Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Náležitosti výrobního výkresu
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Základní výkresová dokumentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
CHEMIE - Polysacharidy
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Technika obsluhy – Výroba kávy
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Technika obsluhy – Společenská setkání
Technika obsluhy – Barový inventář
Stroje a zařízení - spoje
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Střední škola obchodně technická s. r. o.
CHEMIE - Alkaloidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Střední škola obchodně technická s. r. o.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO.1213.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Moderní trendy, molekulární mixologie Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky s trendy v přípravě míchaných nápojů a molekulární mixologii. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Molekulární mixologie Datum Datum vytvoření – 1 3. 2013

Moderní trendy Molekulární mixologie

Trendy při přípravě míchaných nápojů Při servise míchaného nápoje je sklenice plněna po okraj Ozdoby nemusí být vždy zavěšeny nebo vloženy do sklenice. Barman může využít i prostor v blízkosti nápoje např. využije malinké talířky, skleničky

Sklenice je součástí nápoje a její design podtrhuje vzhled míchaného nápoje. Používání nových surovin Pro přípravu míchaných nápojů v mixéru používat čerstvé ovoce Mandlování – rozdrcení ingredience např. příprava Mojita

Molekulární mixologie Zakladatelem molekulární gastronomie je Hervé This, který říká: „ Molekulární mixologie je aplikací teoretických závěrů molekulární gastronomie v barovém prostředí.“ Byla představena v Paříži v roce 2006 v restaurantu Pierra Gagnaira.

Molekulární gastronomie vychází ze tří principů: Transferu technologií Transformace – mění se vzhled nebo struktura. Příprava míchaných nápojů pomocí tekutého dusíku, který promění koktejl do pevného skupenství. Vývoje chutí - navrhuje kontrastní nebo komplementární kombinace chutí. Využití překvapivé kombinace chutí - jahody doplněné drceným pepřem

Úkoly Ozdoby nemusí být vždy zavěšeny nebo vloženy do sklenice. Barman může využít i …….. v blízkosti ………. např. využije ……… ……… a ………… Mandlování – …………. ingredience např. příprava Mojita Při molekulární gastronomii se mění se ………. nebo …………. Jaké znáš ještě trendy v přípravě nápojů?

Zdroje Mikšovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009. ISBN 978-80-254-3983-8