Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE."— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0816 DATUM TVORBY:16. 5. 2013

2 ANOTACE Tento materiál slouží k vysvětlení a procvičení pojmů týkajících se úložišť dat pro počítače a je připraven pro předmět Informační a komunikační technologie v 1. ročníku čtyřletého gymnázia. První část této prezentace se věnuje teorii a je doplňována výkladem učitele a ukázkami jednotlivých typů úložišť. Další část prezentace se věnuje opakování nových pojmů s využitím internetu pro vyhledávání obrázků, videí a odpovědí na otázky vztahující se k vykládanému tématu. V poslední části prezentace je zadán studentům domácí úkol, na který odpovídají prostřednictvím iTŘÍDY (on-line prostředí). Materiál je určen k interaktivní výuce.

3 Úložiště dat HDD – pevný disk SSD – flash disk s diskovým rozhraním Optické disky – záznam i čtení se provádí opticky (laser) o CD o DVD o Blu-ray USB disky (fleška) Paměťové karty (fotoaparát, videokamera, mobil atd.)

4 Úkoly a)Najděte obrázek SSD disku b)Jakou kapacitu paměti mají dnešní SSD disky c)Jakou kapacitu paměti mají dnešní paměťové karty d)Jakou kapacitu paměti mají dnešní USB disky b)Max 512 GB c)Max 64 GB d)Max 256 GB

5 Optické disky CD o Hudební (80 minut) o Datový (700 MB) CD-R - Compact Disk - Recordable, lze na něj zapisovat CD-RW - Compact Disk – ReWritable, lze ho přepisovat DVD o Filmový (doba záznamu podle kvality záznamu) o Datový (jednovrstvý 4,7 GB) DVD-R DVD-RW

6 Úkoly a)Jakou kapacitu má dvouvrstvé DVD-R b)Jakou kapacitu má dvouvrstvé dvoustranné DVD c)Čím se liší způsob záznamu DVD a Blu-ray disků d)Najděte animaci způsobu zápisu dat na CD-R a)8,5 GB b)17 GB c)Blu-ray používá modrý laser, DVD červený laser

7 DC Prostřednictvím iTřídy odpovězte na otázku: Je možné na CD-RW vymazat jen několik souborů a pak volné místo nahradit jiným (zdůvodněte)?

8 CITACE 1.ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika. Brno: Computer Press, a. s., 2010, ISBN 978-80- 251-3228-9.


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE."

Podobné prezentace


Reklamy Google