Kardiovaskulární centrum Zlín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
Advertisements

Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary :00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Péče o pacienta před a po implantaci kardiostimulátoru
Může spirální CT nahradit některé invazivní metody?
Monitorovací techniku vč. 2 ks centrál pro 11 lůžek 11 ks intenzivních lůžek včetně antidekubitního systému 5 ks EKG s automatickou analýzou dat 16 ks.
Diferenciální diagnostika bolesti na hrudi kardiálního a vaskulárního původu J. Čech Kardiologické oddělení, KJIP, Komplexní kardiovaskulární centrum.
Darja Hrabánková Navrátilová
HEMODIALÝZA.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Kurz Všeobecný sanitář
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Koncepce úrazové chirurgie z pohledu FN u sv. Anny v Brně
Šaňák D, Vlachová I, Hubáček P
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Aktuální krize zdravotnictví
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Koronarografie a balónková angioplastika (PTCA)
Celoživotní vzdělávání zdravotníků ve Zlíně
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Organizace zdravotnické služby v armádě
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PACS Picture Archiving and Communication System
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
N á zev projektu: „ Sportovní víceúčelové centrum Králův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Sportovní.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Krajská nemocnice T. Bati, a. s.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Klinické audity a jejich smysl Vlastimil Polko Miloš Glatzner Zdeněk Kuběna Oddělení radiologické fyziky Masarykův onkologický ústav.
Domácí umělá plicní ventilace v domácím prostředí. Mgr. Erna Mičudová, Jakub Šesták.
Nemocnice Podlesí a.s.. Komplexní kardiovaskulární centrum Nemocnice Podlesí Třinec kardiocentrum kardiologiekardiochirurgie Cévní chirurgie a angiologie.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Využití MDCT SOMATOM Definition v kardiologii a ostatních oborech v nemocnici Jihlava. MUDr. Olivia Havránková.
PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO PŘÍSTROJOVÉHO VYBAVENÍ KARDIOVASKULÁRNÍHO CENTRA NEMOCNICE JIHLAVA 17. a Projekt 5. Výzvy IOP „Modernizace a obnova přístrojového.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
NEMOCNICE NA HOMOLCE Nela Gvoždiaková – specialista náboru.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
SRDEČNÍ SELHÁNÍ NÁKLADY VZP ČR MUDr. JUDr. Petr Honěk
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Hodnocení významnosti karotické stenózy u pacientů s dysfunkční levou komorou srdeční Černá D, Veselka J, Páleníčková J Kardiologické oddělení Kardiovaskulárního.
Reforma psychiatrické péče
absolventská práce Život se srdeční vadou
Kardiocentrum Vysočina CZ a.s. MUDr. Ivan Horňáček.
Neonatologie v České republice (a v Mostě)
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Transkript prezentace:

Kardiovaskulární centrum Zlín 12.4.2011 14.00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Program 14.00 Zahájení 14.05 Proslovy hostů a prezentace projektu 14.30 Prostor pro dotazy 14.45 Pohoštění

Významné mezníky projektu Rozhodnutí o poskytnutí dotace získal projekt 29. července 2010. Datum zahájení projektu: 1.8.2010 Datum ukončení projektu: 30.4.2011 Celkové výdaje projektu: 60 mil. Kč Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj: 51 mil. Kč (85%) Financování z krajského rozpočtu: 9 mil. Kč (15%) Oficiální zahájení provozu nového kardiocentra: 6.5.2011

Kardiovaskulární centrum pro dospělé Kardiovaskulární centrum pro dospělé zajišťuje péči v oborech:   intervenční kardiologie vč. nepřetržité pohotovosti v péči o akutní koronární syndromy (infarkty myokardu) – diagnostika léčba koronárních tepen implantací kardiostimulátorů – jednodutinových i dvoudutinových invazivní elektrofyziologie – diagnostika život ohrožujících poruch rytmu intervenční radiologie – diagnostika a léčba postižení periferních cév V těchto oblastech se jedná o jediné spádové pracoviště pro celý Zlínský kraj, tj. cca 600 tis. obyvatel okresů Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín a Zlín.

Kardiovaskulární centrum pro dospělé Dále pak zajišťuje péči pro spádovou oblast okresu Zlín v oblastech: neinvazivní kardiologické diagnostiky, především echokardiografie, zátěžových testů, 24hodinového monitorování EKG, krevního tlaku neinvazivní cévní diagnostiky cévní chirurgie kardiologické lůžkové intenzivní a standardní péče specializovaných kardiologických ambulancí Na základě auditu bylo pracoviště v prosinci 2009 zařazeno do sítě Komplexních kardiovaskulárních center pro dospělé (11 pracovišť) a Kardiovaskulárních center pro dospělé (6 pracovišť) – Věstník MZ ČR částka 9, ročník 2009.

Kardiovaskulární centrum pro dospělé V oblasti přístrojového vybavení bylo Kardiovaskulární centrum poddimenzováno především ve vybavení radiodiagnostickou technikou „angiolinkami“ – t.č. všechny tři intervenční týmy (kardiologický, periferní cévní i arytmologický) sdílely jedinou angiolinku. Dále byla nedostačující výbava v oblasti ultrazvukové kardiologické a cévní diagnostické techniky (echokardiografické přístroje a duplexní sonografie).

Cíle projektu Modernizace a obnova stávajícího vybavení příslušných pracovišť kardiovaskulárního centra pro zajištění standardního provozu. Doplnění vybavení zdravotnickými prostředky.

Realizované přístrojové vybavení Angiografické přístroje používají se k rentgenovému zobrazení Instalovány jako: 1. koronární angiolinka 2. angiolinka pro elektrofyziologická vyšetření a radiofrekvenční ablace, implantace kardiostimulátorů a kardioverterů

Přístrojové vybavení Záznamové elektrofyziologické zařízení používá se k vyšetření poruch srdečního rytmu, synkop nejasného původu apod.

Přístrojové vybavení Zařízení k radiofrekvenční ablaci – ablační jednotka

Přístrojové vybavení Kombinovaný intravaskulární ultrazvukový přístroj s přístrojem pro frakční průtokovou rezervu (přístroj je integrován do angiolinky, nezabírá další místo na sále). Slouží k ultrazvukovému vyhodnocení významnosti stenóz (zúžení) koronárních tepen (IVUS) a posouzení jejich fyziologické významnosti (FFR). Vzdálená řídící jednotka systému s5i a druhá obslužná stanice Integrovaný monitor IVUS se zobrazením VH Ovládací prvky systému S5i a PIM

Přístrojové vybavení Monitorovací zařízení (centrála, bed-side monitor, telemetrická jednotka) pro monitorování EKG, tlaku a saturace krve kyslíkem u pacientů na kardiologickém oddělení - pro 12 lůžek

Přístrojové vybavení Echokardiografický přístroj High-tech vč. 3D jícnové sondy Přenosný echokardiografický přístroj vč. 3D jícnové sondy Duplexní sonografický přístroj

Přístrojové vybavení Ventilátor pro umělou plicní ventilaci Transportní ventilátor pro umělou plicní ventilaci

Související úpravy Mimo dotační titul proběhly v budově interní kliniky stavební úpravy za účelem instalace obou nových angiografických přístrojů.

Stavebními úpravami a přístrojovým vybavením bude dosaženo zvýšení dostupnosti a preciznosti kardiovaskulárních intervenčních metod (možný nárůst výkonů cca o 30%, možnost intravaskulárního ultrazvukového vyšetření koronárních tepen a funkční významnosti nejasných zúžení). rozvoje a výrazného nárůstu kapacity invazivní elektrofyziologické diagnostiky (mnohé výkony jsou časově velmi náročné a nebylo je možno na stávající sdílené angiolince provádět). zavedení radiofrekvenčních ablačních terapeutických metod, které ve Zlínském kraji nebyly doposud prováděny z důvodu neexistence příslušného vybavení a za kterými museli nemocní ze Zlínského kraje dojíždět do Brna, Třince a Olomouce.

Stavebními úpravami a přístrojovým vybavením bude dosaženo předpokládaného zavedení biventrikulární (dvoukomorové) kardiostimulace v léčbě některých typů chronického srdečního selhání a implantace kardioverterů-defibrilátorů – tyto typy přístrojů byly doposud nemocným ze Zlínského kraje implantovány především v Brně, částečně v Olomouci, nově smluvně v IKEM Praha. Bohužel i za účelem kontrol těchto přístrojů museli nemocní jezdit na pracoviště, které implantaci provedlo. Zahájení implantací těchto přístrojů přinese možnost kontrol i současných nositelů ve Zlíně. výrazného zvýšení kapacity pro periferní cévní intervenční a diagnostické výkony uvolněním přístrojového času současné angiolinky.

Stavebními úpravami a přístrojovým vybavením bude dosaženo zlepšení komfortu nemocných přicházejících ke koronarografickému či elektrofyziologickému vyšetření (odpadne nutnost transportu mezi dvěma sousedními budovami). Zdlouhavého transportu budou ušetřeni především pacienti po akutních kardiointervenčních výkonech (po intervenci u infarktu myokardu). zvýšení bezpečnosti kardiologických pacientů zavedením bezdrátového telemetrického monitorování EKG. zvýšení kvality a kapacity echokardiografických vyšetření vč. vyšetření 3-D jícnovou sondou.

Stavebními úpravami a přístrojovým vybavením bude dosaženo zvýšení kapacity pro přechodnou umělou plicní ventilaci nemocných s akutním oběhovým nebo dechovým selháním na koronární jednotce bez nutnosti jejich překladu na anesteziologicko- resuscitační oddělení. snížení prostorové roztříštěnosti pracovišť a pracovníků. Dovybavení kardiocentra a zlepšení prostorových podmínek přispělo také ke zlepšení podmínek pro výchovu nových kardiologů ze Zlínského kraje, kteří budou moci kromě stáže na kardiochirurgickém pracovišti již absolvovat veškerou přípravu ve Zlíně, neboť naše Kardiocentrum je také akreditovaným školicím pracovištěm v oblasti kardiologie.

Krajská nemocnice T. Bati, a. s. Děkujeme za pozornost. www.kntb.cz