Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost  Okruh dle RVP:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Inovace výuky prostřednictvím.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje – šroubové spoje.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_13_Rozbití Československa Téma:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Jiří Lux Datum/období: 21. října 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Okruh dle RVP: Společenskovědní seminář Tematická.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a příroda Okruh dle RVP: Fyzika Tematická.
* Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost * Okruh dle RVP: * Tematická oblast: Mediální výchova * Název vzdělávacího.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12 _Předpony a předložky II. část
Identifikátor materiálu: EU
Výsledky, důsledky, možnosti vývoje
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Krajina, krajinné složky, krajinotvorné procesy
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
TKANINY- druhy, vlastnosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 8
Stopy zvířat Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Tepelné ztráty
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Filozofie renesance II – Přírodní filozofie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
TÉMA: Počítačové systémy
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název a číslo materiálu:
VY_32_INOVACE_200 Tomáš Nový osmý kraje ČR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
VY_32_INOVACE_47_TK projekt v rámci vzdělávacího programu
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_02_20
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Přímka a kuželosečka Název školy
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2012 Ročník
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tkaniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Astronomické jednotky délky
Měření elektrického proudu
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_23_Období Studené války.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Čelákovice
České země za 1. světové války
Závislost elektrického odporu
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
ROZBITÍ ČESKOSLOVENSKA
Revoluce v evropských zemích 1848
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost  Okruh dle RVP:  Tematická oblast: Dějepis  Název vzdělávacího materiálu: Naše země v letech 1938 – 1945 (období před Mnichovskou dohodou)  Kód vzdělávacího materiálu: ICT2-12SY-D  Ročník: sekunda šestiletého gymnázia  Datum odučení vzdělávacího materiálu:  Jméno autora: PhDr. Ivana Syrovátková

Období před Mnichovskou dohodou

Naše problémy s Německem ve 30.letech 20.století  Pohraniční oblasti s německým obyvatelstvem  Agresivní Sudetoněmecká strana  Snaha Hitlera získat tyto oblasti+průmysl ČSR  Německý revanšismus  Posilování našich vztahů s Francií i SSSR  Německý plán likvidace jiných národů (Židů, Slovanů…)  Vliv politiky appeasementu západních mocností

Naše zabezpečení  Hraniční pásmo zčásti chráněné systémem malých, střední a velkých pevností (tzv.Benešova linie)  Vybudována v letech  Hlavní oblastí jsou severozápadní hranice (hranice s Německem), oblast jižní Moravy a okolí Bratislavy Pěchotní srub N-S 72 (Náchodsko) Lehký objekt, vzor 37

Mapka rozmístění vojenských srubů a věží na Dobrošově

Další možnost naší obrany  1935 – Smlouva o spolupráci a vzájemné pomoci s Francií a SSSR  Vázáno na pomoc dalších států tomu ohroženému najednou  Francie v době našeho ohrožení v letech uvěří americko-anglické politice appeasementu=nevměšování se do vnitřní politiky ostatních států  Umožněna dohoda Francie, Anglie, Itálie a Německa

Politika appeasementu  „Označuje pacifistickou politiku z 30. let 20. století, kterou symbolizovalo hlavně ustupování agresivním stranám. Politici, kteří appeasement prosazovali, věřili, že uspokojením potřeb a požadavků nacistického Německa odvrátí druhou světovou válku a zachovají mír za každou cenu. Bylo motivováno snahou vyhnout se hrůzám, které se odehrály za první světové války, s nadějí, že evropské národy v novém uspořádání již další válku nedopustí. Jejich úsilí, které trvalo několik dlouhých let, však bylo marné. Německo bylo těsně před 2. světovou válkou ještě posíleno a demokratické síly oslabeny. Dnes je appeasement vnímán velmi negativně a jako historický omyl.“ Dostupné z:

Otázky a úkoly:  Pokus se vysvětlit politiku appeasementu.  V čem byla problémová naše spojenecká smlouva z roku 1935?  Se kterými státy byla smlouva uzavřena?  Čemu se říkalo Benešova linie a proč?  Popiš pěchotní srub, který byl součástí naší obranné linie.  Znáš nějakou velkou hraniční pevnost?

Zdroje informací a obrázků  4%9Bn%C3%AD  appeasementu/ 