Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekonomika DAŇ DĚDICKÁ A DAROVACÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Zoner Photo Studio, Histogram (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Klíčová slova z Demusu přímo do EXIF hlaviček digitálních fotografií? RNDr. Marie Kocinová
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 2.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POPIS FUNKCÍ CENTRÁLNÍ BANKY.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MEIII Dekodéry pro.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁRUČNÍ DOBA. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF II – výsečový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření výsečového.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Úvod do databází MS Access (1).
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Spuštění programu (10).
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.
Trigonometrie (1) (19).
Lineární rovnice a nerovnice I.
Lineární rovnice a nerovnice III.
DUM - Digitální Učební Materiál
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
CorelDRAW - dokument.
NAJDI PÍSMENKO skupina písmen N, Š, D, Z, K ZAČÍT HRÁT
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Propojení tabulek Access (6).
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Inf Tabulkový procesor - formátování
Tvorba tabulek ve Wordu II.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
CorelDRAW – základní objekty
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Vkládání dat MS Access (5).
Vytvoření databázového dotazu z více tabulek
Poměr v základním tvaru.
ŘÍZENÍ ZÁSOB NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY
DUM - Digitální Učební Materiál
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Funkce kotangens (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
ZOBRAZENÍ MNOŽINY R DO JEDNOTKOVÉ KRUŽNICE
Pozor, vyhledání probíhá i v plném textu.
VY_32_INOVACE_VJ36.
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Poměr v základním tvaru.
Matematika + opakování a upevňování učiva
Informatika – Průměr a min-max
Informatika – Základní operace s buňkami
Transkript prezentace:

Kritéria dotazů II Access (10)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor:Mgr. Josef Kulhavý Předmět:Informační technologie

Obsah Hledání v textu Negace5 Skrytí sloupců6 Řazení sloupců7 Omezení počtu záznamů8 Hledání data a času9 Kritéria v SQL dotazu10

1 Jestliže chceme kritériem omezit jen část textu, použijeme znak *. Harry Potter* Hvězdičku použijeme místo libovolného počtu znaků. Stačí zadat pouze text s hvězdičkou. Klíčové slovo LIKE doplní program sám. Zobraz všechny knihy s Harry Potterem. Hledání v textu

2 Hvězdička může být na začátku, uprostřed i na konci. Typ: *á způsobí vyhledání ženských příjmení v češtině. Zobraz všechny knihy českých žen - spisovatelek.

Hledání v textu 3 Pokud si nejsme jisti, zda před nebo za textem nejsou další znaky, použijeme hvězdičky před i za tímto textem. *tolkien* Zobraz Tolkienovy knihy.

Hledání v textu 4 Místo neznámého písmena napíšeme ? Otazníků můžeme zadat i více než jeden. Nevím, zda se kniha jmenuje Zkouška nevěry či Zkouška neviny. Najdi ji.

Negace 5 Chceme-li, aby se zobrazili záznamy, které neodpovídají kritériu, napíšeme před text NOT. NOT *Viewegh* Zobraz knihy, které nenapsal Viewegh.

Skrytí sloupců 6 Zrušením zatržítka v řádku Zobrazit se tyto sloupce nezobrazí (a to ani tehdy, jsou-li na ně použita kritéria). Ve výsledku jsou tedy zobrazeny pouze sloupce, kde zatržítko zůstalo. Zobraz pouze názvy a autory knih, které mají počet stran nižší než 100.

Řazení sloupců 7 Pro seřazení lze v řádku Řadit vybrat příslušnou volbu: Vzestupně: od A do Z, od 0 do 9 Sestupně: od Z do A, od 9 do 0 Seřaď všechny knihy podle jména autora.

Omezení počtu záznamů 8 V panelu nástrojů vybereme z rozevíracího pole Vše… tolik záznamů, kolik potřebujeme. Zobraz 5 poškozených knih.

Hledání data a času Datum zadáme ve tvaru den.měsíc.rok – Datum je doplněn o znaky # # # I datum je možné prohledávat – Např.: < Všechna data před

SELECT * FROM knihy WHERE nazev LIKE „Harry Potter%“ SELECT * FROM knihy ORDER BY autor LIMIT 5 SELECT nazev, autor FROM knihy WHERE autor LIKE “*Viewegh*“ ORDER BY nazev LIMIT 5 Kritéria v SQL dotazu 10

--- Použité zdroje