Rybolov Petra Suchá
Rybolov Druhy ryb Jak se stát rybářem Kapr obecný Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Kapr obecný
Rybaření Rybaření je záliba i sport spočívající v lovu ryb na udici. Účelem rybaření je, aby ryba spolkla nástrahu, v níž je ukrytý háček. Organizace rybářů v ČR: Český rybářský svaz, Moravský rybářský svaz Hlavní stránka
Druhy ryb Všežravé Býložravé Hlavní stránka Dravé
Všežravé ryby Nejpočetnější skupina Druhy ryb Nejpočetnější skupina Živí se bezobratlými živočichy i rostlinami. Chytají se na živočišné (červi, hmyz) i rostlinné nástrahy. Hlavní stránka
Býložravé Poměrně málo druhů. Chytají se hlavně na vodní rostliny. Druhy ryb Poměrně málo druhů. Chytají se hlavně na vodní rostliny. Hlavní stránka
Dravé Chytají se na živočišné nebo umělé nástrahy. Hlavní stránka Druhy ryb Chytají se na živočišné nebo umělé nástrahy. Hlavní stránka
Jak se stát rybářem Hlavní stránka Chyť a pusť Povolení k lovu ryb Základní rybářská výbava Chyť a pusť Povolení k lovu ryb Rybářské návnady Jak se stát členem rybářského spolku Techniky lovu ryb Hlavní stránka
Základní rybářská výbava Zpět Rybářský prut Rybářský vlasec Rybářský naviják Rybářské háčky Rybářský podběrák Rybářské splávky Rybářská olůvka Rybářský vezírek Rybářské vidličky Rybářský peán Rybářská skládací stolička Hlavní stránka
Chyť a pusť Nový pohled a přístup k rybaření jako ke sportu a oddechovému relaxu. Rybář si při něm chycené ryby neponechává na jídlo, ale vrací je do vody, často po předchozím fotografování či vážení.
Chyť a pusť Součástí tohoto přístupu je šetrné zacházení s rybami a používání háčků bez protihrotů, které nepoškozují rybí tlamky. V Česku je popularizátorem tohoto přístupu k rybaření Jakub Vágner. Zpět Hlavní stránka
Rybářské návnady Pečivo Těsto Červi Masní červi Žížaly Hnojáčci Zpět Pečivo Těsto Červi Masní červi Žížaly Hnojáčci Vosí larvy Návnady rostlinného původu Návnady živočišného původu Hlavní stránka
Povolení k lovu ryb Státní rybářský lístek - poplatek ve výši 100 Kč. Zpět Státní rybářský lístek - poplatek ve výši 100 Kč. Členský příspěvek u místní organizace rybářského svazu - poplatek ve výši 100 - 200 Kč. Povolenka - cena se pohybuje od cca 650 Kč do cca 900 Kč. Hlavní stránka
Jak se stát členem rybářského spolku Navštívení místní organizace členů rybářského spolku, a to v místě, případně co nejblíže místu Vašeho trvalého bydliště. Podání přihlášky. Absolvování testu na přezkoušení uchazečů pro získání kvalifikace pro vydání rybářského lístku a přijetí za člena rybářského spolku. Zpět Hlavní stránka
Techniky lovu ryb Plavaná Muškaření Hlavní stránka
Plavaná Jedna ze základních technik lovu ryb na udici. Spočívá v umístění nebo vedení přirozené nástrahy ve vodním sloupci, tzn. v libovolné hloubce od hladiny až po dno. Zpět Hlavní stránka
Muškaření Způsob sportovního lovu ryb, rybolovná disciplína. Při muškaření je nástraha - umělá muška nahazována pomocí muškařské šňůry a prutu do místa lovu. Zpět Hlavní stránka
Kapr obecný Pečený vánoční kapr Kapr je bezesporu nejvyhledávanější rybou k rybolovu. maximální hranice růstu: věk: 45 i více let váha: 30 kg délka: 100 cm hranice růstu ve vodách svazových ČR: délka 40-50 cm, jsou revíry, kde doroste i přes 100 cm délky. Pečený vánoční kapr
Kapr obecný Věk 1 3 5 7 10 15 20 30 Váha (kg) 0,1 0,9 2,8 4,5 7,5 11 16 24 Délka (cm) 35 50 60 70 80 90 100 Zpět Hlavní stránka
Pečený vánoční kapr Kapr 1 ks Sůl 1 lžička Bílé víno 1 dl Česnek 1 stroužek Drcený kmín Tvrdý sýr 100 g Slunečnicový olej 2 dl Kapra naporcujeme, osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký, posypeme porce strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Hlavní stránka