Informační schůzka k programu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Advertisements

PROGRAM LLP/ERASMUS ( ) PROGRAM ERASMUS+ (2014/2015 → 2021) Mezinárodní mobilita studentů a zaměstnanců.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Matusová.
Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vítejte na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Erasmus 2013/14. MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí studovat.
ERASMUS + stručný postup k výjezdu na praktickou stáž.
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
2. cvičení z KIV/ZI Webnet. Náplň cvičení Univerzitní www stránky Portál a STAG Webmail Koleje, menzy a knihovna Diskový prostor.
STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB VNITŘNÍ NORMA FAKULTY MANAGEMENTU A EKONOMIKY.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
Setkání se studenty přijatými na FCHT Petr Zámostný proděkan pro pedagogickou činnost.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
EVROPSKÁ UNIE.
Informační a poradenské centrum ZČU
Informace pro zájemce o výjezd Erasmus+
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Erasmus+ student mobility
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
Německý jazyk Gymnázium Jírovcova 8 Prezentace německého jazyka
AKTION Česká republika - Rakousko
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Ústav románských studií
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Studijní pobyt Erasmus+
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Program celoživotního učení Comenius
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
FREE MOVERS Fakulta filozofická.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Institucionální program na rok 2017
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Představení projektu.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Setkání kariérových poradců
Informační schůzka k programu
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Studijní pobyty a praktické stáže
Mobilita v rámci bilaterálních dohod
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
ERASMUS+ pro Ph.D. studenty
Portál - role studenta v informačním systému STAG
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Transkript prezentace:

Informační schůzka k programu

Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program Erasmus je pojmenován po Erasmu Rotterdamském (1466 - 1536), holandském mysliteli, humanistovi a teologovi

Proč vyjet? Důvodů je mnoho. Zde je pár z nich: Větší motivace ke studiu Získání nezávislosti Studijní pobyt není „prázdným" rokem - započítává se do studia Přístup k mnohem širšímu spektru předmětů než na domácí škole Zviditelnění na trhu práce Zlepšení jazykových dovedností Je to zábava :-)

Podmínky účasti Student je zapsán k Bc. nebo Mgr. prezenční či kombinované formě studia U studijních pobytů platí, že v době výjezdu je min. ve 2. ročníku studia Žádná věková hranice pro využití studijního pobytu nebo praktické stáže neexistuje

Erasmus+ aktivity Program Erasmus+ nabízí studentům 2 typy aktivit: Studijní pobyt Praktická stáž

Erasmus+ aktivity Student se může za dobu bakalářského i magisterského studia zúčastnit 1x studijního pobytu (3-12 měsíců) a 1x praktické stáže (3-12 měsíců) Tzn. celkem až 48 měsíců

Erasmus+ studijní pobyt Délka studijního pobytu je minimálně 3 měsíce a maximálně 12 měsíců. Student obdrží stipendium (nemusí pokrýt veškeré náklady na studium v zahraničí, jedná se pouze o příspěvek). Student se může zúčastnit studijního pobytu i jako tzv. zero-grant student, tj. jako student, který má stejná práva a povinnosti jako řádný Erasmus+ student, nedostává však od vysílající instituce stipendium.

Erasmus+ praktická stáž Minimální délka pracovní stáže jsou 3 měsíce, maximální 12 měsíců. Praktická stáž se nesmí uskutečnit v institucích EU, organizacích spravujících programy EU a národních diplomatických misích (ambasády, konzuláty) domovské země studenta v zahraničí. Jedná se o práci na plný pracovní úvazek podle předem dohodnutého pracovního plánu. Student obdrží stipendium nebo se může praktické stáže účastnit jako zero-grant student.

Erasmus+ absolventská stáž Nově také existuje možnost realizace absolventské stáže.  Absolvenstkou stáž je třeba uskutečnit do jednoho roku od ukončení studia (včetně délky stáže). Potřebné dokumenty je nutno podepsat ještě během studia na vysoké škole, v době podpisu dokumentů musí mít uchazeč stále statut studenta.

Erasmus+ termíny 31.3.2016 (termín podání žádosti pro období pobytu - podzimní semestr/trimestr nebo celý akademický rok)

Erasmus+ výběrové řízení 1. kolo – zaslání žádosti 2. kolo – ústní pohovor Součástí pohovoru je testování jazykových dovedností studenta formou dialogu na zadané téma. 3. kolo – vyhlášení výsledků

Erasmus+ výběrové řízení Počty mobilit jsou každoročně omezeny počtem bilaterálních smluv, které byly pro daný akademický rok uzavřeny s partnerskými univerzitami a plánem mobilit schváleným Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy. Podmínkou pro zařazení do výběrového řízení je zaslání žádosti (formát doc) prostřednictvím SIS VŠEM/Studijní formulář/Stipendia a v tištěné formě (poštou nebo osobně). 

Před odjezdem Úspěšní studenti musí před výjezdem do zahraničí vyplnit přihlášku na zahraniční školu a studijní smlouvu (Learning Agreement), která stanovuje studijní plán včetně počtu kreditů. Student je povinen získat stanovené minimální množství kreditů (15 ECTS / trimestr; 30 ECTS / semestr) Po přijetí ke studiu na zahraniční instituci student podepíše finanční dohodu, na základě které mu je vyplaceno stipendium.

Online jazyková podpora umožňuje účastníkům mobilit posoudit své jazykové schopnosti platí pro mobility, jejichž hlavním výukovým jazykem je angličtina, němčina, francouzština, španělština, italština a nizozemština platí pro všechny mobility s datem zahájení po 1. lednu 2015 stanovuje povinnost studenta zúčastnit se online jazykového testování PŘED zahájením a PO ukončení mobility na základě výsledků jazykového testování může být studentovi přidělena licence pro účast v online jazykovém kurzu, pokud student licenci přijme, je jeho povinností kurz dokončit více informací na http://erasmusplusols.eu/

Během pobytu Zápis ke studiu (oddělení pro program Erasmus) Změna studijní smlouvy povinnost schválení přijímající institucí i VŠEM do 1 měsíce od nástupu na zahraniční univerzitu Změna délky pobytu Minimálně 1 měsíc před vypršením doby platnosti stávající Účastnické smlouvy Povinnost schválení přijímací institucí i VŠEM

Po návratu Transcript of Records potvrzený zahraniční univerzitou Potvrzení o délce pobytu Závěrečná zpráva ze studijního pobytu (elektronicky; odkaz na formulář přijde automaticky na e-mail uvedený v účastnické smlouvě) Uznání předmětů a zkoušek na VŠEM – nutnost zaslat žádost prostřednictvím SIS VŠEM

Partnerské státy Belgie Bulharsko Francie Island Itálie Kypr Litva Lotyško Makedonie Německo Norsko Polsko Portugalsko Rakousko Rumunsko Řecko Slovensko Španělsko Turecko

Erasmus+ stipendia kategorie stipendium země Země s vyššími životními náklady 500 EUR/měsíc Dánsko, Irsko, Francie, Itálie, Rakousko, Finsko, Švédsko, UK, Lichtenštejnsko, Norsko Země se středními životními náklady 400 EUR/měsíc Belgie, Německo, Řecko, Španělsko, Kypr, Lucembursko, Nizozemsko, Portugalsko, Slovinsko, Island, Turecko Země s nižšími životními náklady 300 EUR/měsíc Bulharsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Rumunsko, Slovensko, Makedonie

Praktické informace Student, který vycestuje na studijní pobyt do země svého původu má status zero grant studenta (bez finanční podpory) Finanční prostředky na zahraniční pobyt se vyplácí pouze na bankovní účty vedené na jméno příjemce finanční podpory

Erasmus+ odkazy Webové stránky VŠEM: http://www.vsem.cz/erasmus-studijni-pobyty.html http://www.vsem.cz/erasmus-prakticke-staze.html Webové stránky NAEP: http://www.naerasmusplus.cz/cz/mobilita-osob-vysokoskolske-vzdelavani/pro-studenty/

Erasmus+ kontakty Ing. Mgr. Julie Šmejkalová Ing. Adéla Kozelková Institucionální koordinátorka programu Erasmus+ Ing. Adéla Kozelková Koordinátorka programu Erasmus+ adela.kozelkova@vsem.cz