1.Diskriminace, která nás může potkat v životě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Zvolený jako nejlepší mail roku. Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně...
Zvolený jako nejlepší mail roku Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně:
FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami.
a samostatného pohybu těžce zrakově postižených dětí
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 –40_ slozeni_obyvatelstva
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 – Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Nový zákon o zaměstnanosti Změny platné od
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
Česká občanská společnost občané státu jsou osobně svobodní lidí, kteří jsou si rovni před zákonem, mají stejná politická práva, nesmějí být diskriminováni.
Horizontální témata EU
Konflikt sociálních rolí
HOSPODAŘENÍ RodinY 6. ročník.
Handicapovaní lidé na trhu práce Michal Pavel, švec Zpracoval Lukáš Duben.
Bohatství versus chudoba
Obyvatelstvo ČR Animované grafy ČSÚ.
CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE se sídlem v Českých Budějovicích, Staroměstská 2608.
Horizontální priority = oblasti, které musí zohledňovat každý projekt předkládaný k podpoře ze strukturálních fondů Evasco s.r.o. Rumunská 1 CZ
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
KMPV cvičení 1 1 Kvantitativní metody výzkumu v praxi CVIČENÍ pro 3. část.
Naše vlast – Česká republika
Rovnost a zákaz diskriminace ve veřejné správě. Rovnost ve veřejné správě ideologický požadavek rovnosti všech lidí - hluboké filozofické a náboženské.
např.  závislost dětí, starých lidí, nemocných a zdravotně postižených na těch, kdo se o ně dokáže postarat  společenská nerovnost – v minulosti měli.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Virtuální realita.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
LEGISLATIVNÍ VYMEZENÍ INTEGRACE
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_84 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_26_Testy všeobecných znalostí III. Číslo.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.12_lidska_prava_III. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
ODLIŠNÉ CHOVÁNÍ ZDRAVOTNÍKŮ VYBRANÝCH SKUPIN Kateřina Tichá Zdravotně sociální fakulta 2 OSNP Školitelka: Mgr. Radka Šulistová, Ph.D.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV: VY_32_INOVACE_9/11_UČÍME SE POMÁHAT TEMA: Učíme se pomáhat.
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. Barbora Uhlířová.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Lenka Herčíková,
Filosofie Základy logiky.
práva a povinnosti občana ČR
Základní informace Škola: Gymnázium a SOŠ Jaroměř, P12
Ježíš.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Zvolený jako nejlepší mail roku
Média - jak s nimi a jak na ně?
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka   Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Stát III. Národnost, národ, etnika, majority, minority, multikulturní soužití, azylanti.
Naše vlast – Česká republika
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Předsudky a stereotypy
Třinecká obchodní akademie
GLOBALIZACE.
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

1.Diskriminace, která nás může potkat v životě

Pohlaví Většina lidí se setkává s diskriminací pohlaví např.při hledání práce, kdy se rozlišuje, že těžká práce je pro pány a sekretářky nebo zdravotní sestry jsou většinou ženy.

Věk S tímto problémem jsme se setkali při hledání prázdninové brigády, kdy zaměstnavatel hledá pouze brigádníky nad 18 let, i když by tuto práci zvládli studenti od 15 let.

Tělesně postižení Bohužel ještě pořád najdeme budovy, které nemají bezbariérový přístup nebo nedají možnost např. lidem na vozíku si přivydělat ruční prací.

Rasy a národnosti V rámci migrace u nás žijí občané různých ras a národností. Do ČR pronikli Vietnamci a některá města neposkytují těmto občanům pronájem prostorů na podnikání, protože jich je na našem území moc a tímto způsobem je diskriminují.

Jazyky Pokud neumíš anglicky nebo německy jsi pro nás nevyhovující člověk! I tuto větu můžeme slyšet při pracovním pohovoru.

Majetek I když žijeme v 21.století občas rozlišujeme lidi bohaté a chudé. Nejsi oblečen podle našeho gusta? Pro nás jsi nevhodný člověk do společnosti.

Sexuální orientace Homosexualita je dnes běžná věc, jenže jsou i lidé, kteří se na tuto skutečnost dívají skrz prsty. Například při adopci dětí. +