Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN."— Transkript prezentace:

1 S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Třída se rozhodla jet na školní výlet.
Bylo určeno datum a místo výletu. Jaké bude ten den počasí? Určitě ho bude řada žáků sledovat.

3 Vhodnou volbou webových stránek se rychle dozvíte předpověď počasí.
Můžete se rozhodnout, zda vůbec pojedete ve stanovený den, nebo jaké oblečení si zvolíte. Informace o počasí najdete například na stránce:

4 Nebo na stránce:

5 Počasí můžete průběžně sledovat i na mobilním telefonu
Počasí můžete průběžně sledovat i na mobilním telefonu. Stačí si stáhnout z Obchodu Play aplikaci In-počasí, která je v Androidu zdarma.

6 Úkol pro žáky: Zvolte si jednu z nabízených aplikací: Zjistěte, jaké je počasí v místě vašeho trvalého bydliště. Zajímejte se i o srážky na území vašeho kraje.

7 Důležité je také dopravní spojení.
Pokud zvolíte veřejné dopravní prostředky, tak informace o spojení získáte z webové stránky:

8 Jízdní řád IDOS si můžete stáhnout z Obchodu Play na váš mobil, a to zdarma.

9 Postup zadání potřebných dat do aplikace IDOS.
Kliknutím si zvolíte druhy jízdních řádů (vlaky, autobusy, autobusy + vlaky). Sem napíšete cílovou stanici. Sem napíšete nástupní stanici.

10 Kliknutím provedete aktivaci hledání požadovaného spoje.
Kliknutím na šipky si zvolíte datum odjezdu.

11 Kliknutím se dozvíš, kolik zaplatíš za jízdenku.
V aplikaci se dozvím kolik bude stát jízdenka. Kliknutím se dozvíš, kolik zaplatíš za jízdenku.

12 Úkol pro žáky: Zvolte aplikaci a najděte vhodné vlakové nebo autobusové spojení z místa bydliště do cílové stanice výletu. Zjistěte také, kolik zaplatíte za dopravu.

13 Otevřením stránek www. hrady-zamky-cr
Otevřením stránek získáte základní informace o hradech, zámcích, zříceninách a muzeích v celé ČR.

14 Pokud zvolíte výlet na kolech, na www. cykloserver
Pokud zvolíte výlet na kolech, na se dozvíte o cyklotrasách v různých oblastech ČR.

15 Úkol pro žáky: Žáci si sami zvolí cílovou stanici výletu (hrad, zámek, zřícenina, muzeum). Pomocí aplikace získají potřebné informace. 2. Pomocí aplikace si vyhledají cyklostezky v blízkosti svého bydliště.

16 V Obchodu Play lze stáhnout sportovní aplikace ENDOMONDO nebo
Krokoměr, které vás budou informovat, kolik jste urazili kilometrů a spálili kalorií. Chytré hodinky a fitness náramky mají přímo nainstalované aplikace pro měření denních aktivit.

17 Autorem symbolů aplikací je Zdeněk Hanzelín.
Zdroje obrázků: [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < > < > < > < > < > < > < > > < Printscreeny pro náhled webových stránek jsou vytvořeny z:


Stáhnout ppt "S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN."

Podobné prezentace


Reklamy Google