Práva a povinnosti žáků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola, rodina, komunita.
Advertisements

Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
ŽIVOT VE ŠKOLE - I VE ŠKOLE S PRAVIDLY
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zpracovala: Simona Hyková
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
První zaměstnání Petr Machala.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Program – – 9.30 → základní informace o studiu
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Práva a povinnosti rodičů a dětí
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. Kateřina Lojdová - nejčastější organizační forma výuky - učitel souběžně a přímo vyučuje větší skupinu žáků (třídu, skupinu,
Škola.
Školní rok 2015/2016 Mgr. Marie Filipcová, ředitelka školy
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
 Respektují individuální zvláštnosti žáků, rozvíjí kladné mezilidské vztahy.  Učí žáky logicky uvažovat, pracovat ve skupině, používat moderní metody.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Volný čas Volný čas a jeho využití a jeho využitíOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Občanská společnost, státní občanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr.Dorota Šáchová NÁZEV: VY_32_INOVACE_145_NÁŠ SVĚT_ŠKOLNÍ ŘÁD TEMA: Školní řád.
Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.
Občanská práva a povinnosti
Prevence sociálně patologických jevů
1.Zásady práce na PC 2. Péče o počítač.
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_PRVOUKA
Tatínkovi bohužel holicí strojek po měsíci přestal fungovat, tak se radil s maminkou, co se s tím dá dělat. Ta si nebyla jistá, a proto zavolali.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Občanská práva a povinnosti
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Třídní schůzka 3.A
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Společenská výchova – V restauraci
JÍZDNÍ ŘÁDY AUTOBUSŮ – prezentace k pracovnímu listu Český jazyk Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vztahy a pravidla soužití - obec
Práva a svobody a veřejná moc
Vztahy mezi pohlavími Volba životního partnera
Rozumíš mi 4 Nábytek Hádáme … 1. Co patří ke stolu.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Vítejte milí žáci/studenti!
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Transkript prezentace:

Práva a povinnosti žáků

Ve škole je mnoho tříd, žáků a učitelů. Každý má svá přání, zájmy, práva a povinnosti. Aby mohla škola správně fungovat, platí v ní školní řád.

Práva žáků: žák má právo na vzdělání žák má právo na informace o výsledcích svého učení žák má právo (slušnou formou) vyjadřovat svůj názor žák má právo na informace a poradenskou pomoc školy v záležitostech, týkajících se vzdělávání, profesní orientace i osobních záležitostí žák má právo na ochranu před násilím a šikanováním

Povinnosti žáků: žák je povinen docházet do školy včas a vhodně oblečen žák je povinen dodržovat školní řád žák je povinen plnit pokyny učitelů a dalších pracovníků školy žák je povinen dodržovat zásady bezpečnosti žák je povinen dodržovat zásady slušného chování žák odkládá obuv a svršky v šatně, přezouvá se

před hodinou si připraví pomůcky na vyučování v hodině sedí na svém místě, nevyrušuje při vyučování musí být vypnuty mobily do školy nenosí cenné předměty a předměty, které nesouvisí s výukou na hodiny PV , VV a TV má vhodné oblečení

Úkoly: Přečtěte si školní řád vaší školy. Máte právo na vzdělání? A proč? Odkud se dozvídáte o výsledcích svého učení? Jste spokojeni se svými známkami? Co je to šikanování? Co uděláte, když vás nebo kamaráda někdo šikanuje? Můžete být potrestáni,když nemáte v pořádku školní pomůcky, nenosíte domácí úkoly, nechodíte do školy včas? Jak?

Zdroje: Http://www.clker.com/clipart-teacher-chemistry-classroom.html [online]. 2010 [cit. 2011-11-28]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>. Http://www.clker.com/clipart-student-asking-a-question.html [online]. 2010 [cit. 2011-11-28]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>. Http://www.clker.com/clipart-15404.html [online]. 2007 [cit. 2011-11-28]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>. Http://www.clker.com/clipart-24923.html [online]. 2008 [cit. 2011-11-28]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>. Http://www.clker.com/clipart-12417.html [online]. 2007 [cit. 2011-11-28]. Dostupné z WWW: <www.clker.com>.