Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HW – Kabely a konektory Název školy
Advertisements

Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Vývoj technických prostředků záznamů a zpracování videa
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY DATAPROJEKTORY – parametry
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Konektory graf. karet.
Počítače XVII – monitory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Monitory.
LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
Monitory.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY CRT monitor Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový.
Hardware 5 verze 2.6.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zobrazovací zařízení.
4. DISPLEJE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
Displeje.
Cvičení z techniky a technického vzdělávání
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 14.
TELEVIZOR.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Monitory Plazma – OLED - SED
Výstupní zařízení počítače monitor Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Hardware 5 verze 2.6.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Vývoj technických prostředků záznamu a zpracování videa Ladislav Zástěra Marek Bilčák.
OBRAZOVKY CRT - LCD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu:Moderní škola Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_12_MONITORY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Tato prezentace byla vytvořena
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Vývoj technických prostředků záznamu a zpracování videa
MONITORY Michaela Fraiová.
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_7_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Vývoj technických prostředků záznamu a zpracování videa
Mikrofon, dataprojektor, interaktivní tabule, usb disky
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský Datum: 3.září 2012

Obsah Základní pojmy Způsoby zapojení CRT monitory LCD monitory LED monitory Obsah

Obrazové technologie – Základní pojmy Úhlopříčka Poměr stran Rozlišení Frekvence zobrazení Doba odezvy

Obrazové technologie – Způsoby zapojení DVI: digital visual interface je rozhraní pro propojení zobrazovacího zařízení s počítačem DVI-D - plně digitální zapojení DVI-I - digitální zapojení, na které je možné připojit redukci na převod do analogového signálu D-SUB: Analogový (VGA) způsob připojení zařízení k počítači. Port má na jednom konci hroty – PINY a na druhém konci otvory.

Obrazové technologie – CRT monitory Elektronové dělo (emitor) Svazky elektronů Zaostřovací cívky Vychylovací cívky Připojení anody Maska pro oddělení paprsků pro červenou,zelenou a modrou část zobrazovaného obrazu Luminoforová vrstva s červenými, zelenými a modrými oblastmi Detail luminoforové vrstvy , nanesené z vnitřní strany obrazovky (Cathode ray tube – katodová trubice) CRT

Obrazové technologie – LCD monitory LCD - Liquid crystal display Nejrozšířenější zobrazovací technologie. Obraz tvořen tzv.tekutými krystaly. LCD

Obrazové technologie – LED monitory V současnosti jedna z nejmodernějších technologií. Zobrazovací technologie může být „natisknuta“ na: na sklo na desku na zrcadlo LED