Seminář pro žadatele IROP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Mgr. Hana Slováková Seminář pro SC 2.1: Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Nikola Knopová, DiS. Seminář pro SC 2.1: Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Bohumila Kubíková Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Bohumila Kubíková Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
o podporu Mgr. Adéla Hájková
Seminář pro žadatele IROP
1.Výzva IROP MAS MB – Zvýšení bezpečnosti dopravy
Snídaně starostů , Jedlí
Seminář pro žadatele IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
o podporu Mgr. Adéla Hájková
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Informace o výzvě pro školy
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Interní postupy MAS Brdy
Besip Zlínského kraje Zlín,
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Seminář k 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro žadatele z území MAS Blaník, z. s. ke 4
Seminář k 5.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-I.
Seminář k 6.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-II.
Realizace SCLLD MAS Rozvoj Tanvaldska
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS PODHOSTÝNSKA Z.S. – IROP - CYKLISTICKÁ A PĚŠÍ DOPRAVA Vazba.
Seminář pro potenciální žadatele
MAS Mezi Úpou a Metují – IROP – Bezpečná doprava.“
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
VÝZVA Č. 1 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele IROP Výzva č. 2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy - Bezpečnost 12. 7. 2017

Výzva č. 2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy – Bezpečnost/1 Datum vyhlášení výzvy 10. 7. 2017, 8:00 hod Datum příjmu žádostí v MS 2014+ 10. 7. 2017, 8:00 hod Datum ukončení příjmu žádostí 7. 8. 2017, 12:00 hod Datum ukončení realizace projektu 31. 8. 2019 Alokace 7 700 000 Kč Výše dotace 95 % způsobilých výdajů Minimální výše způsobilých výdajů 200 000 Kč Maximální výše způsobilých výdajů 8 000 000 Kč 12. 7. 2017

Výzva č. 2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy – Bezpečnost/2 Oprávnění žadatelé Obce a jejich zřizované/zakládané organizace Dobrovolné svazky obcí a jejich zřizované/zakládané organizace Podporované aktivity Zvyšování bezpečnosti dopravy: Rekonstrukce/modernizace/výstavba chodníků podél silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací (přizpůsobení osobám s omezenou schopností pohybu a orientace) včetně přechodů pro chodce a míst pro přecházení Rekonstrukce/modernizace/výstavba bezbariérových komunikací pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy Realizace prvků zvyšujících bezpečnost dopravy (osvětlení komunikace, inteligentní dopravní systémy, bezpečnostní opatření na silnici,…) 12. 7. 2017

Výzva č. 2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy – Bezpečnost/3 Povinné přílohy Plná moc v případě, že žádost nepodepisuje statutární zástupce Podepsaná smlouva s dodavatelem (pokud již proběhlo výběrové/zadávací řízení) Doklady o právní subjektivitě DSO – zakládací smlouva Organizace zřizované/zakládané DSO – zřizovací/zakládací listina Studie proveditelnosti (pozor na upravenou osnovu Studie proveditelnosti pro výzvu č. 2) Doklad o prokázání právních vztahů k majetku jenž je předmětem projektu (výpis z katastru nemovitostí; pokud není zapsán jako vlastník či nemá právo hospodařit, je nutné doložit ještě ošetření majetkoprávních vztahů) Výpis z rejstříku trestů všech statutárních zástupců (s výjimkou obcí) Smlouva o spolupráci 12. 7. 2017

Výzva č. 2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy – Bezpečnost/4 Povinné přílohy – pokračování Územní rozhodnutí s nabytím právní moci/územní souhlas/veřejnoprávní smlouva Žádost o stavební povolení/ohlášení případně dokumenty s nabytím právní moci/veřejnoprávní smlouva Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení/ohlášení (musí být zpracována autorizovaným projektantem, ověření stavebním úřadem – razítko s podpisem alespoň na titulní straně) Položkový rozpočet stavby Výpočet čistých jiných peněžních příjmů Čestné prohlášení o skutečném majiteli (vzor viz Obecná pravidla př. 30) – nedokládají veřejnoprávní právnické osoby Karta souladu projektu s principy udržitelné mobility Doklady k výkupu nemovitostí 12. 7. 2017

Osnova studie proveditelnosti Informace o zpracovateli a žadateli (vyplnit pouze tabulku, neuvádět žádné dlouhé reference atd.) Charakteristika projektu a jeho soulad s programem (místo realizace, cílové skupin, vazba na strategické dokumenty) + soulad se strategií SCLLD Podrobný popis projektu Zdůvodnění potřebnosti realizace projektu Připravenost projektu k realizaci (technická připravenost + financování) Výstupy projektu Finanční analýza – podrobný rozpočet Způsob stanovení cen do rozpočtu (hlavní aktivity mimo stavebních prací; max 6 měsíců před podáním žádosti; nad 100 000 Kč za výdaj) Analýza a řízení rizik Vliv projektu na horizontální kritéria Závěrečné hodnocení udržitelnosti projektu 12. 7. 2017

Postup hodnocení projektů ve výzvě č. 1 a výzvě č. 2 Žádost o podporu musí být zaregistrována přes ISKP včetně všech příloh – nic není papírově dokládáno na MAS Po ukončení příjmu žádostí dochází k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti (max 29 pracovních dní) Projekty, které prošly kontrolou FNaP hodnotí Výběrová komise (max 30 pracovních dní od ukončení FNaP) Schválení projektů doporučených k financování na základě hodnocení provedeném Výběrovou komisí má na starost Rozhodovací orgán (max 30 pracovních dní od ukončení FNaP) Žádost o přezkum hodnocení/stížnost (15 kalendářních dní od doručení výsledku) Odeslán doporučených projektů na CRR – ZOZ (max 30 pracovních dní od schválení MAS) Vydání právního aktu (ŘO IROP) 12. 7. 2017

ISKP14+ Projekt je nutné založit pod výzvou č. 53, poté zadat název projektu a po uložení teprve vybrat odpovídající výzvu MAS Třešťsko 12. 7. 2017

Výběrová řízení/1 Metodický pokyn pro oblast zadávání zakázek pro programové období 2014 – 2020 Zákon 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek Vždy se jedná o veřejného/“dotovaného“ zadavatele vzhledem k výši podpory (95 %) Kontrola zadání zakázky probíhá výhradně na CRR Pokud má žadatel vlastní (přísnější) pravidla, pak se řídí jimi 12. 7. 2017

Výběrová řízení/2 Zakázka je vždy realizována na základě písemné smlouvy/objednávky Zakázky na dodávky, služby nebo stavební práce Druhy zakázek dle MP Zakázka malého rozsahu – 400 000 Kč – 2 000 000 Kč/6 000 000 Kč Zakázka vyšší hodnoty – nad 2 000 000 Kč/6 000 000 Kč Druhy řízení Otevřené Uzavřené Elektronické tržiště 12. 7. 2017

Výběrová řízení/3 Výzva Zakázka malého rozsahu – 10 dní Uzavřené řízení – min. 3 obeslaní uchazeči Zakázka vyšší hodnoty – 15 dní Hodnocení nabídek – dle kritérií uvedených ve výzvě Uzavření smlouvy + plnění 12. 7. 2017

Ing. Lucie Koumarová Ing. Zuzana Pátková Bc. Renáta Kadlecová Děkujeme za pozornost Ing. Lucie Koumarová Ing. Zuzana Pátková Bc. Renáta Kadlecová 12. 7. 2017