AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

OP ZAMĚSTNANOST MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU Ing. Helena Petroková
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Komplexní systém hodnocení
Interreg V-A Česká republika – Polsko
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Regionální politika a regionální rozvoj
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Operační program Zaměstnanost 2014 – 2020
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Průmysl možnosti podpory
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce
Transkript prezentace:

AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST NSZM ČR „Strategické řízení a kvalita měst“ Praha 22.2.2017

PRIORITNÍ OSA 4 EFEKTIVNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA Plánovaná výzva Výzva č. 058 Výzva č. 117 Alokace výzvy 285 000 000,- Kč 15 000 000,- Kč Programová oblast a území dopadu ČR bez hl. m. Prahy hl. m. Praha Minimální výše celkových způsobilých výdajů projektu 2 000 000,- Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů projektu 10 000 000,- Kč 5 000 000,- Kč Rozpad zdrojů financování – EU/SR/žadatel 85%/10/%/5% 50%/45%/5% Oprávnění žadatelé Obce, kraje, asociace a sdružení obcí a krajů dobrovolné svazky obcí Obce - pouze hlavní město Praha a jeho městské části Kraje - pouze hlavní město Praha Partnerství možné-stejné jako žadatelé

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PŘIPRAVOVANÝCH VÝZVÁCH vyhlášení výzvy: 15/3/2017 příjem žádostí: 22/3/2017 –15/6/2017 max. délka projektů: 24 měsíců druh výzvy: kolová forma financování a způsobilost: ex ante, vyloučeno křížové financování Základní informace obce a kraje a jejich zaměstnanci, volení zástupci, veřejnost Cílové skupiny 1 žádost na žadatele u projektů na vzdělávání indikátor 6 00 00 vyšší než 0 a současně nelze překročit výši 30 000,- Kč v průměru na jednu vykázanou osobu analytická část strategických dokumentů - data rozdělit na ženy a muže Podmínky čestné prohlášení o souladu s nadřazenými strategickými dokumenty na národní/ krajské úrovni, v případě, že tyto strategické dokumenty existují certifikát či obdobný dokument dokládající implementaci některého z nástrojů kvality řízení, který má být dále rozvíjen Povinné přílohy

Plánované aktivity Podpora procesního řízení v organizaci, tvorba strategických dokumentů a podpora řízení kvality Součástí aktivit mohou být vzdělávací aktivity (kurzy, semináře, workshopy, konzultace, stáže na území ČR (sdílení dobré praxe), SW nástroje K naplnění specifického cíle 4.1.1 budou podporovány tyto aktivity Procesní řízení: popis hlavních procesů organizace, zavedení systému řízení procesů Strategické dokumenty: tvorba/aktualizace koncepčních a strategických dokumentů Metody kvality: zavádění/rozvoj metod kvality (např. CSR, MA21 aj.) Příklady

Plánované aktivity Realizace specifických vzdělávacích programů přispívajících ke zkvalitnění rozvoje lidských zdrojů ve veřejné správě. Za tímto účelem bude podpořeno zvyšování kvalifikace pracovníků v oblastech souvisejících s oborem jejich působnosti Využity mohou být nástroje jako kurzy, semináře, stáže na území ČR (sdílení dobré praxe), konzultace, workshopy K naplnění specifického cíle 4.1.2 bude podporována tato aktivita Vzdělávání a rozvoj úředníků a zastupitelů: projektové a strategické řízení, finanční řízení, odpovědné zadávání veřejných zakázek, využívání nástrojů eGovernmentu aj. Příklady

Další možnosti čerpání

PRIORITNÍ OSA 1 PODPORA ZAMĚSTNANOSTI A ADAPTABILITY PRACOVNÍ SÍLY Přístup k zaměstnanosti 11/2016 Podpora zaměstnanosti cílových skupin (výzva č.68) 09/2017 Výzva na podporu zaměstnanosti vybraných cílových skupin IP 1.1. (výzva č.75) 03/2016 Integrované územní investice (ITI, výzva č.45) 03/2016 Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ, výzva č.46) Slaďování soukromého a pracovního života 11/2016 Podpora vzniku a provozu dětské skupiny pro podniky a veřejnost (výzva č.132, limit alokace již překročen) 4/2017 Implementace doporučení genderového auditu u zaměstnavatelů (výzva č.130/131) 05/2017 Podpora dětských klubů při ZŠ s možností podpory letních příměstských táborů (výzva č. 77/78) 09/2017 Podpora dětských skupin pro podniky i veřejnost (výzva č. 73/74) Projekty realizované ostatními organizacemi Úřad práce: SÚPM / VPP Fond dalšího vzdělávání: Projekty zaměřené na praxe u zaměstnavatelů (www.vzdelavanipraxi.cz, www.cestapromlade.cz)

PRIORITNÍ OSA 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU 06/2015 Podpora vybraných sociálních služeb v návaznosti na krajské střednědobé plány rozvoje sociálních služeb – (výzva č. 5) 01/2017 Podpora Sociálního začleňování v SVL 3. výzva (výzva č.52) 03/2016 Integrované územní investice (ITI) – průběžná výzva (výzva č.48) 03/2016 Integrované plány rozvoje území (IPRÚ) – průběžná výzva (výzva č.49) 04/2016 Výzva pro MAS na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje (výzva č.47) Aktivní začleňování 06/2015 Podpora procesů ve službách (průběžná výzva pro kraje)– (výzva č. 7) 03/2017 Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci (2.výzva) – (výzva č.66) 03/2017 Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce – (výzva č.71) Zlepšování přístupu k dostupným, udržitelným a vysoce kvalitním službám

PRIORITNÍ OSA 3 SOCIÁLNÍ INOVACE A MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 11/2015 Sociální inovace v oblasti sociálního začleňování a přístupu na trh práce pro nejohroženější skupiny (výzva č.24) 06/2017 Využití technologických inovací v oblasti zaměstnanosti, sociální integrace a veřejné správy (výzva č.125) 07/2017 Sociální inovace (2.výzva č. 82) PRIORITNÍ OSA 3 Sociální inovace a mezinárodní spolupráce

Děkuji za pozornost Odbor 86 Podpory projektů Ing. Lukáš Krátký email: lukas.kratky@mpsv.cz mobil: +420 778 543 804, www.esfcr.cz