NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Aleš Ondráček NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČÍSLOVKY TÉMA: Číslovky – shrnutí,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Advertisements

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Číslovky Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Číslovky Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
Černý Petr − druhy slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Státní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro – hospodářská zvířata Název sady: Člověk a jeho svět.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková ČÍSLOVKY DEVÍTINÁSOBNĚ KOLIKERÝ JEDNI TROJÍ TOLIK KOLIK NIC SEDMKRÁT.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní větné členy Název sady: Český jazyk 6. ročník.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_10_PSANÍ.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_05_Český jazyk Téma : Skloňování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Téma: Předmět a příslovečné určení
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_12
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.Jana Zelinková Název.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
VY_32_INOVACE_18- hraboš polní Přírodověda - 4. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Druhy vět – jejich rozdělení
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Přídavná jména.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Procvičení a upevnění učiva
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_34_Číslovky
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Číslovky Bc. K. Matějková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vy_32_INOVACE_66_Číslovky
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Věta se skládá ze slov Název školy
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Rozmnožování organismů
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_14
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Aleš Ondráček NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČÍSLOVKY TÉMA: Číslovky – shrnutí, procvičování ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 8. třídu, slouží k procvičení a shrnutí učiva o číslovkách

ČÍSLOVKY

Pamatuj si: Číslovky jsou slova, která vyjadřují počet nebo množství. ČÍSLOVKY počet Základní – vyjadřují počet (ptáme se kolik?) jeden, pět, čtrnáct, sto 1,5,14, 100 pořadí Řadové – označují pořadí (ptáme se kolikátý?) první, pátý, čtrnáctý, stý 1.,5.,14.,100.

Cvičení: Maminka mi dala na nákup … Kč. V kině jsem si koupil lístek do … řady. Český závodník obsadil … místo ve skoku na lyžích. Za domácí úkol vypracujte cvičení na … straně. Jirka má … sourozence. Zítra budeme slavit moje … narozeniny. V obchodě jsem nakoupil … vajec PAMATUJ SI: Za řadovými číslovkami píšeme vždy TEČKU!

ČÍSLOVKY Druhové – označují množství druhů, (ptáme se kolikerý?) – dvojí, trojí, sedmerý… Násobné – označují, kolikrát se něco znásobilo (ptáme se kolikrát?) – dvakrát, třikrát, sedmkrát… Určité– vyjadřují přesný počet, pořadí. Neurčité – vyjadřují neurčitý počet -mnoho, málo, trochu, všichni, několikrát…

Ostříž lesní Je to malý sokolovitý dravec, který měří třicet až třicet šest centimetrů a váží dvě stě až dvě stě třicet gramů. Přilétá k nám v dubnu. Do opuštěných hnízd vran, strak nebo káňat snáší dvě až čtyři vajíčka. Po dvaceti osmi dnech se líhnou mláďata, o která pečují obvykle oba rodiče. Čím se ostříž živí? Větším hmyzem nebo drobnými ptáky. Na podzim od nás ostříž odlétá do zimovišť v jižní Africe a v jižní Asii. Jednou jsem sledoval ostříže, který podletěl nečekaně hejno asi třiceti jiřiček. Těch se zmocnila taková hrůza, že padly na louku jako mrtvé a daly se sbírat do ruky. Trvalo téměř jednu hodinu, než se všechny odvážily odletět. Úkol: vyhledej v textu číslovky

Úkol: Ukaž na mapě světa světadíly uvedené v článku

AIY&feature=relatedhttp:// AIY&feature=related

POUŽITÉ ZDROJE: [cit ] Obrázek človíčka byl použit z galerie Office. [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na: [cit ] Dostupné na: adopce.cz/staryweb/images/2/ostatni/130_1.gifhttp:// adopce.cz/staryweb/images/2/ostatni/130_1.gif PROFOUSOVÁ, I., HOŘÍNKOVÁ, A., Český jazyk 8. Praha: Septima, ISBN