Místní demokracie a participace na veřejném životě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Zastupitelé v obcích Moravskoslezského kraje. Analýza postojů, názorů a cílů zastupitelů v obcích do tří tisíc obyvatel Michal Kuděla Radomír Sztwiertnia.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Energetická bezpečnost ČR závěry NEK – aktualizace Václav Pačes Hynek Beran.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 „Pro malé věci stačí rozum, pro veliké je nutno vložit srdce“
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Lidská práva v dokumentech
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Regionální značka Jako ochranná známka Mgr. Ladislav Drobníček.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Ústava ČR, Listina základních práv a svobod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_LIDSKA_PRAVA_LZPS_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI
Kontext Strategie Dílna C
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Povolání logistický manažer
Vztahy mezi pohlavími Volba životního partnera
Společné a koordinované politiky EU
Informační zdroje české veřejné správy
Digitální učební materiál
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Škola základ občanského života
Transkript prezentace:

Místní demokracie a participace na veřejném životě

1. Jste členem nějakého občanského sdružení nebo klubu? CZECH REPUBLIC

2. Pokud ano, jakého? Napište prosím (jak uznáte za vhodné): CZECH REPUBLIC

3. Znáte jména alespoň 3 členů Vašeho městského zastupitelstva/městské rady? CZECH REPUBLIC

4. Jak často ze zúčastňujete voleb do městského zastupitelstva? CZECH REPUBLIC

5. Vyjádřil/a jste někdy svůj názor na veřejnosti (schůze, seminář, média apod.) k problematice veřejného života Vašeho města, regionu, země nebo EU? CZECH REPUBLIC

6. Jakou oblast života ve Vašem městě byste si přál/a řešit co nejnaléhavěji? CZECH REPUBLIC

Můj pohled na společnou Evropu

1. Jak hodnotíte vývoj v Evropské unii (EU) od jejího největšího rozšíření v roce 2004? CZECH REPUBLIC

2. Ve které oblasti bylo, podle Vás, dosaženo v EU nejvýraznějšího pokroku? CZECH REPUBLIC

3. Čeho se nejvíce obáváte v budoucnu? CZECH REPUBLIC

4. Pokud by jste mohl/a přímo ovlivnit politiku EU, kterou oblast byste řešil/a jako první? CZECH REPUBLIC

5. Čím podle Vašeho názoru, nejvíce přispěla (by měla přispět) Vaše země k úspěchu, resp. posilnění EU? nevím, nedokážu posoudit 42x ničím 16x věda, výzkum, daňové výhody, nová pracovní místa technická dovednost k bezpečnosti zcela jasnými požadavky a postoji vůči EU za ČR jako celek, nikoliv podle stranické příslušnosti a osobních zájmů politiků lepší mezinárodní obchod lepší ekonomický rozvoj odstranění problémů s národnostními menšinami a vyznavači různých náboženství (Islám) zručnost pracovníků automobilový průmysl obchod, stabilní politická a ekonomická situace ČR je obchodní a dopravní křižovatka zvětšení trhu usnadnění podmínek pro zájemce o studium VŠ v ČR výraznými politiky (př. Václav Klaus) rozšíření povědomí o kvalitním českém pivu racionálním přístupem k řešení společných problémů odborností a pracovitostí ČR se stala oblíbeným místem pro mladé lidi z EU díky levnému alkoholu zlepšení podmínek pro ekonomické subjekty CZECH REPUBLIC

Věk respondentů CZECH REPUBLIC

Pohlaví respondentů CZECH REPUBLIC

Vzdělání respondentů CZECH REPUBLIC