Technologie – zabývá se způsobem zpracování materiálů na konečné výrobky s uplatněním vědeckých poznatků při zdokonalování výrobních postupů. Též výrobní,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

DŘEVO. LEPENÉ DŘEVO Vzniká slepením vrstev dřeva v plné ploše. Suroviny pro výrobu lepeného dřeva: dýhy, laťe, desky Výrobky: 1. Překližka 2. Laťovka.
Hospodaření s oběžným majetkem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz,
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Zeměpis, průmysl Ročník: 9.
TYPY ÚLOH LP. Sestavení optimálního plánu výroby m druhů surovin n druhů výrobků A – matice technologie výroby c – cenový vektor x – plán výroby.
Druhy Česko má 4 základní obnovitelné zdroje energie voda vítr slunce biopaliva.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
VY_32_INOVACE_81.  Datum :duben 2012  Autor : Šárka Šubertová  Materiál je určen pro 3. ročník čtyřletého oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ VÝROBY a pro 2.ročník.
VY_32_INOVACE_84. ANOTACE Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA.
VY_32_INOVACE_92. ANOTACE Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA.
Vztah dřeva k vodě VY_32_INOVACE_28_ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková.
Základy chemických technologií 2016 TECHNOLOGIE…..ANEB JAK SE CO DĚLÁ CHEMICKÁ TECHNOLOGIE - SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KTERÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
VY_32_INOVACE_95.  Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA 
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceVýznam.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_116_Listnaté stromy TEMA:
Life cycle assessment LCA Hodnocení životního cyklu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_575_ Jatečné zpracování zvířat 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
CHEMICKÝ PRŮMYSL. - zabývá se chemickou výrobou - zpracovává přírodní suroviny : ropa, zemní plyn, uhlí, železná ruda, dřevo, nerosty,
Ekologické stavby Vypracoval: Martin Poledníček
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technologie výroby laťovek
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_67.
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Funkční styl odborný Oblast odborných publikací, časopisů, učebnic.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vlastnosti technických materiálů-rozdělení
Chemické vlastnosti technických materiálů
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Nakládání s odpady CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_03
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Dlouhodobý majetek a materiál jako výrobní faktory
Název: Normy spotřeby času Autor: Ing. Petr Mareš
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
VY_32_INOVACE_90.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
VY_32_INOVACE_62.
VY_32_INOVACE_65.
Název projektu: Moderní škola
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu
NESAT XIII (North European Symposium for Archaeological Textiles)
Registrační číslo projektu
Dřevovláknité desky. Vyrobeny z dřevěných nebo lignocelulózových rozvlákněných surovin. Spojení je dosaženo uspořádáním vláken a jejich vlastní lepivostí.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁSOBOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Stavebně truhlářská výroba
Výroba lůžkového nábytku
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

Technologie – zabývá se způsobem zpracování materiálů na konečné výrobky s uplatněním vědeckých poznatků při zdokonalování výrobních postupů. Též výrobní, pracovní postup, základ pro přesný návod pro provedení každé operace. Technologická disciplina je základem konečné kvality výrobků.

Tři hlavní technologické oblasti – mechanická (postupy opracování dřeva), - chemická (přeměna dřeva – buničina, papír, dřevěné uhlí) - speciální (kombinace s plasty apod.).

Řezivo vzniká v pilnicích na rámových pilách, pořezem na ostro nebo prizmováním. Zpracování dřevní suroviny na materiály a polotovary. Dřevařská prvovýroba

Třídění řeziva, podle kvality, druhu a dimenzí. Patří sem ještě výroba dýh, překližek,laťovek a aglomerovaných materiálů. (dřevotříska, DVD). Dřevařská druhovýroba Zpracování materiálů a polotovarů na finální výrobek. Rozlišujeme obory stavebně truhlářský, montované stavby, obaly a ostatní dřevovýroba. Výroba nábytku