Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pokročilé vyhledávání na internetu
Advertisements

Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Ondřej Pečený Patří do muzea? Ondřej Pečený
školení internetového vyhledávače
53. Šrámkova Sobotka Sobotka 9. července 2009
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Informace – vyhledávání informací
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Jak vyhledávat informace na Internetu?
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PATENTSCOPE -Databáze budovaná Světovou organizací duševního vlastnictví (WIPO): -Zachycuje 37 mil. patentových.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SCIRUS Vyhledávácí nástroj společnosti Elsevier pro vyhledávání informačních zdrojů pro vědu, výzkum a vzdělávání.
Jak hledat co nejefektivněji na internetu? Referát Počítačová gramotnost II. Věra Anthová,
REŠERŠNÍ STRATEGIE Mgr. Anna Vitásková.
ANOPRESS Databáze TAM TAM (Plné texty českých novin a vybraných časopisů)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Školení internetového vyhledávače
Analýza webu pomocí vyhledávače Google metodou MBA Dobývání znalostí 2008 Vladislav Kozák, Jan Ondruš.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Hudební databáze (Omezený počet souběžných přístupů.) Oxford Music Online Naxos Music Library.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_198.
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Vyledávání na internetu (18). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Internet – pojmy, služby
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Zalomit text do dalšího sloupce
Inf Elektronická komunikace
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
Informatika – Internet
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Co bychom měli také o internetu vědět
Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Seznamy digitálních knihoven
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání ve WWW Vyhledávání informací v prostředí WWW lze provádět např. pomocí služeb: Altavista - Google -
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Knihovny.cz Vyhledávání patentových dokumentů
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Vyhledávání na Internetu

Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované informace. zde píšeme adresu stránky, pokud ji známe sem napíšeme dotaz

Vyhledávání podle obrázku Ve vyhledávání najít obrázky google klikneme na tuto ikonu

Vyhledávání podle obrázku Zkopírujeme adresu URL obrázku Nahrajeme obrázek

Upřesnění dotazu pomocí operátorů OR mezi dvěma výrazy znamená, že stačí, aby stránka splnila alespoň jednu podmínku, nikoli obě Uvozovky znamenají, že Google musí najít na stránce přímo konkrétní frázi. Hvězdička (*) zastupuje libovolné slovo (slova) a hodí se právě do frází v uvozovkách Mínus (-) signalizuje jednoznačné odmítnutí. Stránky, které dané podmínce vyhovují, nebudou do výsledků zařazeny

Upřesnění dotazu pomocí operátorů Méně známý je operátor AROUND (vzdálenost), který určí, že dva výrazy musejí být nalezeny blízko sebe Rozsah čísel určíte pomocí dvou teček, tedy např V angličtině si můžete pomoci i vlnovkou (~), která značí, že Google má hledat dané slovo včetně jeho synonym. Např. ~tutorial najde kromě tutoriálů i stránky obsahující guide a manual.

Upřesnění dotazu pomocí operátorů Příklad: první AROUND(5) "počítačová myš" vynález OR prototyp -krysa Vyhledá: slovo "první" se musí vyskytovat v okolí pěti slov od fráze "počítačová myš". Stačí, aby na stránce bylo slovo "vynález" nebo slovo "prototyp" a nesmí se tam vyskytovat slovo "krysa".