pozn.: jev č. 16 – území s archeologickými nálezy - celé území ČR – je tak na portálu zobrazováno příloha č. 1B – sledované jevy B001 – B 030 - jevy sledované na úrovni kraje (většinou statistické data, např. vývoj počtu obyvatel, sídelní struktura)

Plochy s rozdílným využitím: plochy bydlení plochy rekreace plochy občanského vybavení plochy veřejných prostranství plochy smíšené obytné plochy dopravní infrastruktury plochy technické infrastruktury plochy výroby a skladování plochy smíšené výrobní plochy vodní a vodohospodářské plochy zemědělské plochy lesní plochy přírodní plochy smíšené nezastavěného území plochy těžby nerostů plochy specifické

Časový horizont využití plochy sledovaný u ploch s rozdílným způsobem využití : stabilizované (v ploše není navržena změna využití): stávající (STAV) plochy změn (je navržena budoucí změna využití): - návrhové plochy a koridory ze stávajících územních plánů - plochy rezerv ze stávajících územních plánů - ostatní záměry ( např.soukromých osob, zastupitelstva) zatím neschválené zastupitelstvem

Příklad : sledovaný jev č. A002 – plochy výroby atd.

4. Životní situace Vyhledávání (lokalizace) parcely Jednoduché analýzy - informace o sledovaných jevech, které zasahují vybranou parcelu (hodnoty, limity a jiné jevy) => nutnost interpretovat zobrazená data !!! Jednoduché analýzy – informace současném stavu využití pozemků a záměrech Informační dotaz - informace o jevu Tisk mapových kompozic - samostatné generování plotrových sestav Tisk legenda + výkres – (pravé tlačítko) – bez měřítka Zobrazování metadat (o jevech, o jednotlivých prvcích) Zobrazování dokumentů (pasportů)

Informační dotaz Vyberete-li informační dotaz u vrstvy zakliknutím ikonky a překreslíte v mapě budou zobrazeny ikonky informačních dotazů. Po kliknutí na některou zobrazíte menu a výběrem položky zobrazíte popisné informace do panelu "informace"

Vyhledání objektu – Lokalizace Pokud chcete vyhledávat, překlikněte na záložku "hledat" a vyberte typ dotazu.

Dynamická legenda Legenda se zobrazuje automaticky v závislosti na zapnutých vrstvách a měřítku na záložce "Legenda".

Tisk definovaných mapových sestav

http://www.juap-zk.cz Děkujeme za pozornost Odbor územního plánování a stavebního řádu Ing. Jaroslav Pospíšil - GIS, pořizování UPD 577 043 467, jaroslav.pospisil@kr-zlinsky.cz Ing. Jaroslav Vávra – pořizování ÚPD 577 043 466, jaroslav.vavra@kr-zlinsky.cz Ing. Marcela Vavříková - pořizování ÚPD 577 043 462, marcela.vavrikova@kr-zlinsky.cz