Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_247 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Obhajoba diplomové práce
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_14 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Programování v prostředí Windows Mobile LEKCE ÚVOD 1 LEKCE č. 1; Karel Pavlík, FJFI - ČVUT, ©2007 Karel Pavlík
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
PHP PHP a MySQL - 15 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Digitální učební materiál
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
NYNÍ PRO VÁS PŘIPRAVUJEME Výpisky nově Toto je minulost !
Internet.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV16 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Operační systém Windows
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Operační systémy - úvod
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Jaroslav Kudr pro OATGM
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Co bychom měli také o internetu vědět
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV9 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

Potřebné programy Připojení k mikrotik

Úvod Pro připojení k mikrotiku se využívá několik programů. V této prezentaci se zmíním o tom jak tyto programy získat a nainstalovat. V příští prezentaci se pak zmíním jak se pomocí těchto programů připojit k zařízení.

Winbox Nejzákladnějším programem pro mikrotik je program Winbox, který nám umožňuje nejrozsáhlejší správu routerů. Prvním způsobem získání programu winbox je stažení z webových stránek www.mikrotik.com Druhý způsob je stažení přímo z routeru

Mikrotik.com Všechny potřebné programy nalezneme v Downloads

Mikrotik.com/download Zde nalezneme odkaz ke stažení programu winbox v kategorii Usefull tools and utilities

Webfig – webová konfigurace Po připojení k mikrotiku přes webové rozhraní můžeme stáhnout winbox přímo ze zařízení

Putty Dalším programem pro vzdálenou správu routerů mikrotik je SSH client, v našem případě program putty. Putty slouží pro připojení k mikrotiku textovou konzolí a ovládání pomocí příkazů Program putty je volně šiřitelný program, který lze zdarma stáhnout na www.putty.org

Putty.org Na stránce www.putty.org klikneme na odkaz here podle obrázku. Tento klik nás přesměruje na stránky pro stažení

Zde si vybere zdroj stahování a klikneme na příslušný odkaz

Core FTP Dalším potřebný program pro vzdálenou správu mikrotiku je FTP client, v našem případě program core FTP FTP client slouží pro připojení s souborovému serveru mikrotiku, kde můžeme stahovat nebo nahrávat například zálohy konfigurací. Core FTP je volně šiřitelný program, který lze zdarma stáhnout na www.coreftp.com

Putty.org Na stránce www.coreftp.com klikneme na odkaz dowload podle obrázku.

Zde si vybereme pro jakou verzi operačního systému budeme program používat. Po spuštění se nám spustí instalační program.

Instalace core ftp

Závěr Nyní máme připravené všechny programy pro různé druhy připojení k routerům mikrotik. Jak nastavit programy pro připojení a jak se připojit si popíšeme v další prezentaci