Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov
Efektivita osvětové kampaně zaměřené na práva dětí v náhradní rodinné péči Závěrečná zpráva – 1. vlna Únor 2015.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
SOS dětské vesničky.
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje sociálního poradenství.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Náhradní rodinná péče -NRP
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Výsledky celostátní edukačně-náborová kampaně Srpen 2015.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Martina Bártová Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 16.října 2015.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
„Výměna zkušeností“ s partnery z Norska v systému péče o ohrožené děti Hana Oravcová Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 16.října 2016.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Andrea Šafařík Fridmanská (Praha, duben 2016) PUBLICITA.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z.s. v Kraji Vysočina
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Rodina, zdraví a prevence
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
„Výměna zkušeností“ s partnery z Norska v systému péče o ohrožené děti
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Komunitární program PROGRESS
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči Kruh rodiny, o.p.s. Projekty z fondů Evropského hospodářského prostoru (EHP) v programové oblasti Ohrožené děti a mládež. Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/B4/2014) Mgr. Marie Oktábcová, Mgr. Terezie Pemová 1. 6. 2017 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway.

Realizátor: Kruh rodiny, o.p.s Partner: Nadační fond J&T Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Realizátor: Kruh rodiny, o.p.s Partner: Nadační fond J&T Finanční podpora: 2 500 339,98 Kč 90% Fondy EHP 10% Nadační fond J&T Realizace: 2.1.2015 – 31.5.2016

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v NRP Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v NRP (reg. číslo MGS/B4/2014) Cíl: realizace informační a osvětové kampaně zaměřené na šíření povědomí a informací o právech a povinnostech dítěte v náhradní rodinné péči. Cílová skupina: děti v pěstounské péči od 12 let věku (kampaň kromě dětí v náhradní péči oslovuje pěstouny, sociální pracovníky doprovázejících organizací, psychology, pedagogy a také širokou veřejnost) Mediální nástroje: internet (web, facebook, on-line poradna), letáková kampaň, videospoty

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway.

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway.

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway.

Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči (reg. číslo MGS/BA/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. 7/2016 – 4/2017 Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Zkušenosti z osvětové kampaně jsme využili při návazném projektu – Hlas dítěte a jak mu naslouchat 10 workshopů v rámci ČR, nahlížení na práva dětí, především jako na jejich základní životní potřebu Hlavní témata: právo na informace, právo na vyjádření názoru, právo na soukromí a na ochranu, právo na svou totožnost a na kontakt s biologickými rodiči … Interaktivní forma, hra - společný prožitek

Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. 7/2016 – 4/2017

Aktivity: - didaktické pomůcky Věková kategorie 3 – 12 let Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Aktivity: - didaktické pomůcky Věková kategorie 3 – 12 let - deskové a karetní hry

- komiks, kniha, zápisník Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Aktivity: - didaktické pomůcky Věková kategorie 13 – 18 let - komiks, kniha, zápisník

Aktivity: - didaktické pomůcky Videospoty, plakáty Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Aktivity: - didaktické pomůcky Videospoty, plakáty

Příručka Svépomocné aktivity v oblasti NRP Hlas dítěte v náhradní rodinné péči a jak mu naslouchat (reg. číslo MGS/A11/2014) Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway. Aktivity: - podpůrné materiály Příručka Svépomocné aktivity v oblasti NRP Metodika práce s dětmi v NRP – hry a didaktické pomůcky

DĚKUJI ZA POZORNOST Kruh rodiny, o.p.s. Projekty z fondů Evropského hospodářského prostoru (EHP) v programové oblasti Ohrožené děti a mládež DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Marie Oktábcová, Mgr. Terezie Pemová Kruh rodiny, o.p.s. Malostranské nábřeží 563/3 118 00 Praha www.kruhrodiny.cz www.naseprava.cz