Smart City/Region v souvislostech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
RASC Financování Smart City
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Společensky odpovědné podnikání
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Moje práce na Broumovsku
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Smart City/Region v souvislostech Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC

Stávající členové CSCC

CSCC se snaží stimulovat investice a inovace v zapojených městech a regionech, dosáhnout základních ekonomických a environmentální cílů myšlenky Smart Cities. Využívá k tomu možností moderních technologií a řízenou spolupráci mezi akademickou, komerční a veřejnou sférou. Cílem tohoto snažení je: Zlepšení kvality života obyvatel měst, úspora energií, podpora obnovitelných zdrojů, zlepšení životního prostředí, zlepšení dopravní situace ve městech, součinnost se spolky a organizacemi s obdobným předmětem činnosti, působení jako integrační faktor v oboru Smart Cities na území České republiky, organizace a zajišťování vzdělávacích a společenských aktivit, propojení akademické a komerční sféry v rámci dosahování základních cílů spolku, propagace spolku a jeho aktivit, systematická popularizace konceptu Smart City v tuzemsku i v zahraničí.

Smart City / změna myšlení Technologický pohled nesmí vytlačit lidský rozměr. Koncept Smart City se snaží také o Změnu vnímání města a aktivaci občanské společnosti, zpřístupnění dat, zapojení inovátorů a občanů do správy města, podporu nových ekonomických, technologických i sociálních modelů, vytváření příležitostí pro SMB, rozvoj nového regionálního trhu, inspiraci a rozvoj příležitostí pro pozitivní změnu.

Bůh ochraňuj starosty Kdo jsou starostové? Jak fungují města? Učitelé, lékaři, manažeři, ale také horníci, řidiči, farmáři Mají chuť něco vybudovat ku prospěchu města Jsou pod velkým tlakem různých „obchodníků z deštěm“ Jsou trestněprávně odpovědní za svá rozhodnutí Jak fungují města? Po agendách odpady, investice, školství, doprava, bezpečnost, energetika … data se nesdílí úředníci si střeží svoji „bublinu“

Proč je budování Smart City tak náročné? Je to naprosto nový přístup Jak pomocí technologií vytvářet lepší podmínky pro život a podnikání Jak řídit město za pomoci objektivních dat Jak zapojit občany do interaktivní komunikace s vedením města Jak data různě propojovat a vytvářet z nich úplně nové informace Jak být co nejotevřenější všemu novému, inovativnímu, smysluplnému To nikdy nezvládne jedinec Neexistuje firma, která by dodala Smart City „na klíč“ Jediná šance je spolupráce

Dvě cesty ke Smart City 1. cesta „Jak pejsek s kočičkou pekli dort“ „A kosti,“ volal pejsek, „musíme tam přece dát nějaké kosti!“ Tak do toho dortu dali hodně kostí. „A přece nějakou myš, myši já tak tuze ráda!“ vzpomněla si kočička a dala do dortu čtyři myši… a také kyselou okurku, syrečky, hlavu z husy…

Dvě cesty ke Smart City 2. cesta „Koncepční“ Inteligentní město by mělo splňovat tyto parametry vytvářet synergie mezi různými odvětvími (doprava, bezpečnost, energetika, vzdělávání, sociální služby, …) zvyšovat kvalitu života občanů vytvářet předpoklady pro růst regionální ekonomiky být efektivní svými přínosy ekonomickými sociologickými politickými vytvářet prostředí pro komunitní předávání informací být kompatibilní s dalšími koncepty (e-governement, Průmysl 4.0, Smart Grids, bezpečnostní koncepty, ochrana osobních dat, …)

Tradiční přístup nebude stačit služby občanům školství data bezpečnost data data sociální služby udržitelnost data data Bariéry: nasazena jen částečná řešení nedostatečné financování inovací nedostatek IT know-how nízká integrace služeb malá angažovanost obyvatel absence vize a dlouhodobé koncepce rozvoje města turistický ruch doprava data data

Inteligentní město je propojené služby města centrální dohledové a řídicí centrum města školství e-learning virtuální realita bezpečnost inteligentní kamerové systémy senzory udržitelnost inteligentní sítě inteligentní budovy inteligentní světla obnovitelné zdroje oběhové ekonomika sociální služby on-line zdravotnické služby doprava inteligentní křižovatky inteligentní parkování integrovaná doprava elektromobilita bike sharing multimodální doprava turistický ruch digitální služby data dáta dáta dáta dáta dáta dáta cyber security IoT digitální infrastruktura

Inteligentní město je propojené angažovaní obyvatelé Inteligentní město je propojené nová pracovní místa atraktivní místo pro mladé lidi kvalitnější podnikatelské prostředí adekvátní infrastruktura lepší životní prostředí lepší služby a komunikace s městem nižší kriminalita lepší vzdělávání

Inteligentní město spolupracuje město, obec nebo region Město, obec nebo region koncepce, plánování a financování řízení a koordince projektů standardizace a interoperabilita univerzity 2 1 Univerzity komplexní nadčasové znalosti zkušenosti z inovačních projektů vědy a výzkumu z domova i ze zahraničí Projekt Smart City 3 Komerční partneři znalosti konkrétních řešení a platforem zkušenosti z implementačních projektů služby systémové integrace komerční partneři

Jak dosáhnout vize za pomoci SC klastrů? Kumulace know-how, špičková kompetence, jasná definice služeb a kvalitní metodika, integrace předních firem se zkušenostmi z projektů, účinná spolupráce s univerzitami, státní správou a samosprávou, přenos inovací ve všech oblastech, důraz na reálné aplikace, zapojení lokálních firem, účinná komunikace s občany a popularizace.

Je nutné dohodnout společnou strategii rozvoje, zajistit technologickou standardizaci, poskytnout srozumitelnou metodiku opřenou o úspěšné realizace a podporovat rozvoj projektových týmu v zapojených městech.

Metodika budování SC podle CSCC

Czech Smart City Cluster, z.s. Vladislavova 250, 39701 Písek Office: +420 380 424 411 Hot-line: +420 380 424 424 Jiří Stich Člen výkonného výboru GSM: +420 602 617 796 E-mail: jiri.stich@atos.net Eva Charvátová Smart City Cluster manager GSM: +420 721 446 071 E-mail: e.charvatova@smartcitycluster.eu