Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor regionální politiky RSK Jihomoravského kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Zlínského kraje.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Informace z jednání Národní stálé konference 5. – 6. 10
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Rozvoj regionů – podpora obcí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 30. 9. 2016 RSK Pardubického kraje

Struktura prezentace Význam regionálního akčního plánu Aktuální a plánované činnosti MMR k podpoře regionálního rozvoje Informace k územní dimenzi

Význam regionálního akčního plánu

Využití RAP a výsledky činnosti RSK Místní komunikace Čistírny odpadních vod, kotlíkové dotace Spolupráce s řídicími orgány IROP: abkap, úprava výzev, hodnocení projektů (krajské silnice) OP Z: ověření souladu harmonogramu výzev s potřebami území OP VVV: místní akční plány vzdělávání Komunikace s řídicími orgány RSK jako platforma různorodých aktérů regionálního rozvoje Význam RSK v regionech Odezva z národní úrovně (vznikající komunikace s dalšími aktéry) Místní komunikace – požadavek na základě dat uvedených v RAP Čističky, kotlíky - požadavek na základě dat uvedených v RAP Spolupráce s řídicími orgány IROP - Hodnocení projektů, Soulad harmonogramu výzev OPZ – neplánuje vypsat všechny výzvy, které má v OP a chtěl si ověřit, že mu nic důležitého nevypadlo prostřednictvím komunikace s RSK IROP, OPZ – bariéry čerpání - v závislosti na komunikaci s RSK se promítly změny do podmínek výzev OP VVV – komunikace s RSK (jedním z hlavních partnerů), RSK mapují stav MAPů, prostřednictvím sekretariátů RSK probíhá odevzdávání MAPů RSK jako platforma různorodých aktérů regionálního rozvoje – zajišťuje sdružování relevantních lidí z různých oblastí (lidé, kteří by se normálně nesetkali) Význam RSK v regionech – informační centrum pro region, zvýšuje povědomí o činnosti RSK v regionu Odezva z národní úrovně - Ozývají se jiné instituce na základě vlastní iniciativy za účelem spolupráce – MZe, Agentura pro sociální začleňování

Vstup rezortů (prioritizace aktivit SRR + popis + NDT) Akční plán SRR 2017-2018 AP SRR 17-18 Vstup rezortů (prioritizace aktivit SRR + popis + NDT) Vstup regionů prostřednictvím RSK (prioritizace aktivit SRR prostřednictvím RAP + krajské dotace)

Pracovní verze RAP - výstupy Priority regionů (dle aktivit AP SRR) Dopravní infrastruktura (dálnice, regionální silnice, cyklostezky) Zapojení zaměstnavatelů do odborné přípravy a odborného vzdělávání Podpora propojování inovační infrastruktury s vysokými školami Zvyšování kvality a nabídky veřejných služeb (sociální, zdravotnické a vzdělávání) Doplnění aktivity „Podpora kulturních památek“ do AP SRR Podněty k národním dotačním titulům Dopravní infrastruktura Cestovní ruch, kulturní a technické památky Infrastruktura veřejných služeb (školství, zdravotnictví, sociální, …) Sportoviště, zázemí pro spolkovou činnost

Aktuální a plánované činnosti MMR k podpoře regionálního rozvoje

Národní dotační tituly MMR 2017 Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Cíl: podpora demolic budov a příprava území pro jeho plnohodnotné využití v dalším rozvoji obce. Žadatelé: Obce, které mají ve svém katastru soc. vyloučenou lokalitu, nebo se nachází ve správním obvodu obce s rozšířenou působností se SVL. Termín zahájení příjmu žádostí: říjen 2016 Podpora obnovy a rozvoje venkova Cíl: podpořit obnovu a rozvoj venkovských prostor Žadatelé: Obce či svazky obcí Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Podpora obnovy drobných sakrálních staveb v obci Podpora obnovy a rekonstrukce místních komunikací (předpoklad 300 mil. Kč) Dotační titul č. 1 - Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Žadatel: obec oceněná v soutěži Vesnice roku. Výše dotace: dle uděleného ocenění v soutěže (600 tis. – 2 mil. Kč). Do 80% uznatelných nákladů na akci. Podporovány jsou projekty zaměřené na: Obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti (radnice, školy, předškolní zařízení, kulturní zařízení, hasičské zbrojnice apod.) Komplexní úpravu veřejných prostranství. Obnovu a zřizování veřejné zeleně. Rekonstrukci a výstavbu místních komunikací, stezek, veřejného osvětlení. Přípravu a realizaci propagačních materiálů obce související s umístěním v soutěži. Dotační titul č. 2 – Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci Žadatel: obec do 3 tis. obyvatel nebo svazek obcí. Výše dotace: maximálně 400 tis. Kč. Do 70% uznatelných nákladů na akci. Obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti (školy, předškolní zařízení, kulturní zařízení). Úpravu veřejných prostranství. Rekonstrukci nebo vybudování zařízení pro volnočasové aktivity (hřiště, klubovny, cyklostezky, bruslařské dráhy, naučné stezky apod.). Dotační titul č. 3 – Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Výše dotace: maximálně 200 tis. Kč. Podporovány jsou projekty nadregionálního charakteru zaměřené na: Prezentaci úspěšně realizovaných projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova. Výměnu zkušeností při přípravě projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova. Podporu spolupráce a odborného vzdělávání zástupců obcí změřeného na obnovu a rozvoj venkova. Dotační titul č. 4 – Podpora obnovy drobných sakrálních taveb v obci (stavby, které jsou ve vlastnictví obce, nejsou zapsané na Ústředním seznamu kulturních památek, nejsou ve vlastnictví církve) Výše dotace: maximálně 300 tis. Kč. Jedná se zejména o obnovu staveb jako: Kaple a kapličky. Sakrální sochy. Boží muka a křížky. Úprava prostranství v bezprostřední blízkosti drobných sakrálních staveb. Dotační titul č. 5 – Podpora obnovy místních komunikací Výše dotace: maximálně 1 mil. Kč. Do 50% uznatelných nákladů na akci. Budou podporovány akce zaměřené na rekonstrukci místních komunikací, jejich součásti a příslušenství dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

Národní dotační tituly MMR 2017 Podpora pro odstraňování bariér v budovách Cíl: odstraňování bariér v budovách městských a obecních úřadů a v budovách s pečovatelskou službou Žadatelé: Obce Termín zahájení příjmu žádostí: prosinec 2016 Obnova obecního a krajského majetku po živelných pohromách Cíl: rekonstrukce / oprava obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou v roce 2016 Žadatelé: Obce, kraje Termín zahájení příjmu žádostí: říjen 2016 Podprogram Odstraňování bariér v domech s pečovatelskou službou a městských a obecních úřadů Cílem podprogramu je zajistit podporu při odstraňování bariér v těchto budovách v návaznosti na Národní rozvojový program mobility pro všechny. Žadatel: obec, kraj Výše dotace: do 50% uznatelných nákladů na akci Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách Dotační titul č. 1 – pro území, kde BYL vyhlášen nouzový stav nebo stav nebezpečí Dotační titul č. 2 – pro území, kde NEBYL vyhlášen nouzový stav nebo stav nebezpečí Žadatel: obec, kraj Výše dotace: DT č. 1: až 90% (obce), až 85% (kraje) DT č. 2: až 70% (obce), až 40% (kraje) Alokace pro každý rok DT č. 2: 50 mil. Kč V případě stavu nouze či nebezpečí = Vláda ČR schválí strategii = navýšení.

Národní dotační tituly MMR 2017 Regenerace sídlišť Podporované aktivity: revitalizace ucelených prostranství sídlišť s více než 150 byty Žadatelé: Obce Termín zahájení příjmu žádostí: říjen 2016 Technická infrastruktura Podporované aktivity: zasíťování pozemků pro budoucí bytovou výstavbu Termín zahájení příjmu žádostí: zatím nejasný Pečovatelský byt Podporované aktivity: výstavba bytů pro osoby 65+ a osoby fyzicky závislé na jiné osobě Žadatelé: Právnické osoby včetně obcí Regenerace sídlišť - Regenerace veřejného prostranství sídliště o celkovém počtu min. 150 bytů (sídliště postavené v letech 1945 – 1990), (zkvalitnění technické a dopravní infrastruktury, parkovací stání, dětské hřiště, úpravy zeleně, veřejné rekreační plochy). Žadatel: obec Výše dotace: do 70% uznatelných nákladů na akci, max. 4 mil. Kč Pečovatelský byt zpřístupnění nájemního bydlení osobám v tíživé sociální situaci způsobené zdravotním stavem* nebo věkem (65+ let) příjemce: právnické osoby (včetně obcí) dotace: 600 000,- Kč na jeden vybudovaný upravitelný byt; v režimu SGEI de mimimis (max. 500 tis. € za 3 roky) vznik: novostavba a rekonstrukce vybydlených bytových domů, rekonstrukce nebytových prostor, přístavba nebo nástavba

Národní dotační tituly MMR 2017 Vstupní byt Podporované aktivity: vznik bytů pro osoby v sociálně tíživé situaci Žadatelé: právnické osoby kromě obcí, církví a NNO Termín zahájení příjmu žádostí: říjen 2016 Komunitní domy seniorů Podporované aktivity: výstavba domů pro osoby 60+ Žadatelé: právnické osoby včetně obcí Olověné rozvody Podporované aktivity: výměna olověných rozvodů vody v rodinných a bytových domech Žadatelé: vlastníci bytových domů Bytové domy bez bariér Podporované aktivity: výstavba výtahu a odstranění bariér v bytových domech Vstupní byt zpřístupnění nájemního bydlení osobám v tíživé sociální situaci* příjemce: vyjmenované druhy právnických osob vyjma obcí, církví a NO dotace: výstavba 550 000,- Kč/byt pořízení 80% ceny, max. 400 000 Kč/byt v režimu de minimis (1 žadatel max. 200 tis. € za 3 roky) vznik: novostavba a rekonstrukce vybydlených bytových domů, rekonstrukce nebytových prostor, přístavba nebo nástavba, koupě, vydražení Komunitní domy seniorů podpora komunitního soužití osob starších 60let s cílem prodloužit jejich soběstačnost příjemce: právnické osoby včetně obcí dotace: 600 000,- Kč na jeden vybudovaný upravitelný byt; SGEI de mimimis (1 žadatel max. 500 tis. € za 3 roky) vznik: novostavba a rekonstrukce vybydlených bytových domů, rekonstrukce nebytových prostor a BD, přístavba nebo nástavba v KoDuS je povinné vybudování sdílených prostor pro potřeby komunitního soužití Olověné rozvody snížení obsahu olova v pitné vodě, prostřednictvím výměny olověných rozvodů pitné vody v domech pro bydlení příjemce: vlastník (spoluvlastník) bytového nebo rodinného domu včetně SVJ dotace: 20 000 Kč/byt v domě s vyměňovanými rozvody způsobilé aktivity: práce spojené s výměnou olověných rozvodů a uvedením místa výměny do původního stavu. Rozvody je nutné vyměnit v celém domě. Bytové domy bez bariér zkvalitnění bytového fondu odstraněním bariér v domě příjemce: vlastník bytového domu (včetně SVJ) se čtyřmi a více nadzemními podlažími dotace: 50% celkových výdajů, max. 800 000 Kč na jeden výtah a max. 200 000 Kč na vybudování bezbariérového přístupu do bytového domu. v režimu de minimis (1 žadatel max. 200 tis.€ za 3 roky) způsobilé jsou výdaje spojené s pořízením a instalací výtahu, příp. výdaje spojené se stavbou bezbariérového vstupu.

Národní dotační tituly MMR 2017 Územní plán Podporované aktivity: územní plány Žadatelé: obce na území ČR mimo ORP, hl. město Prahu a mimo obce, které pořídily/pořizují územní plán a byly/jsou příjemcem dotace na pořízení návrhu územního plánu z IOP nebo Programu rozvoje venkova Termín zahájení příjmu žádostí: říjen 2016

Národní program podpory cestovního ruchu v regionech Vyhlášení programu: říjen - listopad 2016 Alokace programu: rok 2017 280 mil. následující roky 250 mil. Kč Funkce RSK v procesu schvalování projektových žádostí Nultá fáze hodnocení projektové žádosti stanovisko vydávané předsedou Pracovní skupiny pro cestovní ruch dotace se bude týkat jak podpory doprovodné infrastruktury CR, tak i podpory marketingových aktivit destinačních společností. podporovány budou i nadregionální aktivity (přesahují hranice min. 2 krajů) – 1 dotační titul z pěti, výše dotace – max. 50 %, realizace projektů na 1 – 2 roky, udržitelnost: 3 – 5 let (měkké x tvrdé projekty), celková alokace programu: 250-350 mil. Kč/rok, pro rok 2017 předpoklad 580 mil. Kč, předpokládané datum vyhlášení: 10/2016, hodnocení projektů: 01-02/2017, hodnocení budou provádět externí hodnotitelé, kteří vzejdou z výběrového řízení, projekt(y) musí být minimálně v souladu se Strategii rozvoje územního obvodu kraje, popř. dalšími krajskými strategickými dokumenty, vše řešeno dodavatelsky. Odpovědi na otázky zaslané písemně: Harmonogram výzev, do kdy budou podávány žádosti, do kdy bude probíhat hodnocení: předpoklad 17.10.2016 – 30.12.2016 finanční ukončení projektů a uznatelnost nákladů: nejasný dotaz. Uznatelnost nákladů bude vymezena v Zásadách pro žadatele. Finanční ukončení projektů max. 31.12.2018, čerpání dotací v r. 2017 výše a zdroje spolufinancování: zdroje financování: dotace ze státního rozpočtu x vlastní zdroje účastníka programu, dotace max. 50% uznatelných nákladů akce Jak bude probíhat hodnocení v rámci pracovní skupiny bodování nebo pouze soulad - ANO/NE soulad/nesoulad každý člen za sebe nebo společné rozhodnutí jedno stanovisko, které podepíše předseda komise (návrh stanoviska vypracuje 1 člen) – bude se posuzovat na základě abstraktu z projektu Časový problém min. 14 dní, musí se dát členům časový prostor pro seznámení (14 dní je reálné) Většina členů pracovní skupiny je současně statutárním zástupcem potenciálních žadatelů o dotaci (4 destinační agentury, velká města, apod.) Čestné prohlášení o nepodjatosti. V případě, že člen by měl posuzovat projekt, ke kterému by mohl mít nějakou vazbu – nebude ho hodnotit. Kdo bude externím hodnotitelem žádostí: Externí hodnotitelé budou vybráni výběrovým řízením, dopředu není známo. Též budou podepisovat prohlášení o nepodjatosti.

Přehled dotačních titulů Publikace SMOČR (říjen 2016) v Akčním plánu SRR (prosinec 2016) – vč. krajských dotačních titulů Regionální informační servis - http://www.risy.cz/

Jednání RSK a OSMS Termín: 11. 8. 2016 Účastníci Zástupci Odboru správy monitorovacího systému Zástupci Regionálních stálých konferencí Řešení konkrétních problému v rámci MS2014+ Řešeno na jednání operativně Stanoviska OSMS k podnětům RSK zaslány elektronicky

Informace k územní dimenzi

Komunitně vedený místní rozvoj

Informace o aktuálním stavu hodnocení integrovaných strategií Pardubický kraj Číslo Název MAS Stav Hodnocení Poznámky CLLD_16_01_028 Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s.   VH 1.kolo - Velká komise CLLD_15_01_198 MAS Bohdanečsko, z. s. u žadatele z 1.kola posláno k přepracování CLLD_16_01_098 MAS Chrudimsko, z.s. 1.kolo CLLD_15_01_232 MAS Holicko, o.p.s. splnilo VH CLLD_16_01_103 MAS Litomyšlsko o.p.s. 1.kolo (13.9.!) CLLD_16_01_005 MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. CLLD_15_01_261 MAS Region Kunětické hory, z.s. vydání AD CLLD_15_01_242 MAS POLIČSKO z.s. FN+P 2.kolo CLLD_15_01_026 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s. 1.kolo (26.8.!) CLLD_15_01_258 MAS Železnohorský region, z.s. 2.kolo (15.9.!) CLLD_15_01_264 Místní akční skupina Hlinecko, z. s. CLLD_15_01_065 MAS ORLICKO, z.s. CLLD_16_01_049 Místní akční skupina Svitava z. s. 1.kolo (6.9.!) Celkový souhrn FN + P 2 VH 10 Ukončeno Vydání AD 1 Celkem 13 Zdroj: MS2014+, 16. 9. 2016

Publikace CLLD Obecné informace k území kraje - KS MAS Informace za každou MAS v rozsahu několika vět (500–1200 znaků včetně mezer) definování území a identity MAS programové rámce (zapojení do OP) – výčet zajímavé/specifické plánované projekty/aktivity (např. klíčové projekty) Obrazový materiál KS MAS zašle podklady za jednotlivé kraje do 3. 10. 2016

Národní stálá konference Termín: 5. - 6. října Místo konání: Poděbrady 1. den Jednání jednotlivých komor NSK (ITI a IPRÚ, Regionální komora, CLLD) 2. den Plenární zasedání (shrnutí, přijetí usnesení, vystoupení řídicích orgánů, Agentury pro sociální začleňování)

Počet projektů dle krajů a stavu realizace Zdroj: MS2014+, 7. 9. 2016

Celkové způsobilé VÝDAJE projektů dle místa realizace Středočeský kraj ční kvůli projektu - ELI - EXTREME LIGHT INFRASTRUCTURE - fáze 2 – za cca 2 mld. Zdroj: MS2014+, 7. 9. 2016

Schválené projekty v Pardubickém kraji Zdroj: MS2014+, 7. 9. 2016

Schválené projekty v Pardubickém kraji Zdroj: MS2014+, 7. 9. 2016

Diskuze, náměty, komentáře Ondřej Pergl Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ondrej.pergl@mmr.cz www.mmr.cz www.uzemnidimenze.cz