European Citizens´ Consultation Regional Debate Berlin „20 Years after the Fall of the Wall: Employment conditions in Europe – Challenges and Perspectives“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zohlednění genderu jako dlouhodobého cíle projektu Prevence obchodování s dětmi v Etiopii a jejich rehabilitace Inka Píbilová.
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Ženy, gender a věda Adéla Souralová CZ.1.04/3.4.04/
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
SOCIOLOGIE BYROKRACIE A ORGANIZACE
Sociální zabezpečení pracovníků v EU Jana Odehnalová FPR ZČU Plzeň 07/05/2014 Tato prezentace vyjadřuje pouze názory autora a Komise neodpovídá za použití.
Sociální politika a Welfare State
Přerozdělování jako hlavní nástroj sociální politiky
Evropská strategie zaměstnanosti Úvod do sociální politiky, Zimní semestr akad. Roku 2007/2008.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Mám zde malý plat, chci raději pracovat v Německu… Seminář v Evropském domě Lukáš Pachta, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Pracovní příležitosti.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
IBRS s.r.o., Prague 10, Dubečská 8, strana 1 Desk research – fertility rate Eurostat / 2006 Fertilita - průměrný počet živě narozených dětí, které.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
VŠB - TU Ostrava, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky Rozvoj RCM v elektroenergetice Ing. Jan Gala.
VÝZNAM MSP. MSP jsou (1/2) významným stabilizujícím sociálním prvkem – absorpce uvolněných prac. sil, vyplňují tržní „niky“ tam, kde to pro velké podniky.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Standard Eurobarometer 67 / Spring 2007 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 67.2 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Jaro 2007 ZVEŘEJNĚNÍ.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
1 Hledisko OECD na rodičovskou péči Prezentace pro „Konferenci o rodičovské péči o děti a politice zaměstnanosti: Kolize nebo komplementarita?" Praha,
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Metody sociálního výzkumu 5. blok Denní studium LS 2007/
Systém zdravotní péče v ČR v datech OECD a dalších
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
European Citizens` Consultations “Regional Debate” “20 Years after the Fall of the Wall: Employment conditions in Europe - Challenges and Perspectives”
Zpráva o činnosti SK RVŠ 11. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ondřej Haška, Miroslav Jašurek.
Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
Řízení kariéry PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Teorie Case managementu Mgr. Pavel Říčan, MUDr. Jan Stuchlík
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 8 Sociální výhody v nezaměstnanosti ve vybraných zemích EU.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada41 AnotaceSociální.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Kanton St.Gallen 27. března 2013 Konference o demokracii Liberec Budoucnost a výzvy demokracie Dr. Benedikt van Spyk Právo a legistika, Státní kancelář.
Funkce a mezipředmětové vztahy předmětu sociální péče.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2008 Tisková konference.
Duch věje, kudy chce exkurz do historie MC a Sítě MC
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Problémy personálního rozvoje a zaměstnávání žen
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Flexicurity a trh práce v ČR
Vzdělávání lidí s postižením
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE
SLOUŽÍM VLASTI! PROČ? PROJEKT MOTIVACE K VOJENSKÉ PROFESI 2016–2022
Veřejné finance Rozpočet EU
Etické komise v Evropské Unii
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Transkript prezentace:

European Citizens´ Consultation Regional Debate Berlin „20 Years after the Fall of the Wall: Employment conditions in Europe – Challenges and Perspectives“

Jak to tam vypadalo

Základní postřehy Jednalo se o diskusní setkání, kde nebylo moc prostoru na diskusi Zajímaví panelisté Užitečné srovnání jak k problematice přistupují v jednotlivých zemích – stejně bezradně… Zajímavé zdroje na další informace

Princip projektu Založeno na „debatě“ s občany Jaká reprezentativita? –1 600 občanů EU se účastnilo národních konferencí v každém členském státě (vybráni na základě kvótního výběru) => 15 doporučení Zapojení občanů do tvorby politiky. – skutečně? Nejedná se spíše o projev pseudodemokracie? – vzbuzení pocitu, že se občané podílejí na tvorbě politiky…

Postřehy z panelové diskuse I Spokojený zaměstnanec = vyšší výkon Různá pravidla pro platby sociálního pojištění znevýhodňují vysoce mobilní občany (převážně mladé lidi) Monitorování pracovních podmínek –kariéra –kvalita života –sladění pracovního a rodinného života –dovednosti

Postřehy z panelové diskuse II Flexicurity vychází z Dánského modelu pojištění a vyžaduje vysoké odvody na sociální pojištění Vhodná forma zavedení => stanovit minimální standard a na něm se zharmonizovat, jednotlivé státy pak budou mít různé nadstavbové odlišnosti

Postřehy z panelové diskuse III Žen vysokoškolaček je více než mužů vysokoškoláků -> proč mají v průměru nižší plat? Je mateřství důvod, proč ženy nedosahují takových pozic jako muži? O 12 % klesne nasazení ženy, když se stane matkou O 7 % se zvýší nasazení muže, když se stane otcem

Výtah z prezentací

Co si o těchto tématech myslíte vy?