Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem,
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Seminář pro žadatele/příjemce
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Pracovní skupina Silniční infrastruktura II.
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Schvalovací proces a nejčastější chyby v žádostech o podporu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI

Schvalovací proces

Obsah Fáze schvalování projektů Výběr projektů Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli

1) Fáze schvalování projektů Procesem schvalování se rozumí proces od ukončení příjmu žádostí o podporu po vydání právního aktu o poskytnutí/převodu podpory. Délka procesu schvalování je vždy nastavena související dokumentací výzvy, tj. Pravidly pro žadatele a příjemce – specifická část, a to zejména s ohledem na zaměření/typ podporovaných aktivit/typ projektů výzvy. Podrobnější informace jsou uvedeny v kap. 5.4. Pravidel pro žadatele a příjemce – specifická část.

1) Fáze schvalování projektů Fáze procesu schvalování vč. dílčích lhůt

1) Fáze schvalování projektů Příloha č. 2 Hodnoticí kritéria Fáze procesu schvalování: Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí Věcné hodnocení 3 typy hodnoticích kritérií: vylučovací, hodnotící, kombinovaná

1) Fáze schvalování projektů Vylučovací kritéria: při nesplnění kritéria je žádost o podporu vyloučena - hodnotí se ANO/NE Hodnoticí kritéria: přiděluje se bodové hodnocení Kombinovaná kritéria: přiděluje se bodové hodnocení, při nesplnění minimální hranice bodů je žádost o podporu vyloučena ze schvalovacího procesu

1) Fáze schvalování projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí Fázi kontroly přijatelnosti a formálních náležitostí budou zajišťovat interní hodnotitelé ŘO/interní hodnotitelé zprostředkujících subjektů v CSSF14+. V případě výzvy mimo integrované uzemní investice (ITI) provádí kontrolu interní hodnotitel (výzva č. 25). V případě výzvy ITI je kontrola prováděna hodnotitelem zprostředkujícího subjektu (výzva č. 48).

1) Fáze schvalování projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí Kritéria kontroly formálních náležitostí jsou rozdělena na opravitelná (tj. je možné doplnění ze strany žadatele v procesu schvalování na základě žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů) a neopravitelná. Kritéria kontroly přijatelnosti jsou vždy neopravitelná. Při nesplnění některého z neopravitelných kritérií v rámci kontroly formálních náležitostí a/nebo některého z kritérií přijatelnosti je projekt vyřazen z dalšího procesu hodnocení.

1) Fáze schvalování projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí Při nesplnění některého z opravitelných kritérií v rámci kontroly formálních náležitostí a zároveň splnění všech kritérií přijatelnosti je žadatel prostřednictvím IS KP14+ maximálně jednou vyzván k doplnění chybějících informací, a to ve lhůtě 10 pracovních dnů od data doručení žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů. Žadatel nebude vyzván k doplnění opakovaně v případě, že nereaguje na první žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení Funkce hodnoticí, kombinovaná, vylučovací Vždy pouze neopravitelná kritéria

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení Věcné hodnocení zajišťují odborníci, externí hodnotitelé a experti vybraní z Databáze hodnotitelů ŘO s ohledem na tematické/oborové zaměření předložené žádosti o podporu (expert je zahraničním odborníkem). 1. krok fáze věcného hodnocení bude ukončen nejpozději do 15 pracovních dní od data ukončení předchozí fáze schvalování. 2. krok fáze věcného hodnocení bude ukončen nejpozději do 40 pracovních dní od data ukončení předchozího kroku věcného hodnocení. V případě projektů ITI (výzva č. 48) tvoří samostatnou fázi hodnocení závěrečné ověření způsobilosti.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení Věcné hodnocení každé žádosti o podporu v 1. kroku provádí interní hodnotitel do hodnoticí tabulky v CSSF14+. Kritéria 1. kroku mají vylučovací funkci. Kritérium V1.2 Ověření procesu hodnocení je relevantní pouze pro projekty ITI (výzva č. 48). Hodnocení v 2. kroku každé žádosti o podporu provádí vždy samostatně dva hodnotitelé do hodnoticí tabulky v IS KP14+, přičemž výsledný počet bodů je vypočítán jako průměr z počtu bodů přidělených oběma hodnotiteli. Hodnotitelé ke svému hodnocení využívají posudek externího experta k vybraným hodnoticím kritériím věcného hodnocení. Externí expert vypracuje svůj posudek k těmto kritériím na začátku procesu hodnocení (nejpozději k 1. kroku věcného hodnocení) tak, aby byl k dispozici oběma hodnotitelům. Ti k tomuto posudku při hodnocení přihlédnou a zapracují ho do svého hodnocení. Celkovým výsledkem věcného hodnocení jsou dvě hodnoticí tabulky hodnotitelů.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení Pro hodnocení je přiřazen další nezávislý hodnotitel, tzv. arbitr, pokud je splněna alespoň jedna z podmínek dle Pravidel pro žadatele a příjemce – specifická část, kap. 5.4.2. Arbitr provádí celé hodnocení žádosti o podporu. Při svém hodnocení má k dispozici předešlá dvě hodnocení jednotlivých hodnotitelů a posudek experta. Jeho bodové hodnocení v rámci jednotlivých hodnoticích kritérií se musí pohybovat v bodovém rozpětí, které stanovili předešlí dva hodnotitelé. Výsledné bodové hodnocení je definováno zpracovanou hodnoticí tabulkou arbitra, který tabulku dotváří na základě bodového hodnocení jednotlivých kritérií a na základě svého posouzení. Celkovým bodovým výsledkem hodnocení projektu je počet bodů přidělený arbitrem a hodnoticí tabulka arbitra.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení Max. výše bodů, která může být žádosti o podporu udělena, je 140 bodů. V závěru tabulky vyplňuje hodnotitel celkový komentář a označí, zda projekt ne/doporučuje k podpoře.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení ANO – pokud projekt získá 95 a více bodů a zároveň splňuje minimální bodovou hranici všech kombinovaných kritérií a zároveň splní všechna vylučovací kritéria. Žádost o podporu postupuje do další fáze procesu schvalování; NE – pokud projekt získá méně než 95 bodů a/nebo nesplní min. bodovou hranici min. jednoho z kombinovaných kritérií a/nebo nesplní min. jedno vylučovací kritérium. Žádost o podporu je z dalšího procesu schvalování vyloučena.

1) Fáze schvalování projektů Věcné hodnocení - Závěrečné ověření způsobilosti (pouze pro výzvu č. 48) - Jedná se o specifickou fázi procesu hodnocení projektů relevantní pouze pro integrované projekty ITI. Ověření souladu s programem, splnění pravidel způsobilosti a celkové ověření procesu hodnocení probíhá na základě vylučovacích kritérií, která posuzuje interní hodnotitel. - Interní hodnotitelé provádějí hodnocení podle předem stanovených kritérií a vyplňují formulář v MS2014+. - ŘO nemůže měnit pořadí projektů, pouze může konstatovat, že projekt je nebo není způsobilý k financování nebo je způsobilý s výhradou (tj. pouze za splnění určité podmínky, např. úprava rozpočtu, vyjmutí nezpůsobilého výdaje). - V případě, že jsou všechna neopravitelná kritéria splněna a dojde k nesplnění jednoho či více napravitelných kritérií, musí být žadatel vyzván k doplnění žádosti o podporu přes MS2014+ (maximálně jednou), a to ve lhůtě maximálně 5 pracovních dnů od data doručení žádosti ŘO OP VVV o doplnění údajů.

2) Výběr projektů Proces výběru projektů bude zajišťován výběrovou komisí složenou z odborníků, externích hodnotitelů, vybraných z Databáze hodnotitelů ŘO OP VVV s ohledem na tematické zaměření předložené žádosti o podporu. Výběrová komise rozhoduje o tom, zda bude žádost o podporu ne/doporučena k financování, příp. doporučena s výhradou, tzn., projekt obdrží podporu až po splnění podmínek stanovených výběrovou komisí. Po projednání/formulování příp. výhrad a ne/doporučení všech projektů následně výběrová komise stanoví bodovou hranici pro doporučené projekty s ohledem na finanční alokaci výzvy.

2) Výběr projektů - U projektů doporučených k financování je prvním krokem přepočet pořadí projektů dle příslušnosti k oborovým skupinám. Motivací k zohlednění oborové příslušnosti projektů je zohlednění oborových rozdílů v hodnocení projektů oponenty. Kvalitativně srovnatelné práce se liší v bodovém hodnocením dle oborové příslušnosti. Dle tohoto hlavního oboru pak každá projektová žádost přísluší do jedné z následujících oborových skupin: Skupina 1: 1AB1 – Společenské vědy Skupina 8: 1AB9.5 - 1AB9.6 – Průmysl: Energetika Skupina 2: 1AB2.1 - 1AB2.4 – Matematika 1AB9.17 - 1AB9.20 – Průmysl: Strojírenství 1AB8 – Informatika Skupina 9: 1AB9.7 - 1AB9.12 – Průmysl: Materiály 1AB9.1 - 1AB9.4 – Průmysl: Elektrotechnika a robotika Skupina 3: 1AB3 – Chemie 1AB4 – Vědy o zemi, atmosféře, životní prostředí 1AB2.5 - 1AB2.15 – Fyzika Skupina 4: 1AB5 – Biologie Skupina 5: 1AB6 – Lékařství Skupina 6: 1AB7 – Zemědělství Skupina 7: 1AB9.13 - 1AB9.14 – Průmysl: Stavitelství a stavebnictví 1AB9.15 – Průmysl: Pozemní dopravní systémy a zařízení 1AB9.16 – Průmysl: Průmyslové procesy a zpracování 1AB9.21 - 1AB9.23 – Průmysl: Letectví a kosmické technologie 1AB9.24 – Průmysl: Vojenské inženýrství

2) Výběr projektů Výsledné pořadí projektů, se zohledněním nejlepších projektů v oborových skupinách, je vytvořeno následovně (viz také následující obrázek): A) Příprava oborových skupin: A.1 V každé oborové skupině jsou projekty seřazeny v pořadí dle svého bodového hodnocení, a to sestupně od projektu s nejvyšším počtem bodů. B) Krok výběru č. 1 (nejlepší projekty z oborových skupin): B.1 Do výsledného pořadí jsou vybrány projekty na prvních místech v oborových skupinách a jsou seřazeny v pořadí dle svého bodového hodnocení, a to sestupně od projektu s nejvyšším počtem bodů. Pokud je oborová skupina prázdná, nebude z ní vybrán žádný projekt do výsledného pořadí. C) Krok výběru č. 2 (projekty bez zohlednění oborových skupin): C.1 Zbývající projekty po kroku výběru č. 1 jsou do výsledného pořadí zařazeny v pořadí dle svého bodového hodnocení, a to sestupně od projektu s nejvyšším počtem bodů a bez ohledu na příslušnost k oborové skupině.

2) Výběr projektů Seznam ne/doporučených žádostí o podporu podepisuje náměstek/náměstkyně pro řízení sekce operačních programů MŠMT. Po procesu výběru projektů u žádostí o podporu doporučených s výhradou/doporučením může probíhat proces negociace, při němž je ze strany žadatele upravena žádost o podporu v souladu s návrhy výběrové komise a následně je doplněná/upravená žádost o podporu zaslána ŘO OP VVV.

3) Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli O výsledku výběru projektů bude žadatel informován změnou stavu projektu v IS KP14+ a interní depeší. Úspěšní žadatelé jsou ŘO OP VVV osloveni prostřednictvím interní depeše s žádostí o doložení dokumentace potřebné pro vydání právního aktu o poskytnutí podpory.

Děkujeme za pozornost