Veřejné zakázky malého rozsahu ve světle základních zásad

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Petr Tlustoš Zadávání veřejných zakázek v projektech OP VK OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Globální.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Co nás čeká nového při zadávání veřejných zakázek ? Eva Vizdalová
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
zelená linka: Veřejné zakázky v OPŽP a nejčastější pochybení Odbor právní Státní fond životního prostředí.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Základní informace o novém systému elektronických tržišť a legislativních změnách JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 24. května 2012.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Program rozvoje venkova Veřejné zakázky – v Pravidlech (vybrané části) 1. kolo PRV.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Zakázky a registr smluv
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Seminář „Kontrola výdajů“ v rámci programu Interreg CENTRAL EUROPE
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
veřejných zakázek IROP
Informace k e-tržišti Gemin
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z OPERAČNÍHO PRGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky v rámci malého projektu
REALIZACE A Kontrola Výběrových řízení v opz
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

Veřejné zakázky malého rozsahu ve světle základních zásad Ing. Jan Švácha

Zadavatel píše dodavateli, který vyhrál zakázku a vzápětí o ni přišel.

PRAMENY PRÁVNÍ ÚPRAVY Zákon č. 134/2016 Sb PRAMENY PRÁVNÍ ÚPRAVY Zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (ZZVZ) – účinnost od 1. 10. 2016

Základní pojmy

úplata ze strany zadavatele VZ na dodávky, služby nebo stavební práce Veřejná zakázka § 2 ZZVZ zadávaná zadavatelem písemná smlouva úplata ze strany zadavatele VZ na dodávky, služby nebo stavební práce

Veřejný zadavatel § 4 ZZVZ Česká republika statní příspěvkové organizace územní samosprávný celek a jeho příspěvkové organizace jiná právnická osoba dle § 4 odst. 1 písm. e) ZZVZ

Generální výjimka z postupu podle ZZVZ Zadavatel není povinen použít pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu zadávací řízení, resp. postupovat podle zákona. Zadavatel je však povinen dodržet zásady uvedené v § 6 ZZVZ. Zadavatel však může postupovat podle ZZVZ dobrovolně.

Veřejná zakázka malého rozsahu 2 mil. Kč v případě VZ na dodávky a služby 6 mil. Kč v případě VZ na stavební práce § 27 ZZVZ: VZ jejíž předpokládaná hodnota je rovna nebo nižší než

Druh veřejné zakázky Dodávky (§ 14 odst. 1 ZZVZ) Služby (§ 14 odst. 2 ZZVZ) Stavební práce (§ 14 odst. 3 a 4 ZZVZ)

Druh veřejné zakázky Vždy je nutné určit hlavní předmět veřejné zakázky: služby x dodávky – rozhoduje předpokládaná hodnota (stejný limit) stavební práce x dodávky/služby – rozhoduje účel veřejné zakázky

Předpokládaná hodnota § 16 až 23 ZZVZ PH se stanoví vždy bez DPH! Nutno zahrnout všechna plnění, která mohou vyplývat ze smlouvy na veřejnou zakázku. PH se stanoví na základě údajů a informací o zakázkách stejného či podobného předmětu plnění, průzkumem trhu, předběžnými tržními konzultacemi, nebo jiným vhodným způsobem.

Předpokládaná hodnota – sčítání/dělení Zadavatel je oprávněn zadávat zakázku rozdělenou na části, vždy je však povinen postupovat v režimu součtu předpokládaných hodnot všech částí. Novinka: dle § 18 odst. 3 lze vyčlenit část nadlimitní, či podlimitní zakázky a zadat jí v režimu, který odpovídá její předpokládané hodnotě, tedy i jako VZMR pokud PH takto zadávaných částí nepřesáhne 20% celkové PH a limit 2 184 000 Kč v případě VZ na dodávky a služby a 27.305 000 Kč v případě VZ na stavební práce

Zásady § 6 ZZVZ zadavatel při postupu dodržuje zásady transparentnosti a přiměřenosti zadavatel ve vztahu k dodavatelům musí dodržovat zásadu rovného zacházení a zákazu diskriminace

Zásady 3E Účelnost: Účelným nakládáním s veřejnými prostředky se rozumí, že dosažené výsledky odpovídají stanovené a prokázané potřebě. Hospodárnost: Hospodárným nakládáním s veřejnými prostředky se rozumí, že zdroje jsou k dispozici ve správnou dobu, v dostatečném množství, v přiměřené kvalitě a za co nejvýhodnější cenu. Efektivita: Efektivním nakládáním s veřejnými prostředky se rozumí, že je dosahováno co nejlepšího vztahu mezi použitými prostředky a dosaženými výsledky.

Dohled Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nepřezkoumává postup zadavatele při zadávání VZMR, ani podle dřívějšího ZVZ ani podle ZZVZ Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se zakázkou zabývá pouze v případě, že byla nesprávně stanovena předpokládaná hodnota, či byla zakázka nedovoleně rozdělena

Metodický pokyn pro oblast zadávání zakázek pro programové období 2014-2020 http://www.strukturalni-fondy.cz

Cíl metodického pokynu harmonizace postupů při zadávání zakázek při realizaci projektů spolufinancovaných z Evropských strukturálních a investičních fondů jednotné metodické prostředí

Metodický pokyn Vymezuje: Povinné součásti zadávacích podmínek Minimální délky lhůt Postup při jednání o nabídkách Postup při otevírání, posouzení a hodnocení nabídek Uzavření smlouvy Změna smluv Zrušení výběrového řízení

Zadávací dokumentace Předmět musí být jasně a srozumitelně definován do takového detailu, aby dodavatelé byli schopni podat relevantní nabídku pozor na dělení a slučování nesouvisejících předmětů VZ možnost předběžných konzultací při vymezení předmětu není vhodné odkazovat na konkrétní značky zadavatel má možnost požadovat předložení vzorků, popisu nebo fotografií zboží

Zadávací dokumentace Kvalifikace zadavatel je povinen omezit rozsah požadované kvalifikace na doklady a informace bezprostředně související s veřejnou zakázkou není povinnost požadovat kvalifikaci cílem je použít takovou kombinaci kvalifikačních předpokladů, která umožní účast pouze způsobilým dodavatelům je na zadavateli jaká kvalifikační kritéria zvolí, možnost inspirovat se v ZZVZ je na zadavateli, zda požaduje konkrétní doklady, či čestná prohlášení – v případě nejistoty raději doklady

Zadávací dokumentace hodnotící kritéria zadavatel volí hodnotící kritéria podle druhu a složitosti VZ nutný vztah k předmětu VZ nebo k dodavateli (VZMR možné hodnotit i kvalifikaci) pouze skutečnosti, které jsou pro zadavatele důležité hodnotící kritéria musí být natolik jasná a jednoznačná, aby dodavatel i hodnotící osoby věděli, jaká nabídka bude z pohledu zadavatele nejvýhodnější, musí vědět, co a jak bude hodnoceno není vhodné hodnotit smluvní podmínky, jejichž účelem je zajištění povinnosti dodavatele, nebo platební podmínky (smluvní pokuta, úroky z prodlení, splatnost)

Zadávací dokumentace hodnotící kritéria: Nabídková cena (celková, jednotková, i pevně stanovená…) Kvalita (technická úroveň, estetické nebo funkční vlastnosti, uživatelská přístupnost, sociální, environmentální aspekty, kvalita realizačního týmu, reference, servis, lhůty dodání) Náklady životního cyklu (náklady spojené s užíváním předmětu, jeho likvidací, environmentální dopady, náklady na údržbu)

Zadávací dokumentace další doporučené součásti: obchodní a platební podmínky (případně návrh smlouvy) lhůta pro podání nabídek, která musí být stanovena přiměřeně jako součásti nabídky (které nebudou předmětem hodnocení) požadovat jen takové informace, které jsou relevantní vzhledem k předmětu VZ/k plnění informace o otevírání obálek, bude-li probíhat veřejně doporučuji do přílohy vložit vzory čestných prohlášení, případně povinných součástí nabídky

Zahájení výběrového řízení Nejčastější způsoby u složitějších VZMR Odeslání uzavřené výzvy Odeslání či uveřejněním otevřené výzvy Zahájení jednání

Průběh lhůty pro podání nabídek Zadavateli mohou být doručeny „námitky“, dotazy atp. Zadavatel sice nemá zákonnou povinnost se jimi zabývat, ale lze to důrazně doporučit. Pokud zadavatel zjistí, že v podmínkách zadání je chyba, může jí opravit a v souvislosti se změnou by měla být také přiměřeně upravena lhůta pro podání nabídek.

Po uplynutí lhůty pro podání nabídek Otevírání obálek - není nutno formalizovat, je ale možné dělat i veřejně. Zadavatel kontroluje splnění podmínek zadání a hodnotí. Není stanoveno pořadí kroků – možné nejdříve hodnotit, pak až posoudit pouze vítěznou nabídku. Nezbytné, aby celý proces byl dostatečně transparentní (zápisy, protokoly, audio nahrávky atp.).

Po uplynutí lhůty pro podání nabídek Zadavatel je oprávněn komunikovat s dodavateli vyžadovat vysvětlení či doplnění nabídek. jednat o nabídkách (ideálně pokud bylo předem vyhrazeno) přizvat k posuzování či hodnocení znalce, experty. Hodnocení nabídek může, ale nemusí probíhat komisionálně. Po přijetí rozhodnutí o výběru může dojít k podpisu smlouvy.

Konkrétní postupy při výběru

Způsob zadání přímé zadání uzavřená výzva otevřená výzva Způsob zadání nutno zohlednit předmět VZ, předpokládanou hodnotu, velikost a struktura trhu, obchodní zvyklosti, … významnost zakázky z hlediska fungování společného vnitřního trhu EU (stanovisko Komise)

úměrně předpokládané hodnotě je nezbytné zohlednit Způsob zadání úměrně předpokládané hodnotě je nezbytné zohlednit transparentnost hospodárnost, efektivnost a účelnost administrativní náročnost postupu

Přímé zadání Použití oslovení 1 dodavatele a uzavření písemné smlouvy zanedbatelná předpokládaná hodnota, na trhu existuje pouze 1 dodavatel, operativní nákup, časová tíseň

Přímé zadání Výběr dodavatele není formalizován pořizování hodnotově nejnižších zakázek (operativní nákupy) – limity zpravidla stanoveny vnitřním předpisem

Postup při uzavírání smlouvy běžný nákup Přímé zadání Postup při uzavírání smlouvy běžný nákup nakupování v obchodě, uzavírání smluv o přepravě, o ubytování, … problém formalizace zásada 3E a § 6 ZVZ

Postup při uzavírání smlouvy 2. objednávka – přijetí objednávky Přímé zadání Postup při uzavírání smlouvy 2. objednávka – přijetí objednávky dostatečná znalost trhu splněn předpoklad oslovení konkrétního dodavatele, vydefinován předmět plnění, specifikovány podmínky plnění objednávka – uzavření smlouvy

Postup při uzavírání smlouvy 3. poptávka – nabídka – přijetí nabídky Přímé zadání Postup při uzavírání smlouvy 3. poptávka – nabídka – přijetí nabídky dostatečná znalost trhu splněn předpoklad oslovení konkrétního dodavatele poptávka konkrétního plnění s možností předložení variantních nabídek – akceptace, nepřijetí, úprava (prvek jednání) uzavření smlouvy

Uzavřená výzva Použití oslovení určitého počtu možných dodavatelů zadavatel posuzuje nabídky, vyhodnotí a přijme nejvhodnější nabídku „výběrové řízení“ soutěž mezi více oslovenými dodavateli

Výběr možných dodavatelů Uzavřená výzva Výběr možných dodavatelů zkušenosti, reference, průzkum trhu, místní dostupnost,…odůvodnění volby doporučení: oslovit min 3 uchazeče porovnat nabídky s předem stanovenými pravidly

Uzavřená výzva Výběr možných dodavatelů není vhodné opětovné vyzývání stejného okruhu dodavatelů

Uzavřená výzva Výzva k podání nabídek: identifikace zadavatele název zakázky vymezení předmětu zakázky požadované smluvní podmínky způsob zpracování nabídkové ceny požadavky na kvalifikaci termín a formu podání nabídek další relevantní informace

Otevřená výzva Použití není povinná oslovení neomezeného okruhu možných dodavatelů uveřejnění výzvy možnost jednání

Otevřená výzva Příprava podmínek výběrového řízení specifikace předmětu a pravidel výběrového řízení ve výzvě obchodní podmínky technické podmínky, možnosti variant, náležitosti ZD

Otevřená výzva stanovení pravidel pro hodnocení nabídek lhůta pro podání nabídek možno stanovit lhůtu pro oznámení vybrané nabídky

Otevřená výzva Uveřejnění výzvy výzvu je nutné uveřejnit vhodným způsobem (úřední deska, profil zadavatele, elektronické tržiště, web poskytovatele dotace) „dodatečné informace“ je pak nutno uveřejňovat stejným způsobem

Otevřená výzva Nabídky stanovit formu a způsob podávání nabídek a otevírání obálek požadavky zadavatele (vázanost nabídkami, lhůta pro podání nabídek) v rámci evidence úkonů nutno všechny nabídky evidovat

Otevřená výzva Postup zadavatele otevírání obálek (úplnost nabídek) posouzení kvalifikace posouzení a hodnocení nabídek komise (poradní charakter) rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky

Elektronické zadávání VZMR E-tržiště: webová aplikace, elektronický nástroj Umožňuje elektronické zadávání, především ve vztahu k dodávkám, a dalším standardizovaným komoditám Slouží k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a podlimitních zakázek ve zjednodušeném podlimitním řízení Pro některé veřejné zadavatele ve vztahu ke konkrétním komoditám povinnost jeho využití Pro ostatní zadavatele dobrovolné využití

Elektronické zadávání VZMR Povinně: Ústřední orgány státní správy (ÚOSS);Podřízené organizace jednotlivých ÚOSS (tedy organizační složky státu a státní příspěvkové organizace jednotlivých ÚOSS). Povinné komodity vymezeny v usnesení vlády č. 451/2011 o Seznamu komodit E-tržiště umožňují k hodnocení využít e-aukci

Elektronické zadávání VZMR E-tržiště umožňují mimo jiné: otevřenou výzvu, uzavřenou výzvu i přímé zadání zjednodušené podlimitní řízení zadávání minitendrů na základě již uzavřené rámcové smlouvy

Vnitřní předpisy zadavatelů Principy tvorby vnitřního předpisu Neřešit pojmy Neopisovat zákon (paragrafy se mění) Omezit se na hodnoty Způsob zadání vzhledem k hodnotě zakázky Vymezení odpovědnosti Vazba na další vnitřní předpisy (kontrolní řád)

Vnitřní předpisy zadavatelů Rozdělení kategorií podle ceny Různá pravidla, například: 0 - 50 000  objednávka a její potvrzení, doklad o splnění 50 000 - 100 000  internetový průzkum trhu 100 000 - 500 000  vyzvání tří dodavatelů 500 000 - 2 000 000  oslovení pěti dodavatelů, komise, zdůvodnění zakázky apod. 2 000 000 – 6 000 000  otevřená výzva, komise, zdůvodnění…

Děkuji za pozornost a návštěvu Dne otevřených dveří veřejného investování.