Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Vlastnosti látek − hustota Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Lom světla I. část
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Grafické programy - opakování
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Inf Počítač a lidé s handicapem
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optická mechanika
Krytosemenné dvouděložné rostliny
Vlastnosti látek − hustota
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrický proud
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Inf Teorie informace.
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čočky - spojky
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Dalekohled
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
VY_32_INOVACE_09_01_zeměpis světa
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Vlastnosti látek − hustota
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Mgr. Veronika Vaňousová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Magnety
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware Určeno pro:6. ročník Anotace: CD / DVD mechaniky, zapisovací mechanika. Žáci se detailněji seznámí s uvedeným hardwarem. Na závěr jsou pro ně připraveny otázky a pro kontrolu řešení. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkaz na dokumenty (obrázek filmu), které tvoří nedílnou součást prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

CD / DVD mechaniky, zapisovací mechanika

CD MECHANIKADVD MECHANIKA  umí číst CD disky  důležitá je rychlost čtení dat z CD  zastaralá  na DVD se vejde více dat  srovnání:  CD MB  jednovrstvé DVD – 4,7 GB  dvouvrstvé DVD – 8,5 GB  čtení dat probíhá pomocí laserového paprsku (opticky)  disk se neopotřebovává

CD MECHANIKADVD MECHANIKA  Dokument, délka 1:33 minut  Dokument, délka 2:58 minut

 lidově – „vypalovačky“  zapisují data na speciální disky, např.:  CD – R = na disk lze zapsat data pouze jednou  CD – RW = na disk lze data zapisovat opakovaně Blue – ray disky  vyšší hustota zápisu dat => vyšší kapacita – až 25 GB u jednovrstvého disku

 Sledujte pozorně následující dokument.  Později odpovíte na několik otázek.  Délka 01:19 minut.

1. K čemu slouží CD mechanika? 2. Co je důležitým kritériem pro uživatele při výběru mechanik? 3. Jaká je hlavní výhoda DVD? 4. Jakou kapacitu má CD, jednovrstvé DVD a dvouvrstvé DVD? 5. Pomocí čeho probíhá čtení dat? 6. Dochází při opakovaném přehrávání disku k jeho opotřebení? 7. Co umějí zapisovací mechaniky? 8. Jaký je rozdíl mezi CD-R a CD-RW? 9. Jakou kapacitu může mít Blu-ray disk?

1. CD mechanika čte CD disky. 2. Důležitým kritériem při výběru mechanik je rychlost čtení dat. 3. DVD má vyšší kapacitu. 4. CD má kapacitu 700 MB, jednovrstvé DVD 4,7 GB a dvouvrstvé DVD 8,5 GB. 5. Data jsou čtena laserovým paprskem. 6. Při opakovaném přehrávání disku nedochází k jeho opotřebení. 7. Tyto mechaniky zapisují data na disk. 8. Na CD-R lze zapsat data pouze jednou, na CD-RW lze data zapisovat opakovaně. 9. Blu-ray disk má kapacitu 25 GB.

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 (CD mechanika) MOSER, Frederic. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 3(CD mechanika) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 5 (blu-ray disk) RTTY66UYUYTY. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4,6 (film) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: