Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Konstrukce dveří pro bytovou a průmyslovou výstavbu
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Název operačního programu:
 Vítejte u prezentace o Lidové architektuře.. Roubená stavba je stavba, jejíž stěny jsou zbudovány technikou roubení. Trámy, kladené vodorovně na sebe,
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Otvory v nosných stěnách
Stavebnictví Geodézie Vytyčení stavby (STA27) Ing. Zdeněk Pšeja.
Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Podlahy a podlahové konstrukce.
Účel Základní spojení „dřeva“ – jednotlivých prvků krovu prostřednictvím správného vytvarování spojovaných prvků Tesařské vazby lze doplnit pro zvýšení.
Nejdůležitější část střechy?
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Zárubně Eva Kocourková.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů rekonstrukcí tesařských.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
DŘEVĚNÉ LEŠENÍ CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_07
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Rozdělení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výměna stropních částí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
Hoblování, obrážení, protahování
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Dřevěná tesařská vrata
POSUVNÁ SKLA A POSUVNÉ DVEŘE
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Dřevěný žebřík CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_18
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/34.0762 VY_32_INOVACE_TE_TP_14 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_TE_TP_14 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie Ročník 3. Ročník Datum tvorby únor 2013 Dveří a Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje popis svlakových dveří.

Svlakové dveře Svlakové dveře se používají ve sklepních prostorech a u zemědělských staveb. Podle otevírání se dveře rozdělují na pravé a levé. Rozměry dveřních křídel začínají šířkou 600mm a výškou 1950mm. Dřevo pro tyto dveře má být zdravé, hraněné smrkové, jedlové nebo borové ( jde - li o vnější dveře). Konstrukce: Kostru laťových dveří tvoří dva vodorovné paždíky ( horní a dolní) a úhlopříčná vzpěra šikmo stoupající od dolního paždíku (stěžeje) k paždíku hornímu. Rozměr paždíku i vzpěry je 24mm x 100mm. Na kostru se přibijí latě buď nehoblované nebo hoblované. Zhotovují se z prken 24mm tlustých, přibitých nebo přišroubovaných vruty do paždíků a šikmé vzpěry.

Svlakové dveře

Svlakové dveře

Svlakové dveře

Stěžeje závěsů se osadí do dřevěné zárubně. Svlakové dveře Kování svlakových dveří je vyrobeno ze dvou dlouhých závěsů z ploché oceli. Stěžeje závěsů se osadí do dřevěné zárubně. Uzavření je petlicí a visacím zámkem. 800 3 Jednokřídlové svlakové dveře 1 paždíky 250 1 1 2 vzpěra 2 3 závěsy 1450 1950 4 petlice 4 1 250 3

Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Svlakové dveře Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Kde se používají svlakové dveře Z jakého dřeva vyrábíme svlakové dveře Co tvoří kostru svlakových dveří Z jakého rozměru zhotovujeme paždíky a vzpěru Z jakého materiálu zhotovujeme latě Jaký nejmenší rozměr mají svlakové dveře Ve sklepních prostorech a u zemědělských staveb Ze zdravého dřeva - smrkové, jedlové nebo borovicové Kostru tvoří dva vodorovné paždíky (horní a dolní) a úhlopříčná vzpěra Paždíky a vzpěru zhotovujeme z prken 24mm tlustých a 100mm širokých Latě zhotovujeme z nehoblovaných nebo hoblovaných prken 24mm tlustých Minimální šířka 600mm a výška 1950mm

Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Svlakové dveře Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: 7. Urči podle obrázku otevírání dveří dveře levé Popiš jednotlivé části jednokřídlových svlakových dveří 800 3 1 paždíky 250 1 1 2 vzpěra 2 3 závěsy 1450 1950 4 petlice 4 1 250 3

Svlakové dveře Použité zdroje: archív autora