Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
Advertisements

ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_96 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_CENTRALNI.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_13_01_ba nka, bankomat Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0701_HRUBÁ M. Téma: Pojem _HRUBÁ MZDA Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0101_CO JE F.G. Téma: CO JE FINANČNÍ GRAMOTNOST Číslo projektu:
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1802_ŽIVOTNÍ P. Téma: Pojem F. G._ Životní pojištění Číslo projektu:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_26_Státní rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1602_RM SYSTÉM Téma: Pojem F. G._ RM SYSTÉM Číslo projektu:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_IVOVACE_2301_STAV FINANCÍ Téma: Pojem F. G._ ZJIŠTĚNÍ STAVU FINANCÍ.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Č ESKÁ NÁRODNÍ BANKA Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_6.SV.17.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
TNH 2 – 1. seminář Finanční trh a peníze
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Digitální učební materiál
Měnová soustava, měnová politika
Kód vzdělávacího materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název vzdělávacího materiálu
Písemné sčítání a odčítání do milionu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_10_Kostra dolní
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_3.1.2
Komanditní společnost
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Finanční trh a peníze TNH 2 (S-5)
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Základy účetnictví změny rozvahových položek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
PENĚŽNÍ ÚSTAVY -BANKY Občanská výchova, 9.roč. Mgr. Renata Šimková.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Družstvo CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
ROZVAHA (Bilance) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_1202_banky.kvíz Téma: Banky - kvíz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496 Datum vytvoření: 2. 6. 2013 Datum ověření: 4. 6. 2013

Anotace Materiál slouží jako opakování k tématu banky a stavební spoření, vychází z výkladových prezentací VY_62_INOVACE_1002_BANKY a VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP.. Jedná se o kvíz, kde tajenkou je úkol - TANCUJ- žáci mají po vyluštění začít tancovat. Učitel tak hned pozná, který žák splnil úkol jako první. Žáky tato aktivita velmi bavila, pracovali ve skupinách a mohli používat internet (na každou otázku měli limit 1 minutu). Prezentace je interaktivní, je vhodné ji promítat na interaktivní tabuli, obsahuje instrukce a řešení. Prezentace je určena pro 6.-9. ročník, vzdělávací oblast Člověk a společnost, tematický okruh Bankovní finance.

BANKY KVÍZ INSTRUKCE: Odpovězte na otázku. Vždy je odpovědí jen jedno slovo. Ve vyluštěném slově si zaškrtněte dané písmeno podle zadání. Z písmenek na závěr sestavte tajenku - úkol, který splňte 

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Kolik minimálně let musí trvat stavební spoření? (číslovku napiš slovem) Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 4. (posledním) místě

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Jak se jmenuje spoření, které umožňuje po určitou dobu spořit prostředky se státním příspěvkem a po skončení spoření má účastník právo získat úvěr na bydlení, stavební úpravy či jiné zákonem stanovené účely související s bydlením? Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 3. místě

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Jak se označují banky, které podnikají na finančním trhu jako například Komerční banka, ČSOB nebo GE Money Bank ? Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 6. místě (CH počítej jako jedno písmenko)

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Jak se označuje banka, která provádí emisi peněz, je bankou bank, reguluje množství peněz v oběhu, reguluje měnový kurz, provádí bankovní dohled, je bankou vlády a zajišťuje příjmy a výdaje státního rozpočtu? V ČR jde o Českou národní banku. Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 1. místě

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Víš, jaký je reklamní slogan stavební spořitelny České spořitelny? Je to spoření s … Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 2. místě

Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … OTÁZKA Jak se nazývá finanční instituce, která kryje rizika a v případě škody proplácí náhradu škody nebo její určenou část? Ve vyluštěném slově si označ písmeno, které je … …. na 3. místě

Řešení Kolik minimálně let musí trvat stavební spoření? 6 - šest ---- T Jak se jmenuje spoření, které umožňuje po určitou dobu spořit prostředky se státním příspěvkem a po skončení spoření má účastník právo získat finance na bydlení? stavební ---- A Jak se označují banky, které podnikají na finančním trhu jako například Komerční banka, ČSOB nebo GE Money Bank ? obchodní ---- N Jak se označuje banka, která provádí emisi peněz, je bankou bank, reguluje množství peněz v oběhu,… V ČR jde o Českou národní banku ? centrální ---- C Víš, jaký je reklamní slogan stavební spořitelny České spořitelny? Je to spoření s … buřinkou ---- U Jak se nazývá finanční instituce, která kryje rizika a v případě škody proplácí náhradu škody nebo její určenou část? pojišťovna ---- J TANCUJ !

Citace Kliparty MS Office