NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Práce s okny.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Vytvoření menu K čemu slouží Jak se s ním pracuje
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Databáze Sestavy.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Úvod do tabulkových procesorů
Název: Access – moduly - Microsoft Visual Basic Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Tvorba webových aplikací
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Dlouhodobá maturitní práce studentů Tomáše Kurce & Jana Kuželky
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tabulkový procesor.
DalšíPředchozíTÉMA: M. K a d l e c o v á M. K a d l e c o v á.
Hromadná korespondence, makro
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
MS ACCESS.
Access Formuláře, cvičení
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
RoBla Makra MS OFFICE.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Práce se šablonami v MS Word 2007
Tvorba uživatelských formulářů
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Visual Basic - programování
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Ivana Topolová VŠE v Praze
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze ČÍSLO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Školení k aplikaci Microsoft® Office Access 2007
Databáze MS ACCESS 2010.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – automatizace 1 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.5.00/34.

Relační databáze – automatizace Při vytváření nové databáze obvykle začnete vytvořením několika databázových objektů, například tabulek, formulářů a sestav. V určité fázi budete potřebovat naprogramovat automatické provádění některých procesů a vzájemně spojit databázové objekty. Rozhodnutí, zda použít makra, kód VBA nebo obě tyto možnosti závisí především na způsobu plánování nasazení nebo distribuce databáze. Pokud bude databáze například uložena v počítači, vy budete jediným uživatelem a nemáte problém s používáním kódu VBA, můžete se rozhodnout použít k provedení většiny programovacích úkolů kód VBA. Jestliže však chcete databázi sdílet s ostatními a uložit ji na souborový server, pravděpodobně nebudete chtít použít kód VBA z důvodu zabezpečení. Pokud chcete databázi publikovat jako aplikaci Access Web App, je nutné k provedení programovacích úkolů použít místo kódu VBA makra, protože kód VBA není kompatibilní s funkcí publikování na webu.

Aplikace Access 2010 obsahuje velký počet nových akcí maker umožňující vytvořit výkonnější makra, než která lze sestavit v předchozích verzích aplikace Access. Můžete vložit makro přímo do vlastnosti události objektu nebo ovládacího prvku. Vložené makro se stane součástí objektu nebo ovládacího prvku a zůstane jeho součástí v případě přesunu nebo zkopírování. Makra představují snadný způsob zpracování více programovacích úkolů, například otevření a zavření formulářů a spuštění sestav. Je možné rychle a snadno spojit databázové objekty (formuláře, sestavy atd.), které jste vytvořili, protože není nutné si pamatovat složitou syntaxi. Argumenty pro jednotlivé akce jsou zobrazeny v Tvůrci maker. Makra umožňují zvýšení zabezpečení a jejich použití je snadné. Programování v aplikaci Access znamená proces přidání funkce do databáze pomocí maker aplikace Access nebo kódu jazyka VBA (Visual Basic for Applications). Předpokládejme například, že jste vytvořili formulář a sestavu a do formuláře chcete přidat příkazové tlačítko. Po kliknutí na toto tlačítko se otevře sestava. V tomto případě je programování proces vytváření makra nebo procesu VBA a nastavení vlastnosti události Při kliknutí pro příkazové tlačítko tak, aby se po kliknutí na příkazové tlačítko spustilo makro nebo proces. V případě jednoduché operace, například otevření sestavy, můžete použít Průvodce příkazovým tlačítkem, který vše provede za vás, nebo můžete průvodce vypnout a programování provést sami.

Příklad 1: Do formuláře ZapisStudentu přidejte tlačítko. Při kliknutí na toto tlačítko se otevře náhled sestavy hodnocení konkrétního studenta. Řešení: V návrhovém zobrazení formuláře přidáme popisek a graficky jej přizpůsobíme formuláři, nebo přímo přidáme ovládací prvek tlačítko. V událostních vlastnostech tohoto ovládacího prvku otevřeme tvůrce maker Při kliknutí Tvůrce maker

Akce je při kliknutí Vybereme otevřít sestavu Hodnota pole OsCislo v sestavě Aktuální hodnota pole v otevřeném formuláři

Příklad 2: Tlačítku Hodnocení přidejte další akci – při kliknutí se formulář zavře a teprve pak se otevře sestava z předcházejícího příkladu. V tomto konkrétním případě není možné takto úlohu provést, protože otevíraná sestava vyžaduje konkrétní hodnotu ze zavřeného formuláře Řešení: Makro pro otevření sestavy Makro pro zavření formuláře

ANOTACE CITACE Materiál slouží k výkladu nového učiva. Opakování – vzorce pomoci tvůrce výrazů Student může materiál použít při opakování. Předpokládaná doba 40 min CITACE Vlastní tvorba Nápověda k aplikaci Access