Dějepis HERALDIKA Referát Přemysl Vyhnal. Nauka o erbech odvozeno od slova herold 3 skupiny erbovní umění erbovní nauka erbovní právo HERALDIKA Je to.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní symboly České republiky
Advertisements

Mgr. Jana Reisingerová ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Státní symboly České Republiky
VY_32_INOVACE_51_08 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
I-3 Archeologie a pomocné vědy historické
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
STÁTNÍ SYMBOLY ČR Velký státní znak Malý státní znak Státní vlajka
ZNAK MĚSTA PLZEŇ.
Jan Lucemburský ( ).
Mé království.
ERBY Heraldika.
Státní symboly ČR 4. ročník
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
Heraldika.
Vy_32_INOVACE_ZB04_0464TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
Heraldika Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
POSLEDNÍ PŘEMYSLOVCI Přemysl Otakar I. ( )
Fyzika Vodiče a nevodiče.
Jižní amerika Nerostné suroviny
Státní symboly České republiky
Moje vlast, moje bydliště Erby VY_32_INOVACE_06 Sada 9
Odkazy Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: Augusta, P. a kol.: DĚJINY STŘEDOVĚKU A RANÉHO NOVOVĚKU – 2. DÍL – VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK. SPN.
pomocné vědy historické
Tvorba značky. Značka Hodnota Investice Přínosy Systém hodnot.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracováno v rámci projektu E-grow CZ.1.07/1.1.07/
Podle kronikáře Dalimila (Dalimilova kronika) ji získal již Břetislav I. ( ) s právem při cestách v císařských službách : "..vypalovat každý.
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Náboženství a církve 2.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Státní symboly ČR N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Významné postavy rodu Lucemburků OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-L
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
Tematická oblast Pomocné vědy historické Datum vytvoření Ročník7. ročník osmiletého nebo 2. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsahStudent.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_DE05 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracováno v rámci projektu E-grow CZ.1.07/1.1.07/
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_03 TÉMA: Erbovní znamení.
Heraldika 1 Je to PVH, která se zabývá studiem znaků neboli erbů, jejich vznikem, užíváním a vývojem. Odvozena od slova Herold – znalec symboliky a erbovních.
Heraldika 2 Je to PVH, která se zabývá studiem znaků neboli erbů, jejich vznikem, užíváním a vývojem. Znaky českých zemí v minulosti, znaky šlechtické.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola Městec Králové
Pomocné vědy historické
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Tvorba značky.
Popis: kruhový odznak dvoustranný, ražený z tombakového kovu s povrchovou úpravou napodobující staré stříbro o průměru 40mm a tloušťce 2mm; odznak je zavěšen.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Vy_52_Inovace_B63_Opakování minerály
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Věda zabývající se studiem znaků-erbů.
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly České republiky
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Materiál slouží k výkladu učiva.
Státní symboly České republiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Transkript prezentace:

dějepis HERALDIKA Referát Přemysl Vyhnal

Nauka o erbech odvozeno od slova herold 3 skupiny erbovní umění erbovní nauka erbovní právo HERALDIKA Je to obor,který se zabývá jednou formou symbolického vyjadřování Více než 800 let

Erbovní umění Pravidla jak musí být vytvořen erb Musí být snadno poznatelný Malují se kovy a barvami: zlato a stříbro černá,zelená,modrá a červená 3 části: štít,přilba a klenot

Erbovní nauka Blasonování -krátký popis erbu Styl Koruna nebo točenice na helmě Pokrývadlo ze stran na helmě Figurky Erb dělíme na štít a horní erb

Erbovní právo Vypovídá o svém majiteli Majitel práva může vyloučit neoprávněnou osobu od tohoto práva Heraldický znak nemůže být produktem fantasie Získání rodiného erbu : buď při založení nového erbu nebo jako se získává příjmení ale adopcí ne. Stejný erb může být používán jen když jste pokrevně příbuzní

odkazy Obrázky eraldika%29 eraldika%29 Knihy Heraldický slabikář Příručka heraldiky Internet